Silly season i Ajax sommaren 2024
Allt det senaste runt Ajax silly season.

Silly season i Ajax sommaren 2024

Det blir en intensiv transfersommar för Ajax när laget ska byggas om med begränsade medel. Här kommer allt det senaste på transferfronten för klubben.

Nya uppdateringar i rött.

Åter från lån

Owen Wijndal från Royal Antwerp

Vänsterbacken som värvades 2022 från AZ där han varit en av ligans bästa vänsterbackar, har inte gjort någon glad i Amsterdam. Tillbringade fjolårssäsongen på lån i Antwerpen och klubben hoppas kunna sälja honom permanent i sommar.
29/7: En av fyra spelare som Farioli nu skickat ner till att träna med Jong Ajax. En klar signal om att Wijndal inte har någon framtid i Ajax och klubben vill sälja honom.
7/8: Enligt Eindhovense Dagblad har PSV internt diskuterat om man eventuellt ska gå efter Wijndal. En övergång dit lär dock bli svår i och med Wijndals höga lön.
13/8: PSV ska ha hört sig för om ett lån, men Ajax vill bara sälja Wijndal.
17/8: Skotske reportern Anthony Joseph på Sky Sports skriver att Celtic och Werder Bremen är intresserade av Wijndal.
27/8: Rykten i Turkiet gör gällande att Fenerbahce är intresserade av Wijndal.
28/8: De Telegraaf skriver att det finns konkret intresse från Rayo Vallecano och Stade de Brest om att låna Wijndal. Ajax vill helst sälja Wijndal men är öppna för ett lån också för att kunna bli av med hans lönepost. Även Leeds ska vara intresserade, vilket lär vara de Wijndal föredrar.
29/8: Enligt Transferwatch.nl verkar Leeds föredra St. Gallen från Isaac Schmidt över Wijndal, men Valladolid är fortsatt konkret intresserade.

Youri Baas från NEC

21-årig vänsterback som som debuterade i a-laget 2022/23 och gjorde en handfull matcher då. Utlånad till NEC förra säsongen där det gick bra, NEC ville behålla honom men Ajax sa bestämt nej. Man vill behålla Baas som ett vänsterbacksalternativ medan man hoppas sälja andra och värva in en ny.

Christian Rasmussen från FC Nordsjælland

Den 21-årige danske anfallaren har varit i Ajax sen han var 16. Fått ett par a-lagsmatcher utan att riktigt slå sig in och lånades ut till FC Nordsjælland där han heller inte riktigt slagit igenom. Återvänder nu och har själv sagt att han hoppas imponera på nye tränaren, men i ärlighetens namn kan vi nog förvänta oss att han lämnar Ajax.

Klara övergångar in

Jorthy Mokio från Gent

16-årig belgisk supertalang. Mittbacken debuterade för Gents a-lag under våren och jagades även av Barcelona och Bayern München men valde Ajax. Börjar spela i Jong Ajax men tränar med a-laget. Läs mer här.

Daniel Skaarud från Lillestrøm

16-årig norsk supertalang, anfallaren blev i år yngste spelare någonsin i norska ligan. Skaarud har varit på provspel hos Ajax tidigare och var nära att skriva på för klubben till sin 16-årsdag, men valde då att stanna lite till i Lillestrøm. Norska och holländska uppgifter säger att han nu dock är på väg till Ajax trots allt.
11/7: Officiellt klar och presenterad som Ajax-spelare nu, kommer börja i U19-laget. Har skrivit på kontrakt till 2027, maxlängden för en icke-myndig spelare.

Bertrand Traoré på fri transfer

Ajax är mycket nära att värva Bertrand Traoré tillbaka till klubben. Högeryttern från Burkina Faso tillbringade säsongen 2016/17 på lån hos Ajax från Chelsea, och var då mycket lyckad under resan till Europa League-finalen. Han har sen dess spelat för Lyon, Aston Villa, Basaksehir (på lån) och nu senast i Villarreal. 28-åringen är tillgänglig på fri transfer vilket gör honom till ett bra alternativ för Ajax i rådande ekonomiskt läge. Enligt De Telegraaf är Traoré och Ajax muntligt överens om ett tvåårskontrakt och han förväntas läkarundersökas efter helgen.
15/7: Officiellt klar för Ajax nu. Skrivit på ett tvåårskontrakt, till 2026 alltså.

Daniele Rugani från Juventus på lån

Oväntat nog kan Ajax ha något av en storvärvning på gång. Enligt Voetbal International är man konkret intresserade av Juventus 29-årige mittback Daniele Rugani. Rugani har 7 landskamper för Italien. Han gjorde 17 matcher för Juve förra säsongen. Rugani och Ajax nye tränare Francesco Farioli känner varandra och Rugani ska med sin klokhet och spelförståelse vara någon som kan organisera upp Ajax försvar under Farioli. En övergång blir dock inte lätt, även om Juventus är öppna för att sälja måste Ajax först göra det samma innan man har råd att värva. Rugani har kontrakt till 2026 och om Ajax har råd med hans löneanspråk återstår att se.
11/7: Enligt Gazzetta dello Sport vill Juventus använda Rugani som del av en affär med Atalanta om Teun Koopmeiners. Det ska även kommit in ett megabud från Saudiarabien.
7/8: Enligt holländska och italienska uppgifter är Ajax och Juventus snart överens om ett låneavtal för Rugani. Oklart om det skulle innefatta en köpoption. Enligt Voetbal International måste Ajax ändå sälja Sutalo och Medic först.
13/8: Voetbal International skriver att Rugani till Ajax på lån fortfarande är på gång, att Rugani vill till Ajax och att han nobbat ett stort anbud från Förenade Arabemiraten, men att Ajax först måste bli av med minst en av Sutalo och Medic.
14/8: Trots att Ajax nu vill behålla Sutalo är Ruganis ankomst fortfarande på gång skriver Voetbal International. Som tidigare skrivet gäller det ett lån och att Medic först säljs.
17/8: Gianluca Di Marzio skriver att Bologna fortfarande är intresserade av Rugani också.
18/8: Voetbal International skriver att Rugani reser till Ajax i dagarna och allt väntas bli klart inom kort med låneavtalet då Ajax är på väg att skeppa Medic till Bochum.
20/8: Rugani landade i Amsterdam igår och fick direkt en Ajax-halsduk om sig på Schiphol. Han syntes under måndagskvällen på De Toekomst, han fastnade på kamera tittandes på när Jong Ajax spelade. Läkarundersökningen gjordes i måndags också men officiell presentation dröjer i väntan på att alla dokument går igenom.
21/8: Slutligen officiellt presenterad som Ajax-spelare nu. Rugani går till Ajax på lån för en säsong. Det finnns ingen köpoption i avtalet.

Wout Weghorst från Burnley

Ett oväntat rykte när det först uppstod, men med all kredibilitet. Voetbal International, De Telegraaf och Fabrizio Romano bland andra rapporterar alla att Wout Weghorst är på väg till Ajax. Centertanken är en otypisk Ajax-spelare, men kanske blir det nyttigt som alternativ till Brian Brobbey. Weghorst, som blivit landslagets supersub, tillhör Burnley men var förra säsongen utlånad till Hoffenheim och sägs vara inte alltför dyr att lösa för Ajax. Enligt holländsk press vill Weghorst och Ajax i princip överens, återstår för klubbarna att enas.
11/7: Enligt TuttoSport är Roma också intresserade av Weghorst.
29/7: Enligt turkiska Fanatik är Trabzonspor intresserade av Weghorst. Uppgifterna i holländsk press gör gällande att Ajax intresse kvarstår men man måste sälja spelare först.
7/8: Weghorst sägs ha vägrat än transfer till Trabzonspor och vill bara gå till Ajax. Nyligen sa han i en intervju “Ajax är landets största klubb, behöver jag säga mer?” och lösa rykten säger att han även letar hus i Amsterdam-området. Men enligt Voetbal International måste Ajax först sälja Chuba Akpom innan Weghorst kan värvas.
14/8: Weghorst har sagt ja till Ajax, enligt Tim van Duijn på Voetbal International.
17/8: Weghorsts agent Simon Cziommer (för övrigt hans gamla lagkamrat i Heracles) har till Viaplay sagt att “chansen att Wout lämnar Burnley är mycket stor” och “jag har pratat med Ajax om Wout, vi väntar och ser vad som händer”.
27/8: Weghorst-affären ligger fortfarande vilandes i väntan på att Ajax ska sälja spelare först. Möjligen kan säkrat Europa League-spel på torsdag frigöra tillräckligt kapital för att lösa Weghorst även om ingen säljs?
28/8: Nu är Weghorsts övergång så gott som officiell. Han har siktats på Johan Cruijff Arena idag med en Ajax-tröja i högsta hugg och trovärdiga källor i Voetbal International uppger att han genomgår läkarundersökning idag och Ajax och Burnley väntas göra klart allt mycket snart. Weghorst ska ha sagt ja till Ajax redan under EM och sen dess bara väntat på Ajax som nu äntligen kan ro övergången i land då pengar väntas komma in snart genom Europa League-kvalificering och Silvano Vos Milan-transfer. Weghorst lär skriva på till 2026 och övergångssumman sägs vara på ca 3 miljoner euro max.
29/8: Äntligen är övergången helt officiell och Weghorst presenterad som Ajax-spelare. Han har skrivit på till 2026.

Klara övergångar ut

Georges Mikautadze till Metz för 13 miljoner euro

Värvades av Sven Mislintat men fick aldrig chansen av Maurice Steijn och vantrivdes i Amsterdam. Sade själv att han inte fick hjälp av klubben att acklimatisera sig, medan Ajax menar att han erbjöds hjälp men tackade nej. Återvände till det Metz han kom ifrån i januari på lån med köpoption på 13 miljoner euro. En option Metz utlöste efter att Mikautadze öst in mål för dem under våren, och efter hans EM-succé väntas Metz nu i sin tur sälja honom dyrt.

Francisco Conceição till Porto för 10 miljoner euro

Kom från Porto för 4 miljoner euro sommaren 2022 men acklimatiserade sig aldrig riktigt till Amsterdam och bad om att få lämna förra sommaren. Till slut blev det ett lån med köpoption tillbaka till Porto, en option som aktiverades. Precis som Mikautadze har han imponerat i EM och kanske blir såld vidare från Porto.
27/8: Nu gått till Juventus på lån med köpoption, om Juventus gör affären permanent kan det innebära lite klirr i kassan för Ajax nästa år.

Ar’jany Martha till Beerschot på fri transfer

Yttern omskolades till vänsterback av Dave Vos i Jong Ajax och fick plötsligt a-lagsdebut i vintras av John van ‘t Schip. Var riktigt bra i debuten mot Volendam och andra matchen mot Heerenveen men sen blev det pyspunka. Förlorade sin plats efter flera dåliga och rent lata insatser. Hans utgående kontrakt förlängs inte och han kommer lämna Ajax. Det ryktas om intresse från Championship-klubbar.
7/8: Skrev förra veckan för belgiska Beerschot, där Dirk Kuyt är tränare.

Gabriel Misehouy till Girona på fri transfer

Den 18-årige playmakern sågs som en av ungdomsakademins stora talanger, men han (och hans entourage) har visat sig vara så besvärliga att ha att göra med att han nu lämnar som bosman då hans kontrakt går ut. Misehouy och Ajax har inte kunnat komma överens i förhandlingarna och det stod klart redan i vintras att han skulle lämna. Noterbart att han trots det ännu inte hittat en ny klubb, det viskas om att hans krav avskräckt till och med Manchester City.
7/7: Nu skrivit på för Girona, så det blev nästan Man City ändå.

Sten Kremers till De Graafschap

20-årig målvakt som kom från De Graafschap som 16-åring och nu återvänder dit  efter att inte nått högre än reservmålvakt i Jong Ajax.

Tommy de Graaff till FC Utrecht

En till målvakt, jämnårig med Kremers som fick mer speltid i Jong Ajax än honom men ändå var tvåa bakom Charlie Setford. Lämnar nu för en liten summa till Utrecht.

Jorge Sánchez

Den mexikanske högerbacken kom sommaren 2022 men passade aldrig in i Ajax då han är för svag offensivt. Utlånad till Porto förra säsongen men spelade inte tillräckligt för att den automatiska köpoptionen skulle utlösas. Likväl på väg bort från Ajax, väntas återvända hem till Mexiko och Cruz Azul.
7/7: Officiellt klar för Cruz Azul nu.

Olaf Gorter till Lecce

19-årig mittfältare från U19-laget som nu lämnar för Lecce då det inte fanns framtid för honom i Ajax.

Mateja Milovanovic till Heerenveen

20-årig back vars utveckling hindrats av skador. Blev en del matcher i Jong Ajax men aldrig a-laget för serb-holländaren som nu lämnar på fri transfer för Heerenveen.

Tristan Gooijer till PEC Zwolle på lån

Den 19-årige högerbacken fick debutera i a-laget den gångna säsongen. Lånas nu ut till Zwolle för mer Eredivisie-erfarenhet.

Tommy Setford till Arsenal för 1 miljon euro

Enligt Fabrizio Romano är Arsenal intresserade av Ajax 18-årige engelsk-holländske målvakt Tommy Setford. Lillebror till Charlie Setford som står i Jong Ajax ses Tommy precis som sin storebror som en lovande målvakt. Arsenal ska vara beredda att erbjuda 400,000 euro plus bonusar för talangen vars kontrakt går ut 2025.
15/7: Ajax och Arsenal är nu överens om övergångssumma på 1 miljon euro plus bonusar för Setford, övergången lär bli klar snart.
21/7: Klar för Arsenal.

Gerónimo Rulli till Olympique Marseille för 4 miljoner euro

Argentinaren missade hela hösten efter en axelskada i premiären och väl frisk fick han nöta bänk bakom Diant Ramaj som gjort startplatsen till sin. För bra för att vara reserv i Ajax och kommer med all sannolikhet lämna. Enligt Marca är hans gamla klubb Villarreal intresserade.
7/8: Mycket nära en övergång till Marseille nu enligt flera medier. Ajax ville ha 8 miljoner euro men enligt bland annat Voetbal International, De Telegraaf och Fabrizio Romano stannar summan på omkring 4 miljoner. Ajax är villiga att ta det för att bli av med Rullis höga lön.
11/8: Nu har Ajax officiellt bekräftat övergången. De tillkännager inte transfersumman men enligt flera olika medier ligger den på omkring 4 miljoner euro.

Borna Sosa till Torino på lån med köpoption

Den offensive vänsterbacken anlände på deadline day förra sommaren och var sen in och ut ur startelvan hela säsongen. Ajax vill sälja, och det ryktas om att Sven Mislintat nu vill ta honom till Dortmund. Men BVB är inte konkret intresserade av Sosa än enligt Florian Plettenberg på tyska Sky.
22/7: Enligt TuttoAtalanta är Sosa aktuell för just Atalanta som ersättare för Emil Holm.
29/7: En av fyra spelare som Farioli skickat ner att träna med Jong Ajax. Ajax vill sälja Sosa som inte har en framtid i klubben.
7/8: Finns intresse från Spanien, Italien och Tyskland för Sosa, som sägs föredra någon av de två förstnämnda. Men enligt Algemeen Dagblad är ingen klubb är just nu villig att möta Ajax prislapp på 8 miljoner euro.
11/8: Tim van Duijn på Voetbal International med god insyn i Ajax uppger att Torino är intresserade av att låna Sosa med en köpoption i avtalet.
13/8: Voetbal International skriver att Ajax och Torino samtalar om Sosa, men att Ajax bara vill sälja kroaten inte låna ut honom.
14/8: Torino i pole position för att värva Sosa enligt Tim van Duijn på Voetbal International.
17/8: Idag blev det officiellt presenterat av båda klubbarna. Sosa går till Torino på lån med köpoption. Enligt trovärdiga uppgifter i både holländsk och italiensk press betalar Torino hela Sosas lön. Fabrizio Romano skriver att köpoptionen ligger på 7 miljoner euro, mindre än de 8 miljoner Ajax betalade för Sosa förra året. Thijs Zwagerman på ESPN Nederlands menar att optionen är “betydligt lägre än det Ajax betalade”.

Jakov Medic till Bochum på lån med köpoption

Sutalos landsman och konkurrent inledde sin Ajax-tid med ett otroligt drömmål då han fick på en pangträff från 35 meter i ligapremiären. Men efter Sutalos entré blev det knapert med speltid för den gänglige mittbacken. Ryktas nu vara på väg tillbaka till Tyskland, eventuellt det St. Pauli han kom ifrån.
3/7: Medic ska så långt gjort ett gott intryck på Farioli under försäsongen och det är inte säkert att han lämnar. Dock kvarstår frågan om Medic själv vill lämna för mer speltid annorstädes.
11/8: Enligt TuttoMercatoWeb är Hamburg intresserade av att värva Medic. Florian Plettenberg på tyska Sky skriver att Bochum är intresserade men bara av ett lån. Ajax lär vilja sälja Medic permanent.
13/8: Voetbal International skriver att Ajax bara vill sälja Medic, inte låna ut.
18/8: De Telegraaf och Voetbal International rapporterar båda idag att Ajax och Bochum är överens om en deal där Medic lånas ut till Bochum med en köpoption på 3 miljoner euro i avalet. Bochum kommer betala hela Medic lön. Kroaten kommer sitta på bänken för Ajax idag och sedan förväntas övergången bli klar på måndag.
20/8: Officiellt klar för Bochum nu på lån med köpoption. Bochum betalar hela Medic lön, optionen lär ligga på runt 2-3 miljoner euro.

Olivier Aertssen till PEC Zwolle för 150 000 euro

Leeuwarder Courant, en lokaltidning i Friesland, skriver att Robin van Persie vill förstärka sin backlinje med Ajax 20-årige mittbackstalang Olivier Aertssen. Aertssen har gjort en a-lagsmatch för Ajax och utgör en del av Jong Ajax-trupp. Det är oklart om det skulle röra sig om ett lån eller permanent övergång. Aertssen sågs som mycket lovande i tonåren men månne stannat av lite i utvecklingen.
27/8: Officiellt klar för Zwolle nu.

Naci Ünüvar till Espanyol på lån

Stod under sin tid i ungdomsakademin ut som sen mest sevärda och största talangen i Ajax, men har inte fått det att stämma på seniornivå. Hunnit bli 21 nu och har bara en a-lagsmatch för Ajax och tillbringat de två senaste säsongerna på lån i Trabzonspor och Twente utan att bli ordinarie där heller. Hoppas få chansen av nye tränaren Francesco Farioli på försäsongen, om inte lämnar han då intresse finns från Eredivisie-klubbar.
7/8: Farioli har bekräftat att Ünüvar har fått tillåtelse att lämna då han inte ingår i planerna.
14/8: Flera Eredivisie-klubbar är intresserade av Ünüvar enligt Tim van Duijn på Voetbal International.
20/8: Twente, som han var utlånad till förra säsongen, och NEC nämns som intresserade enligt Transferwatch.nl.
28/8: Espanyol är konkret intresserade enligt De Telegraaf. Voetbal International skriver att en övergång på lån med köpoption till Espanyol är nära förestående, klubbarna är överens.
29/8: Ünüvar lär bli klar för Espanyol snart, lånet ska innefatta en köpobligation för Espanyol om de hänger kvar i La Liga, då måste affären bli permanent.
30/8: Officiellt nu, Ünüvar klar för Espanyol på ett lån som blir permanent om man håller sig kvar i La Liga.

Silvano Vos till Milan för 3+2 miljoner euro

Den 19-årige talangfulle mittfältaren är en av fyra som Farioli skickat ner till Jong Ajax för träning, och den största besvikelsen. Vos har talang men inte visat upp tillräckligt i a-laget hittills och tydligen inte imponerat på träningarna heller. Kan nu vara på väg bort från Ajax, antingen permanent eller på lån.
11/8: Enligt Transferwatch.nl är Stade de Reims intresserade av Vos som ersättare för Amir Richardson.
14/8: Tim van Duijn på Voetbal International bekräftar intresset från Reims, och att Ajax ville ha 15 miljoner euro för Vos men inte kommer få det.
20/8: Milan är också intresserade av Vos, har både holländska och italienska journalister uppgifter på. Lösa uppgifter från Italien idag säger att Milan och Vos nu även i princip är överens om kontraktet, men det återstår att enas med Ajax.
21/8: Fabrizio Romano rapporterar nu också att Vos och Milan är överens.
27/8: Gazzetta dello Sport skriver att Vos övergång till Milan väntas bli klar i veckan. Ca 5-6 miljoner euro lär övergångssumman ligga på.
28/8: Övergången är så gott som klar, Voetbal International och De Telegraaf skriver båda att Milan och Ajax muntligt är helt överens, allt som fattas är signaturerna för att göra det officiellt, vilket väntas komma på fredag. Övergångssumman ska ligga på bara 3 miljoner euro direkt, plus 2 miljoner till i bonusar och en vidareförsäljningsklausul (enligt rykten på 25 %).
30/8: Officiellt klar för Milan. Övergångssumman lär vara den rapporterade på 3 miljoner euro + 2 miljoner i bonusar och en vidareförsäljningsklausul.

Carlos Forbs till Wolverhampton på lån för 2,5 miljoner euro

Fabrizio Romano skriver att Wolverhampton riktar in sig på Forbs för att ersätta Pedro Neto de just sålt dyrt till Chelsea.
18/8: Romano lyfte igår fram detta rykte igen på twitter. Samtidigt skrev Voetbal International att Wolverhamptons intresse är konkret, ett skriftligt bud lär komma inom kort, och Forbs kan såklart tänka sig att flytta till Premier League.
20/8: The Athletic skriver att Forbs kan vara för dyr för Wolverhampton. Ajax prislapp är inte känd men då man betalade upp mot 14 miljoner euro för portugisen förra sommaren lär man vilja ha en bra peng nu. Forbs har också bytt agent i dagarna vilket kan tyda på en flytt.
27/8: Fabrizio Romano har dragit ut en till av sina (betalda) tweets där han lyfter att Forbs bytt agent och intresse finns från flera klubbar. Mer konkret än så blir det dock inte.
29/8: Lyon har kommit med ett bud på 15 miljoner euro, rapporterar både fransk och holländsk press. Enligt Voetbal International hoppas Ajax kunna få ut lite mer än så för Forbs, som man förra året köpte för 14 miljoner euro plus en vidareförsäljningsklausul. Voetbal International skriver också att Wolverhampton fortfarande är intresserade med.
30/8: Lyons bud har satt fart på Wolverhampton rapporterade först Tim van Duijn på De Telegraaf. Engelske transfergurun David Ornstein stämmer in med att Wolverhampton är konkret intresserade, men har inte en jättestor budget. Ajax sportchef Alex Kroes sa igår öppet att saker kan hända runt Forbs snart.
31/8: Precis innan transferfönstret i Premier League stängde (i Holland har det öppet till 2 september) blev det klart. Carlos Forbs går till Wolverhampton på lån. Wolves betalar 2,5 miljoner euro till Ajax för lånet, och om Forbs startar minst 10 matcher för Wolves utlöses en köpobligation på 13,5 miljoner euro. Wolverhampton betalar också hela Forbs lön. Det sägs att en eventuell Lyon-affär sprack då Lyon inte kunde uppbåda bankgarantier.

