Konsekventa KHK vann kvartfinal 2
Heiver fick stänga butiken ikväll.

Snacka om skilda världar om det blivit 0 - 2 i matcher i stället för 1 - 1 som det faktiskt blev, nu när serien vänder till Gotland på lördag så är det nu utjämnad och det är bäst av tre i stället. Men frågan är om det räcker med dessa två matcher eller om serien kommer avslutas i Karlskrona nästa vecka. Det får vi se.

Ja säg en sak om Karlskrona HK för dem är i alla fall konsekventa i sitt upprepade av mönster för visst blev det en favorit i repris när man kom upp stort ikväll och slog Visby både klart och rättvist, och äntligen fick vi se en hockey som präglades mest av känslor än skönspel, UNDERBART!

Men Karlskrona får ju en kanonstart på matchen när först Fridén ger KHK ledningen och några minuter senare så bombar John Henrion in 2 – 0, och det var fullt rättvist för om KHK var bleka och tama igår så visade man från första tek att man skulle in på kassen ikväll. Under matchens tio första minuter så får man in minst två man på kassen i varje anfall och då kommer också målen även om ingen han fram när Henrion sköt.

Men även om KHK får en drömstart så är inte Visby dåliga, man visar upp stort tålamod när det behövs och är rappa och raka med pucken och utdelning skulle man få efter 16 spelade minuter när Visby vinner kamperna framför Malmqvist och kan trycka in en reducering. 2 – 1 tycker jag är ett ganska passande resultat med tanke på hur spelet var.

Men i andra perioden skulle det hända grejer, det börjar med att KHK drar på sig två raka utvisningar då först Cruseman åker ut för en tripping och sedan Linus Lööf för Delay of game så Visby skulle få en lysande chans att kvittera, men Karlskrona kommer upp stort i boxplay där man ligger helt och håller rent och låter Malmqvist ta dem lätta skotten.

Karlskrona klarar av dem men matchen skulle hettas upp rejält efter minuter när Robin Liljeqvist först tacklar Crus-Rydberg som inte hade pucken för att två sekunder senare sätta upp klubban mot ansiktet på Cruseman tror jag, (kan ha fel). Dock så tror jag inte det är meningen att sätta klubban i ansiktet för ser ut som att han vill trycka bort honom men missbedömer avståndet och då träffar klubban högt, men utfallet blev 2+5+20 minuter så matchstraff och sju minuter powerplay väntade.

Men om i stort sätt allt var bättre i Karlskrona så har man fortfarande problem i powerplay, varianten på Crus-Rydberg var läst så den täckte man bort och då gick spelet i stå. Men Liljeqvist dubbelsmäll höjde verkligen temperaturen på matchen och den skulle höjas ännu mer när Simon Hansson grundluras på Bergströms kroppsfint så han tacklar honom med knät, det blev bara två minuter vilket jag tycker är rätt.

Å fem mot tre så får Karlskrona äntligen utdelning då Martin Fransson bombar iväg pucken från blå, här ifrån och enda in på slutsignal är det du hetsigt på isen. Det ligger och pyr efter varje avblåsning och det är framför allt Visby som vill försöka få Karlskrona ur balans men Karlskrona går inte i den fällan utan håller sig kalla och städar av resten av matchen egentligen. Perioden slutar 1 – 0 till KHK så Karlskrona gick in tredje med en tvåmålsledning.

Som skulle utökas nästan direkt i tredje perioden när Tom Friden lägger in sitt andra mål för kvällen i öppen bur efter ett jättefint anfall av fjärde kedjan. Här ifrån så städar Karlskrona av Visby på ett oroligt bra sätt, man ligger rätt över hela banan och tar konstant rätt beslut vilket gör att Visby aldrig får något halmstrå att gå på, och när man dessutom drar på sig en ny utvisning med fem minuter kvar så blir såklart ännu svårare att vända på steken, Karlskrona kan dock inte förvalta chansen utan Visby får ett powerplay i slutet av perioden och gör mål med 40 sekunder kvar men med fem sekunder kvar så lägger Heiver in 5-2.

Men matchen slutar 5 – 2 till Karlskrona som även vinner skotten med 26 – 24, allt var bättre än igår och återigen så är det synd att laget behöver göra en plattmatch innan man hittar rätt för man sätter sig själv i ett onödigt mentalt läge när man gör det, fattar att det inte är medvetet men nu är vi inne på den delen av säsongen där varje sak man ger bort kan kosta säsongen.

Men nu är det 1 – 1 i matcher och dessutom lite vila tills på lördag när match tre är och spelar KHK så här i dem sista två till tre matcherna så kommer man slå Visby för man är bättre, dessutom så kanske man rent av får tillbaka två spelare i spel till på lördag var av den ena har varit Karlskronas bästa center enligt mig.

Så om det var nedåt så är det verkligen uppåt värre efter matchen ikväll och skönt att historien upprepade sig ikväll.