Varbergs BoIS har klart med ny huvudtränare!
Välkommen!

Varbergs BoIS har klart med ny huvudtränare!

Varbergs Bois har gjort klart med Tobias Linderoth som ny tränare från och med 2024. Kontraktet är skrivet på tre år skriver Hallands Nyheter. 

-Det kändes ganska självklart när de tog kontakt. Det är en klubb jag har haft ögonen på ett tag och har haft kontakt med tidigare för många år sedan, säger Tobias, som fanns på radarn när Joakim Persson sedan fick huvudtränarjobbet.

Det mångåriga utlandsproffset och tidgare landslagsspelaren tog 2021 upp Skövde AIK till superettan för första gången. Debutsäsongen 2022 slutade med en sensationell femte plats för västgötarna. I år har det däremot gått tyngre och Skövde är i nuläget som Varberg, det vill säga jumbo, fast i serien under då. 

En anledning till detta enligt Linderoth är att klubbens spelare blivit attraktiva för andra klubbar, bland annat har Gustav Friberg och Willaim Granath gått till Halmstad där även en annan broder Granath (Viktor), hamnat via en säsong i Västerås SK. Jack Cooper Love (nu på lån i HBK från Elfsborg och även aktuell för BoIS i somras) var ifjol utlånad till Skövde odär han stod för 14 mål i superettan. 

-Men det är också så vi jobbat, för att hjälpa spelare vidare i sin karriär samtidigt som de hjälper klubben. Kanske lite liknade som Varberg gjort säger Linderoth i HN. 

Som tränare beskriver Linderoth sig så här:
-Det finns nog likheter med hur jag var som spelare. Jag är väldigt tydlig med vad jag vill och hur vi ska spela utifrån det spelarmaterial som vi har. Jag har jobbat tio år med talangutveckling i Elfsborg och hjälpt många spelare vidare i deras karriär. och för mig är det väldigt viktigt att man utvecklar spelare.

Tobias Linderoth säger i HN att han kommer att bli mer och mer insatt i arbetet med Varbergs BoIS under hösten för att skapa sig en ännu bättre bild av spelarmaterialet. -
-Sedan kommer det säkert att hända en del med truppbygget efter säsongen också avslutar han. 

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2023-08-30 13:55:00
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS