Silly Season-bloggen: James Keene lockas av Djurgården – Inter intresserade av Marko Marin

KVÄLLENS UPPDATERING 20:00

James Keene fortfarande intresserad av Djurgården

Under ett vinterfönster där Djurgården hamnat i fokus för att vara den klubben som många andra spelare öppet har valt så sticker en meriterad allsvensk spelare ut ur mängden och hävdar att Djurgården fortfarande är ett intressant alternativ för honom. – De är fortfarande med i bilden i allra högsta grad. Jag gillar deras manager och hans idéer. Jag tycker även om klubbens planer för framtiden. Om det skulle bli något där så skulle det vara kul, säger James Keene och lägger till att han hoppas ha framtiden klar för sig inom en vecka.
[Eurosport.se]

På SvenskaFans:

Samba klar för Lyon?
Nej, det är inte Christopher Samba som är klar för Lyon. Utan Samba Diakité som går från Nancy till Lyon. I alla fall enligt football365. Nancys defensiva mittfältare som även kan spela försvarare ska vara klar för Lyon på lån med option på ett köp. Det spekuleras nu om Samba är Aly Cissokhos ersättare, som ryktas vara på väg till Arsenal.
[Samba klar för Lyon]

Inter intresserade av Marko Marin

Werder Bremens stjärna Marko Marin har haft en tuff säsong. Enligt Goal och ett par andra källor så finns det dock intresse från Inter. Som dock bara har kapital att finansiera en eventuell övergång ifall affären med Carlos Tevez skulle spricka. Frågan är om inte Marko Marin kört fast i Werder och skulle må bra av en flytt?
[Werder Bremens Silly Season]

Övrig media:

Lavezzi inte aktuell för Inter
En av Europas hetaste spelare, Ezequiel Lavezzi har länkats ihop med en flytt till Inter. Det är dock något som nekas av spelarens agent. Ryktena uppstod efter att Lavezzis agent ska ha synts till i Milano. – Det där är bara något journalisterna hittat på, för Inter har aldrig kontaktat mig och Napoli har sagt till mig att Inter inte hört av sig till dem heller, säger agenten.
[SkySports]

Pranjic lämnar Bayern i sommar
Ivica Olic har redan deklarerat att han vill lämna Bayern. Nu sticker hans landsman ut hakan i media och säger detsamma. Pranjic har bara fått spela två matcher i år och söker förstås speltid. 30-åringen har ryktats till både Wolfsburg och Juventus. – Jag har fyra, fem erbjudanden. Jag är 100% säker på att jag lämnar till sommaren, säger Pranjic själv.
[Goal.com]

EFTERMIDDAGENS UPPDATERING 15:55

Sky: Inget bud på Carroll från Newcastle

Gårdagskvällens hetaste rykte i England var när The Times gick ut med att Andy Carroll kunde vara på väg tillbaka till Liverpool. Källan påstod att Liverpool skulle vara beredda att sälja för £20M medan Newcastle bara skulle vara villig att betala £15M. En sak som är klart är i alla fall att Liverpools förtroende för Carroll verkar inte vara på topp, då man dag efter dag länkas med nya anfallare, så som Demba Ba och Darren Bent.
[SkySports]

På SvenskaFans:

Det händer saker i Watford
Den meriterade mittbacken Nyron Nosworthy ansluter till Watford på permanent basis efter att ha varit på lån till klubben under hösten som varit. Den 31-årige mittbacken har mångårig erfarenhet av spel i Premier League. Nosworthy har skrivit på för 2,5 år. I samma veva så släpper Watford den unga mittfältaren Josh Walker till Scunthorpe vad det verkar.
[Det rör sig i Watford]

Caceres vill till Juventus
Juventus har under senaste månaden febrilt jagat en ny mittback. Just nu verkar de mest intensiva förhandlingarna pågå med Seville om den forne Juventus-mittbacken Martin Caceres. Enligt Gazzetta dello Sport ligger dock parterna fortfarande €3M ifrån varandra gällande värderingen av spelaren. Sevilla sägs kräva €11M.
[Mercato: Caceres vill hem till Turin]

Övrig media:

Hughes har riktar in sig på spelare han känner
QPR’s nya manager Mark Hughes sägs ha en enorm budget på hela £30M i januari och sägs redan ha kontaktat sin gamla klubb Manchester City och erbjudit £3M för Nedum Onouha och erbjudit sig att ta in Wayne Bridge på lån. En annan spelare som Hughes känner sedan tiden i Blackburn är Christopher Samba. Den gigantiska mittbacken som Mark Hughes sägs vara villig att betala £8M för.
[Daily Express]

Maxwell vill till flytta Paris
Den brasilianska vänsterbacken Maxwell har inte fått särskilt mycket speltid i Barcelona i år och är med största sannolikhet på väg att lämna klubben. Arsenal bör vara intresserade då hans prislapp är låg och Arsenal jagar vänsterback. Men just nu ser det ut som att Maxwell hamnar i Paris. I alla fall enligt Guardiola. – Maxwell kom till oss och sa att han hade ett erbjudande från Paris som han gärna skulle acceptera. Han vill lämna och kommer han överens med PSG så ska vi inte stå i vägen, säger Pep Guardiola.
[SkySports]

FÖRMIDDAGENS UPPDATERING 09:10

Carlos Tevez just nu närmast Inter

I dagens pappersutgåva av Gazzetta dello sport så är det en bild på Tevez, där han svarar på en fråga om en eventuell flytt till Milan. Med orden ”låt oss prata om det”. Inter har kapital att värva Tevez, det är tydligt. Man är också i starkt behov av att förstärka truppen. Det började redan igår då Sky meddelade att Inter hade fått ett bud accepterat på Tevez, av Manchester City. Budet ska ha legat i trakterna £25M. Detta kommer att sätta fart rejält i Pato-sagan
också...
[Tevez-bloggen: Carlos Tevez: "Inter? Låt oss prata om det"]

Milan tvingas sälja Pato?

Dagens rykte är nu att Inter har ett bud accepterat på Tevez. Spelaren själv är öppen för Inter men vill helst till Milan. Det vet Galliani och Milan om. Tidigare har man bara meddelat att man endast kan tänka sig lån. Då Milan helt enkelt inte har kapital att värva Tevez. PSG reagerar dock direkt på ryktena om Tevez och enligt Gazzettan har man idag lagt ett bud på 28 miljoner plus bonusar för Pato. Om Milan på allvar vill utmana om Tevez, så måste man matcha Interns bud. Och därmed acceptera budet på Pato. Milan vill egentligen ha uppemot 40 miljoner för Pato men har man verkligen råd att förhandla så länge? Om Inters påstådda accepterade bud på Tevez stämmer så kan argentinaren skriva på för Inter vilken sekund som helst... FORTSÄTTNING FÖLJER!
[Gazzetan]

På SvenskaFans:

Mervan Celik har fem klubbar att välja emellan
Gais genombrottsman Mervan Celik är bekant kontraktslös, och väldigt eftertraktad. Enligt turkiskfotboll.com så ska Celik ha konkret intresse från Glasgow Rangers, West Bromwich, Genoa, Parma och Fiorentina. Det senaste från England ska vara att även West Ham har stort intresse för Celik. Det sägs dock att han ska ha nobbat Parma.
[Fem klubbar med konkret intresse för Celik]

Övrig media:

Sebastian Bassong kan lämna Tottenham
Harry Redknapp vill göra sig av med Bassong, så har känslan varit hela hösten. Man ser en chans i att få in lite kapital genom att sälja Bassong och stärka upp mittförsvaret med Christopher Samba. Bassong själv är numera 5:e val på mittbackspositionen och är därför sugen på att flytta själv. – Vi måste hitta en lösning, oavsett om det blir att jag stannar eller flyttar. Jag måste få speltid, säger Bassong.
[Goal.com]

Newcastle och Liverpool förhandlar om Carroll?
Igår kväll så bröt ett rykte ut i England. Det var seriösa The Times som gick ut med att Andy Carroll kan vara på väg tillbaka till Newcastle. Vad Carroll själv vill är förstås omöjligt att tyda. Men drar vi tillbaka klockan ett år så är undertecknad rätt säker på att Carroll inte ville tvingas till Liverpool för att det kom ett jättebud på honom. Nu har han floppat och Newcastle ska vara villiga att köpa tillbaka honom. Dock endast för £15M och alltså skulle Liverpool i så fall göra en förlust på £20M vid eventuell försäljning. 
[Mirror]

Robin Fredriksson2012-01-11 20:05:00
Author

Fler artiklar om Silly-bloggen