Veckans Sex och Snedspark (v.33)

Veckans Sex och Snedspark (v.33)

Derbyveckan! Damerna hade ingen match under veckan, vilket leder till att listan återigen enbart består av herrspelare. Den här gången blir det dock lätt att fylla listan. Rätt/fel? Kommentera!

Iu Ranera

Spanjorens bästa insats för säsongen? Priset efter matchen var i alla fall välförtjänt. Bolltrygg som alltid, men hittade bollarna framåt mellan rödvästarnas lagdelar. 

Tim Markström

Fortsätter vara som bäst när det verkligen behövs. Gjorde inte ett misstag under hela matchen. Och räddningen från bara några meter, med bara några minuter kvar – den blev avgörande! 

Oscar Lundin

Vann mittfältskampen utan någon tvekan. Rättplacerad, brytningssäker och löpstark. Dessutom härligt tjurig. Två stycken varningar, men det fick det vara värt. Spred energi till hela laget. 

Theodor Hansemon

Fick chansen och tog den. Det bara osade självsäkerhet från 19-åringen, trots förutsättningarna med seriefinal och fyllda läktare. En egen produkt, något som lillebrorsorna i väst helt saknade. 

Antonio Yakoub

Petades något överraskande från startelvan, men omvandlade den lilla besvikelsen helt rätt. Sirius-lånet kom in med energi och avgjorde matchen med ett klockrent nickmål. Underbart! 

Martin Rauschenberg

Han vann först kampen mot Naeem Mohammed, som inte verkade vara van med den typen av försvar. Sandviken försökte senare med lite mer tyngd. Jabir Ali klev in och för att stångas med GIF-kaptenen, men fick exakt lika stora bekymmer. Dansken vann alla luftdueller och visade dessutom upp en fin uppspelsfot. Att första målet för året kom i matchen var bara helt fantastiskt.

Veckans Snedspark

Det var ingen snedspark. Det var en skallning. Naeem Mohammeds uppträdande när Oscar Lundin redan ligger ner var inte fint någonstans. Klarare avstängning kan inte hittas. Ett hjärnsläpp utan dess like. Bör sluta med fler än bara en match som avstängd. Att kasta massvis med ölflaskor var inte heller särskilt moget. Men visst kan man förstå en viss frustration när man inser att man faktiskt inte är bäst. Annars finns inte mycket att kritisera. Visst förtjänade matchen mer än 4142 åskådare, men det var ändå årets överlägset bästa siffra. Regnovädret hjälpte inte heller.


Man råkar inte skalla någon som ligger ner. Pinsamt – förtjänar fler matchers avstängning. FOTO: Bildbyrån/SvenskaFans

Hugo Ådvall & Johan Norrström2022-08-21 14:40:00

Fler artiklar om Gefle

Varsågod Gefle IF – sju punkter som leder till en bättre framtid