"Underskatta aldrig Jocke Persson"
Marcus Birro i tröjan han klär bäst i.

"Underskatta aldrig Jocke Persson"

Ett nederlagstippat Varberg åker till Blekinge för match mot Mjällby på Strandvallen.

Halmstads Bollklubb höll den halländska fanan högt och besegrade AIK med 2-1 tidigare ikväll. Detta efter en imponerande insats, där det ordinarie mittbacksparet saknades. Samtidigt tog IFK Värnamo en blytung trea efter att Marcus Berg (!) nickat in bollen i eget mål på övertid i Göteborg. Så nog kan man säga att pressen direkt ökat på Varbergs BoIS efter att tilltänkta bottenkonkurrenter inlett serien med att plocka oväntade trepoängare. 

Imorgon är det premiärdags mot Mjällby borta på Strandvallen i Hällevik. Ett Mjällby som Varberg inte besegrat i allsvenskan sedan de två segrarna premiäråret 2020. Därefter har det blivit 2 oavgjorda och 2 förluster.

Hos blekingarna har också en viss Alexander Johansson landat. I sin nya "nia-roll" verkar Johansson ha hittat helt rätt och har gjort mål i princip varje match och skjutit Mjällby till cupfinal. Men honom tror Joakim Lindner att BoIS ska kunna stoppa imorgon. 

Hos BoIS saknas Filipe Sissé och Maxime Sainte utöver de tidigare långtidsskadade spelarna. Oliver Stanisic vill man heller inte chansa med imorgon utan väntar för att hans huvudskada fortsatt ska få rehabiliteras. Det känns lite oroväckande att det inte blir några tydliga framsteg för Stanisic, nu siktar man på comeback i slutet av månaden skriver HN. 

Enligt tipsen ska det vara klar fördel Mjällby imorgon. Men den som vill sticka ut hakan lite skulle kunna hävda att en (för?) tidig formtopp kan vara en nackdel. Det finns det flera tidigare exempel på. Och Jocke Persson har ju enligt egen utsago använt försäsongen till att "inventerat truppen" rejält och kunde "vunnit 4-5 matcher till"

För som han nyligen skanderade den gode Birro
-underskatta aldrig Jocke Persson. 

TV: Joakim Persson inför premiären

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2023-04-02 21:34:00
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS