Uppehållskollen – Kalmar FF

Uppehållskollen – Kalmar FF

Sommaruppehåll i Allsvenskan och Superettan innebär välförtjänt vila för spelare och ledare. Men även en möjlighet att reflektera över vad som varit bra och vad som kan bli bättre. SvenskaFans redaktioner har gått igenom våren och dess toppar och dalar. Näst på tur står Kalmar FFs Marcus Karlström.

Största besvikelsen hittills?
– Den största besvikelsen är att man är så ojämn i nivån under matcherna. Det går från höga toppar till djupa dalar vilket har gjort att vi tappat poäng som i tex matchen hemma mot Sirius där 3 poäng kändes givna innan andra halvlek blåstes igång.

Positiva saker att ta med sig?
– Bland annat att man lyckas stänga till i defensiven så pass bra som man gör. Vi har ett par spelare som imponerar på sina positioner och som visar ledaregenskaper. Det viktigaste att ta med sig är hur man inleder matcherna.

Någon spelare som imponerat extra under våren?
– Mileta Rajovic har tagit både KFF och Allsvenskan med storm. Med 7 mål på de inledande 10 matcherna har han imponerat på mig. Speciellt med tanke på att han kom ifrån danska div 1 inför säsongen och behövde en startsträcka för att komma in i tempot och kvalitén. Men oj vilken spelare han är, bra i djupled, stark, bra avslutsfot och har förmågan att placera sig rätt i straffområdet.

Vilka andra lag har imponerat på er under våren?
– IF Elfsborg Vi visste att Malmö FF skulle bli farligare än i fjol, men något som jag tror inte alla tänkte på var att Jimmy Thelins IF Elfsborg skulle få en så fin första halva av säsongen. Med 3 vinster och 1 oavgjord på dem 4 senaste matcherna och en stabil andra placering samt många målrika matcher så har Elfsborg verkligen överraskat och att de har hittat en spelidé som är klippt och skuren för truppen i laget så tror jag att dom kommer kunna fortsätta vara ganska ohotade i topp av Allsvenskan 2023.

Mattias Eckerman@Eckermanmattias2023-06-24 11:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans