Vi har en guldstrid - omgång 22

Efter omgång 22 har vi officiellt en guldstrid och det är få poäng som skiljer i toppen. Häcken spelade oavgjort, Hammarby förlorade och det är tre lag som brottas om guldet. BP har hittat formen igen och är närmar sig kvalplats. Allt från omgång 22

Cornelia Kapocs uppe i ensam skytteliga ledning - Piteå med två mål på 27 sekunder

Linköping - Piteå 3-2
Toppmöte mellan Linköping och Piteå, två lag som båda kämpar för topplaceringar, med fokus på Champions League.
Ett möte där det var tufft att förutspå resultatet. Linköping drog längsta stråt. En av de tre målskyttarna var hon som nu är i ensam skytteliga ledning, nämligen, Cornelia Kapcos.  Piteå gjorde båda sina mål i andra halvlek. 2 mål på 27 (!) sekunder, men Linköping lyckades försvara sig i slutet och vinna matchen. Linköping ligger nu trea, ett poäng efter tvåan Hammarby, och två poäng efter ettan Häcken.

Djurgården tog poäng mot Rosengård - vinner över topplag
Rosengård - Djurgården 2-2
Djurgården har efter VM uppehållet verkligheten hittat formen. De vann mot Häcken och nu spelade man oavgjort mot Rosengård, men de var nära en seger. Djurgården ledde nämligen med 1-2 länge, men i den 94:e minuten hände någonting. Djurgården gjorde självmål, det andra självmålet på fyra matcher, och matchen slutade 2-2.

Vittsjös målvakt reducerade - snodde poäng från serieledare i 94:e minuten
Vittsjö - Häcken 1-1
Häcken spelade för tre poäng och att kunna ta ett grepp om serieledningen. Det trodde man länge skulle bli utfallet, men Vittsjö fick in bollen i den 94:e minuten, målskytten var inte vem som helst, utan Vittsjös målvakt nickade in bollen i mål och Jennifer Falk var chanslös. Det var euforiska glädjescener när Vittsjö kunde säkra ett poäng. Det innebar att Häcken inte tog ett större grepp om serieledningen, men även att Vittsjö är med i kampen om tredje platsen.

Brommapojkarna krossade Örebro - har man hittat formen?
Örebro - BP 1-4
Brommapojkarna har verkligen tagit kliv upp och gör allt de kan för att få kvala för nästa års kontrakt. Örebro med ekonomiska svårigheter har inte haft en härlig omstart. Det har blivit förluster på förluster. BP måste vinna eller få poäng för att klara sig i Allsvenskan, medan Örebro är klara men måste se till att deras ekonomiska förutsättningar förbättras.

Kalmar klara för Elitettan efter förlusten mot Norrköping
Kalmar - Norrköping 0-3
Nykomlingarna Norrköping har säkrat kontrakt till nästa år. Kalmar har ynka tre poäng och säsongen i finrummet har varit tufft. Många klubbar har tagit enorma steg och där har inte Kalmar kunnat hänga med.

Kristianstad ser till att det blir en guldstrid - besegrade Hammarby på kanalplan - Tamminen historisk
Hammarby - Kristianstad 1-2
Bajen kunde tagit ett grepp om serieledningen, men det skulle Kristianstad förstöra. Efter matchen har domaren med team fått en del kritik för felaktiga domslut, något som damallsvenskan ofta har. Trots Hammarbys förlust är man en poäng bakom serieledande Häcken och Hammarbys målvakt Anna Tamminen som trots att hon släppte in två bollar, har hållit nollan flest minuter i rad i damallsvenskans historia. Det borde prisas! Hammarby har en del att jobba på, nu när det ör officielltt att sista hemma matchen, även kallas guldmatchen, spelas på tele2. Kristianstad var det första laget som lyckades besegra Hammarby på hemmaplan.

Uppsala tappade ledningen och förlorade trots snyggt mål och viktig kugge tillbaka
Uppsala - Växjö 1-2
Uppsala gjorde ett snyggt mål i den första halvleken genom Klara Folkesson. Folkesson som ryktas till Hammarby. Uppsala kunde inte hålla sin ledning och Växjö vann matchen med 2-1 efter en målvakttabbe av Maj-Milla Majasaari. Uppsala ligger just nu på nedflyttningsplats och måste kämpa för att klara sig kvar.

Lovina Stafhammarlovina.stafhammar@hotmail.com@lovinastafhamm22023-10-11 14:04:00