Veckans Sex och Snedspark (v.37)

Veckans Sex och Snedspark (v.37)

Segertåget fortsätter rulla på för Gefle IF. Damlaget tog en viktig seger i helgen och herrlaget tog sin 12 raka seger i och med att man besegrade Piteå IF med 4-1. Det är med ett lätt sinne jag skriver denna lista med andra ord. Det är just nu ovanligt trivsamt att vara supporter till Gefle.

Jesper Carström

Sundsvallslånet hade en fot med i alla målen för Gefle IF först var det han som vart fälld i straffområdet vid Gefles 1-1. Straffen satte lagets skyttekung Leo Englund kyligt och säkert, men sen var det Jesper Carström för hela slanten. Tre mål i en och samma match har han aldrig gjort tidigare och enligt honom själv har han ingen hemlängtan hem till Sundsvall. För min del får Jesper gärna stanna länge här i Gävle.

Leo Englund

Skyttekungen ansågs vara slut när han lämnade den västra landsändan av Gästrikland och anslöt till Gefle IF. Inget visade sig vara mer fel. Mål nummer 16 kom när Gefle besegrade Piteå i helgen. 7 finaler kvar och det kommer troligtvis fler mål från Leo Englund i höst.

Therese Söderlind

Tvåmålsskytt när Gefles damer tog en viktig seger mot Uppsala och befäster sin placering i den där viktigta bottenstriden i mitten av tabellen. 

Tim Markström

Jag var ärligt talat oroad i början av säsongen. Tim hade problem med sina knän och jag såg han gå omkring bandagerad nere i korridorerna på Gavlevallen. Men gammal är äldst och allt det där. Min oro var obefogad och Tim gör så här långt sin bästa säsong sedan återkomsten till Gefle IF. 

Moa Altin Elfving

När vi ändå är inne på att hylla föreningens burväktare så höll ju Moa nollan i helgens viktiga match mot Uppsala. Att ha en trygg sista utpost att luta sig emot i viktiga och avgörande matcher är inget man ska underskatta.

Antonio Yakoub

Inget mål ifrån Siriuslånet den här matchen, men en väldigt bra genomförd match ändå från Antonio. Väldigt vass i det fina presspel som Gefle använde sig av i den här matchen. Han var en ständig plåga och ett orosmoment för Piteås försvarspelare som inte fick någon tid i sina uppspel. Det gick oss inte omärkt förbi. Bra jobbat!

Veckans Snedspark

Kan inte komma på något. Till och med domartrion skötte sig i Piteå den här helgen. ;)

 

Johan Norrström & Hugo Ådvall2022-09-19 11:23:00

Fler artiklar om Gefle

Tyvärr Gefle, rädda spelare kan inte spela försvarsspel