Stark bortaseger mot Pantern

Mora tog sin tredje raka vinst efter 1-2 på bortaplan.

Efter en tung svacka har de unga Moralaget äntligen börjat hittat rätt. De simpla misstagen från juniorhockeyn minimeras med varje period som spelas, och ikväll kunde man ta en tung bortaskalp mot Pantern. Siffrorna kom att skrivas till täta 1-2, och med bättre skärpa hade dalalaget kunnat gjort siffrorna större.

Pantern tog direkt ledningen i powerplay med Andre Stene på botbänken, men Mora kändes aldrig riktigt skakat även fast det tog en hel period att kvittera. Första perioden gick med knapp marginal till Pantern, medan Mora spelade övertygande resten av matchen.

Emil Bejmo fick bli kvällens stora matchvinnare med ett snyggt solomål när han bröt sig in framför Viktor Andrén och sköt 2-1 med knappa fem minuter kvar på klockan. Intressant notering var att det bara var Bejmos fjärde (!) mål för säsongen. Förhoppningsvis kommer målproduktionen öka framöver, det är något som laget saknar. Ikväll skulle sådana spelare som Daniel Hermansson och Patrik Karlkvist ha lämnat isen med minst ett mål var. Ska man ha något med play-offstriden att göra senare i vinter behövs den typen av spelare som kan leverera när det är fruktansvärt tätt.

Moras powerplay har hittills varit under all kritik. Man saknar den spelaren som vågar med stort självförtroende hålla i pucken och vänta på de rätta momenten. Herrarna nämnda här ovan har tyvärr inte axlat det ansvaret, och det skulle bli oerhört intressant att hitta en (nyckel)spelare som kan fylla den rollen.

Som vanligt var Jacob Johansson en klippa. Utan Jacob skulle det inte vara möjligt för Mora att åka söderut och plocka med sig tre poäng hem. Han har utan tvekan bevisat att han är Moras viktigaste spelare såhär långt in på säsongen.

Härnäst väntar en hemmamatch mot tabellfemman Oskarshamn som ikväll  slog tillbaka jumbon Sundsvall på hemmais, trots att bortalaget hade ledningen i matchen två gånger om.

IK Pantern - Mora IK 1-2
(1-0, 0-1, 0-1)

Skott Mora: 31 (8:11:12)

Skott Pantern: 24 (11:9:4)

Jacob Johansson: 95,83%

Viktor Andrén: 93,55%

03:32 1-0 (PP1) PAN 6. Carnestad, Emil (2)