”Under hela veckan byggs stämningen upp”

”Under hela veckan byggs stämningen upp”

Hammarby spanska nyförvärv från i somras, Marc Llinares om första tiden i klubben och tankar inför söndagens derby mot Djurgården.

Marc Llinares kom till Hammarby i somras när han anslöt från Osasunas B-lag. Efter ett par månader i klubben har ytterbacken imponerat offensivt såväl som defensivt. 
– Jag är väldigt glad över att vara här i Hammarby och känner att jag kommit bra in i laget. Det känns fortsatt bättre för varje dag som går, sa Marc till Hammarbys hemsida under fredagen. 

Anpassningsperioden till svensk fotboll och lagets spelstil har varit till synes kort för spanjoren som hunnit spela 7 matcher hittills.
– Jag har anpassat mig snabbt och känner mig redan väldigt bekväm i laget med mina lagkamrater och tränaren.

Även Stockholm som stad passar försvararen bra menar han. Att folk dessutom redan känner igen honom på gatan är väldigt roligt.
– Det är verkligen fint när man springer på okända männsikor som vill hälsa på en. Att spela framför så mycket folk här hemma varje gång är riktigt fint för laget.

På söndag väntar derby mot Djurgården på Tele2 Arena. Marc Llinares har väldigt goda minnen från derbydebuten som slutade med vinst mot AIK med 4-2. Han berättar att uppladdningen inför söndag är väldigt lik den som var då.
– Det är en väldigt speciell match. Under hela veckan fram till matchen byggs stämningen upp, precis så är det nu också. Laget är väl förberett och alla längtar till på söndag. 

Mattias Eckerman@Eckermanmattias2023-10-20 20:13:02
Author

Fler artiklar om Hammarby

Derbyt mellan Hammarby & Djurgården - Början på svensk fotbolls död?
Barcelona var starkare - Reflektioner efter nederlaget mot Barcelona