Steven Bergwijn till Al-Ittihad för 21 miljoner euro

Utsågs till lagkapten av Maurice Steijn men hade sen en svag säsong både vad gäller ledarskapet och spelet. Återkomsten till sin barndomsklubb har inte blivit som Bergwijn eller Ajax tänkt sig. Stor chans att han lämnar i sommar då intresse finns från Premier League-klubbar, West Ham har nämnts flera gånger, och Ajax sägs absolut vara villiga att sälja. Det skulle inbringa både en bra transfersumma och ta bort en stor lönepost.
13/7: De Telegraaf skriver att West Ham, Marseille och två saudiska klubbar är konkret intresserade av Bergwijn, som Ajax vill ha 25-30 miljoner euro för. Bergwijn har lite semester nu efter EM och väntas fatta beslut om sin framtid under den. Det sägs att han hellre går till en europeisk toppklubb än Saudiarabien.
21/7: Algemeen Dagblad skriver att Ajax vill sälja Bergwijn för 25 miljoner euro. Inte minst då Mika Godts haft en stark försäsong. Intresset från ovan nämnda klubbar lär bestå.
7/8: Enligt Fabrizio Romano är Bergwijn nr 1 på Leicesters lista och klubben förhandlar med Ajax. De ska ha bjudit 20 miljoner euro först men Ajax vill ha 25. Bergwijn vill lämna och reser inte med laget till Grekland för kvalmatchen mot Panathinaikos.
13/8: Bergwijn har bytt agent till Ali Dursun, som sen tidigare representerar bland andra Frenkie de Jong, skriver Voetbal International.
14/8: Med i matchtruppen i returen mot Panathinaikos enligt Farioli, men kommer inte ha kaptensbindeln. Enligt Tim van Duijn på Voetbal International vill Bergwijn lämna, men Ajax har ännu inte fått ett tillräckligt bra erbjudande.
2/9: Äntligen är det rörelse på Bergwijn-fronten. Både holländska och saudiska medier uppger att Al Ittihad är på väg att ro värvningen i land. Enligt De Telegraaf är budet på 22 miljoner euro men summan kan stiga genom bonusar.
3/9: Precis innan fönstret stängde blev det klart, Steven Bergwijn går till Al-Ittihad i Saudiarabien för 21 miljoner euro. Bergwijn skriver på ett treårskontrakt som sägs innebära att han kommer tjäna 27 miljoner euro, netto.

Rykten övergångar in

Pablo Rosario från Nice

Voetbal International, De Telegraaf, Fabrizio Romano med flera rapporterar att Ajax är nära att knyta till sig den defensive mittfältaren Pablo Rosario. Rosario spelade i Ajax ungdomsakademi innan karriären fortsatte i Almere City och senare PSV innan han hamnade i Nice där han hade Francesco Farioli som tränare. Rosario växte ut till en nyckelspelare för Farioli och det är logiskt att han nu vill ta honom med sig till Ajax. Rosario vill till Ajax enligt holländsk press men tackade nej till det första kontraktsförslaget, men förhandlingarna fortgår och det finns goda hopp om att man kommer överens.
7/8: Fortsatt högt på Ajax lista men transfer står ännu i väntan på att Ajax ska sälja spelare först.
14/8: Tim van Duijn på Voetbal International tror att Ajax toppalternativ nu är Sergi Roberto och att Rosario inte kommer om man lyckas signa Sergi Roberto.

Jonathan Ikoné från Fiorentina

Enligt Fabrizio Romano är Ajax intresserade av att ta in den 26-årige franske yttern på lån. Ikoné är en vänsterfotad högerytter, vilket är något Ajax definitivt letar efter. Fostrad i PSG och tidigare i Lille innan han kom till Fiorentina. Gjorde 3 mål och 2 assist i Serie A förra säsongen.

Gianluca Prestianni från Benfica

Enligt portugisiska A Bola är Ajax och PSV intresserade av att låna Benficas 18-årige argentinske högerytter. Prestianni kom till Benfica i januari från Velez Sarsfield. Att Ajax behöver en ny högerytter är känt, men man lär vilja ha en vänsterfotad sådan vilket Prestianni inte är.
29/7: Benfica vill inte längre låna ut Prestianni då han imponerat på försäsongen, bland annat när de slog Feyenoord med 5-0 i en träningsmatch.

Helinho från Red Bull Bragantino

24-årig brasiliansk högerytter som enligt holländska Transferwatch.nl och brasilianska Record är intressant för Ajax. Record skriver att Ajax till och med budat på 12 miljoner euro vilket måste vara osant för de pengarna har inte Ajax att lägga i dagsläget. Transferwatch har dock visat sig ha rätt bra koll på den holländska marknaden. Tim van Duijn på Voetbal International med goda källor i Ajax har också på twitter bekräftat att Helinho är en av fem namn på en lista över “David Neres/Antony-typer” som Ajax tittar på. Men i och med Bertrand Traorés ankomst är det inte prioritet nu, dock skulle man gärna plocka in en högerytter av Helinhos typ senare i fönstret om möjligt.

Christian Eriksen från Manchester United

Enligt @SamC_reports på twitter, någon som rapporterar om det som händer kring Manchester United, är Ajax intresserade av att låna tillbaks klubbikonen men att United helst vill se ett lån med köpobligation. Då Eriksen bara har ett år kvar på kontraktet låter det dock märkligt att en köpobligation skulle efterfrågas. Känt är i alla fall att Ajax och Eriksen hållit kontakten även på senare år, exempelvis tränade han med klubben 2022 efter att lämnat Inter.
29/7: “Det beror på vad som händer” säger Eriksen till Manchester Evening News gällande sin framtid. Han säger att han och familjen trivs i Manchester men samtidigt att man som fotbollsspelare vill spela.
18/8: Marco Alcarasz, självutnämnd Manchester United-expert, twittrar att Ajax undersöker möjligheten att värva tillbaka Eriksen och att spelaren är öppen för en flytt. Ta med en rejäl nypa salt.
20/8: Enligt The Athletic har United erbjudit Eriksen till Ajax för 5 miljoner pund, men Ajax måste sälja spelare först.
27/8: Fortsatta rykten i England om att Manchester United erbjudit Eriksen till Ajax men Ajax måste sälja först. Eriksens höga lön kan också sätta käppar i hjulet för en återkomst.
28/8: Diverse Manchester United-”insiders” fortsätter driva på rykten om Eriksen till Ajax. Enligt Simon Jones på Mail Sport har Ajax “registrerat sitt intresse” men inte lagt ett formellt bud än.
2/9: Eriksens agent har sagt till Voetbal International att han kommer stanna i Manchester.

Evann Guesand från Nice

L’Equipe skriver att Fariolis senaste klubb Nice nobbat ett bud från Ajax på den 23-årige anfallaren. Guessand, som kan spela på alla tre anfallspositioner, gjorde 6 mål i Ligue 1 förra säsongen och avböjde i januari en kontraktsförlängning då anbudet var för lågt. Bologna, Wolfsburg, Villarreal och Girona ska också vara intresserade enligt L’Equipe. Nice sägs begära 20 miljoner euro för ivorianen, vilket Ajax inte kan betala.

Jean Butez från Royal Antwerp

Enligt belgiska transfergurun Sacha Tavolieri finns Antwerpens franske målvakt med på Ajax lista. Enligt Transferwatch.nl är Butez bara aktuell om Ramaj lämnar.

Leo Mana från Corinthians

Enligt Transferwatch.nl står den 20-årige brasilianske högerbacken Leo Mana högt upp på Ajax lista som Rensch eller Gaaei lämnar i sommar.

Kenny Tete från Fulham

Den Ajax-fostrade högerbacken lämnade klubben 2017 som 22-åring. Snart 29 år håller han som många andra Ajax-fostrade spelare kontakten med klubben. Enligt Transferwatch.nl har Tete och Ajax pratat om en eventuellt återkomst, men på grund av klubbens ekonomiska läge är det just nu inte aktuellt.

Andries Noppert från Heerenveen

Ajax samtalar med Noppert och Heerenveen, rapporterar både Voetbal International och De Telegraaf. Det ska röra sig om en lånedeal, där Ajax eventuellt skickar Jay Gorter på lån i motsatt riktning. Detta för att Farioli vill ha en till rutinerad målvakt som backup till Remko Pasveer. Noppert har haft en märklig karriär då han plötsligt blev förstemålvakt i landslaget till VM 2022 men efter det tappat landslagsplatsen och nu även platsen som förstemålvakt i Heerenveen.
27/8: Ajax, Heerenveen och Noppert var överens men låneaffären har tills vidare stupat på att Jay Gorter inte ville gå motsatt väg.

Alban Lafont från Nantes

25-årig målvakt som enligt franska uppgifter och Transferwatch.nl är aktuell på lån till Ajax om man säljer Diant Ramaj. Lafont skulle i så fall konkurrera med Pasveer om platsen som förstemålvakt. Lafont har för övrigt samma agent som Francesco Farioli.
27/8: Franska rykten menar att en affär är nära men det har inte plockats upp i holländsk press än och en affär kan bara bli aktuell om Ramaj lämnar.
31/8: Enligt L’Equipe blir Lafont kvar i Nantes efter att de satt en prislapp på 15 miljoner euro.

Cedric Soares på fri transfer

Den engelske journalisten Ben Jacobs twittrar att Ajax “fortfarande är intresserade” av den portugisiske högerbacken, som enligt honom nu PSV och Feyenoord är intresserade av. Cedric ryktades mycket löst till Ajax häromåret.

Hakim Ziyech från Galatasaray

Är det ens en transfersommar på riktigt om inte Hakim Ziyech ryktas tillbaka till Ajax? Det lät vänta på sig i år men nu har de snudd på obligatoriska Ziyech-ryktena uppstått. Santi Aouna på FootMercato skriver att Ajax vill ha tillbaka Ziyech och att Ziyech är öppen för en återkomst, men att affären försvåras av att Ajax måste sälja spelare först.
31/8: Fabrizio Romano sa igår att “ingenting händer mellan Ziyech och Ajax”. Tim van Duijn på Voetbal International twittrade senare “man ska aldrig säga aldrig men chanserna för Ziyech tillbaka i Ajax verkar noll just nu”.
2/9: Ingenting på gång mellan Ziyech och Ajax på deadline day vad det verkar.

Kamaldeen Sulemana från Southampton

Tvära kast på deadline day. Steven Bergwijn slutligen på väg till Al Ittihad och det öppnar upp för Ajax att värva in en ersättare. De Telegraaf och Voetbal International rapporterar båda att 22-årige ghananen Kamaldeen Sulemana är på väg till Ajax på ett lån med köpoption. Ajax och Southampton är överens, rapporterar de. Sulemana var högaktuell för Ajax redan 2021, men valde då Rennes istället efter att Erik ten Hag vägrat ge garantier om speltid.
3/9: Är Sulemana klar för Ajax? Oklart! Ajax och Southampton enades under måndagskvällen om ett lån med en köpoption på 20 miljoner euro, och Ajax och Sulemana är överens. Ajax ska ha skickat in alla dokument i tid precis innan deadline vid midnatt enligt De Telegraaf, Voetbal International och Fabrizio Romano, men väntar fortfarande på bekräftelse från FIFA om allt är i sin ordning.

Mike Trésor från Burnley

Enligt belgiska journalisten Sacha Tavolieri är Ajax intresserade av Mike Trésor. Den offensive belgiske mittfältaren spelade tidigare i WIllem II. Nice ska ha förhandlat om ett lån men Ajax håller ögonen på Trésor, enligt Tavolieri.
2/9: Var ett alternativ för Ajax men valet föll på Kamaldeen Sulemana istället, skriver Voetbal International.
3/9: Ajax gjorde ett sista försök att låna in Trésor under fönstrets sista timmar, men en affär uteblev pga Burnleys orimligt höga krav på övergångssumma, säger Trésors agent till Voetbal International.

Rykten övergångar ut

Jorrel Hato

Ajax juvel har förstås dragit intresse till sig. Framför allt Arsenal, som ryckt i honom länge. Men den 18-årige mittbacken förlängde kontraktet under våren till 2028 och har sagt att han är inställd på att stanna och fortsätta utvecklas i Ajax. Enbart ett megabud skulle möjligen få Ajax att kunna tänka sig sälja redan.
21/7: Spanska AS skriver att Real Madrid följer Hato i jakten på försvarsförstärkningar.

Brian Brobbey

Lagets bäste spelare den gångna säsongen och den andra vid sidan av Hato som värderas högt. Har också intressenter men är också en Ajax vill hålla hårt i. Enligt De Telegraaf ser Ajax marknadsvärdet på Brobbey som 60-80 miljoner euro, men att bara ett “Antony-bud” dvs ett i miljardklassen, kan få Ajax att sälja. Brobbey har kontrakt till 2027.
26/7: I italiensk press skrivs det att Roma är intresserade av Brobbey och villiga att lägga 25-30 miljoner euro som ett förstabud. Ett anbud det skulle skrattas åt i Amsterdam, Ajax kommer inte överväga bud lägre än 60-80 miljoner euro.
27/8: Enligt De Telegraaf är det inte längre uteslutet för Ajax att sälja Brobbey, vid ett bra bud. Pete O’Rourke på FootballInsider skriver att Nottingham Forest nu skiftar fokus till Brobbey efter att inte fått loss Santiago Gimenez från Feyenoord. Fabrizio Romano skriver dock att Nottingham inte gett upp Gimenez.
28/8: Brobbeys agent har tydliggjort att Brobbey inte är intresserade av Nottingham, eller att lämna Ajax överhuvudtaget nu förutom för en riktigt bra klubb.

Jordan Henderson

Den så oväntade januarivärvningen har inte fallit väl ut för någon. När han väl spelade under våren var Henderson inte nära nog så bra som Ajax hoppats och han har heller inte varit den ledare i gruppen som man förväntat sig. Henderson å sin sida togs inte ut till EM och sägs vara missnöjd med nivån i Ajax. Under senvåren började det tasslas om att Henderson vill lämna Ajax redan nu. Sen har det varit tystare om det ett tag, men i och med hans höga lön kan Ajax nog tänkas vara villiga att bli av med Henderson snarast.
26/7: Sa i veckan att han gärna stannar men att det inte bara är upp till honom.
14/8: Tim van Duijn på Voetbal International uppger att han snarare tror Henderson lämnar snarare än van den Boomen som det tidigare ryktats om, och att det är 50/50 om Henderson stannar eller lämnar.

Steven Berghuis

Fyller 33 i december, har ett år kvar på kontraktet och spelade inte under slutet av säsongen, åtminstone officiellt pga skada men med viss mystik kring det. Inte konstigt att det ryktas om att Berghuis kan vara på väg bort. Turkisk press placerar honom i Besiktas för femtielfte sommaren i rad.
15/7: Sa i en intervju häromdagen att han är inställd på att stanna i Ajax.
14/8: Bekräftade själv på presskonferens idag att han och Alex Kroes pratat om en kontraktsförlängning och att de kommer återuppta samtalen i september efter transferfösntret.

Chuba Akpom

Efter en svår inledning på sin Ajax-tid då han inte fick chansen av Maurice Steijn hittade Akpom sedan en roll som supersub. Än dock en av alla Mislintat-värvningar det sägs att Ajax vill sälja, och engelsmannen borde kunna inbringa en ganska bra transfersumma.
21/7: Enligt AllNigeriaSoccer gör Nottingham Forest ett nytt försök att värva Akpom. I januari lät Ajax inte Akpom gå, är situationen annorlunda nu?
14/8: Enligt Tim van Duijn på Voetbal International lär Akpom vilja återvända till England. Ajax vill sälja Akpom för att sen kunna signa Weghorst.
28/8: Weghorsts ankomst skickar en tydlig signal till Akpom att han behöver se sig om efter en ny klubb. De Telegraaf skriver att Ajax vill sälja engelsmannen nu, eller om det inte blir av, i januari. AEK Aten sägs vara intresserade, men bara av ett lån.

Benjamin Tahirovic

Bosniensvensken blandade och gav under sin debutsäsong i Ajax. Han får nog räknas som en av de bättre presterande Mislintat-köpen. Han är också fortfarande ung och utvecklingsbar, likväl listas han av De Telegraaf som en av alla Ajax vill sälja i sommar. Men uteslut inte att det blir en fortsättning i Amsterdam.
29/7: En av fyra spelare som Farioli skickat ner att träna med Jong Ajax. En tydlig signal om att Ajax vill bli av med Tahirovic.
11/8: Fabrizio Romano skriver på Twitter att Tahirovic är på väg att lämna Ajax med flera klubbar intresserade.
27/8: Grekiska journalisten Nikos Toskitsis är PAOK intresserade av att låna Tahirovic.
30/8: FC Köpenhamn är intresserade men en affär kan bli svår enligt Tipsbladet.
31/8: Italienska Monza förhandlade med Ajax igår men drog sig ur en affär. FC Köpenhamn återstår som intressent.

Josip Sutalo

Den kroatiska landslagsmannen var Mislintats stora värvningsprojekt förra sommaren. Det tog lång tid att få honom till Amsterdam. Väl där har han inte infriat förväntningarna utan spelat under sin kapacitet och sett osäker ut snarare än som en ledare för backlinjen. Ajax hoppas kunna sälja till ett bra pris i sommar.
3/7: Voetbal International skriver att Ajax vill sälja Sutalo, men att Sutalo å sin sida vill stanna och revanschera sig under Farioli. Ajax lär också få svårt att få igen transfersumman på 21 miljoner euro man la ut på kroaten förra sommaren utan i så fall sälja med förlust.
11/7: Fiorentina, som stred med Ajax om Sutalos signatur förra sommaren, ska åter vara intresserade enligt Gianluca Di Marzio. Enligt GiveMeSport är också Wolverhampton sugna.
22/7: Gazzetta dello Sport skriver att Bologna har Sutalo högt upp på listan över tänkbara ersättare för Riccardo Calafiori som är på väg till Arsenal. Fiorentina och Wolverhampton lär fortfarande vara intresserade med.
7/8: Enligt Algemeen Dagblad är Sutalo inte jättesugen på Bologna.
11/8: Gazzetta dello Sport skriver att Juventus nu överväger Sutalo i deras jakt på en ny mittback. Då Ajax och Juventus samtalar om Rugani kanske en övergång kan sys ihop snabbt?
14/8: Sutalos imponerande start på den nya säsongen har gjort intryck hos Farioli och nu har Ajax vänt i frågan och vill inte sälja Sutalo, skriver Voetbal International. Bara ett megabud på över 30 miljoner euro skulle kunna ändra på det.

Branco van den Boomen

De Telegraaf och Voetbal International rapporterar att van den Boomen kan lämna Ajax efter en säsong. Kom tillbaka till klubben förra sommaren på fri transfer men fick säsongen dels spolierad av skador. Då Farioli inte ser honom som en garanterad startspelare är Ajax öppna för att sälja honom då intresse finns från franska och spanska klubbar och han har en förhållandevis hög lön. Enligt Foot Mercato är Lille intresserade.
13/7: Voetbal International rapporterar att Lille förhandlar med Ajax för van den Boomen. Ajax vill ha 6 miljoner euro, klubbarna är inte överens ännu.
15/7: Enligt Transferwatch.nl närmar sig Ajax och Lille en deal. De nämner även Osasuna och Como som intressenter för van den Bommen.
14/8: Ryktena om en övergång för van den Boomen har svalnat. Nu uppger Tim van Duijn på Voetbal International att han snarare tror Henderson försvinner före van den Boomen.

Sivert Mannsverk

Enligt tyska Bild är Borussia Mönchengladbach intresserade av den unge norske mittfältaren. Eventuellt för ett lån med köpoption. Mannsverk är ung och utvecklingsbar så han har spekulerats vara en av de Mislintat-köp Ajax faktiskt vill behålla, men kommer ett bra erbjudande lär man överväga.

Diant Ramaj

Då Farioli i alla fall för nu valt Remko Pasveer som förstemålvakt ryktas Ramaj vara på väg bort från Ajax. Som kanske gjort valet med Pasveer just för att sälja Ramaj, som sägs intressera både Chelsea och Manchester City.
28/7: Enligt Gianluca Di Marzio är Genoa intresserade, men kan få svårt att betala Ajax prislapp.
14/8: Enligt Tim van Duijn på Voetbal International kan det möjligen bli aktuellt med att Ramaj ingår i en bytesdeal med Arsenal mot Aaron Ramsdale.

Devyne Rensch

Enligt Algemeen Dagblad är även Rensch aktuell för försäljning. Högerbackens kontrakt går ut nästa sommar.

Ahmetcan Kaplan

Efter att ha fått hela sin första säsong och en bit av den andra i Ajax förstörd av skador kom den unge turken in i mittlåset under våren och visade att han verkligen är en mittback för framtiden. Väldigt stabilt försvarsspel i ett kaotiskt Ajax imponerade. Han var en del av Turkiets EM-trupp men spelade inget, men då han därmed missade början på försäsongen hann Youri Baas spela in sig på hans position. Mellan Baas, Hato, Janse och Kaplan är det gott ställt med vänsterfotade mittbackar i Ajax. Det gör att Kaplan nu kan vara aktuell för försäljning då han vill ha speltid och Ajax nog kan få en bra summa för honom, skriver Voetbal International.
21/8: Voetbal International skriver i en uppdatering att en försäljning av Kaplan inte kan uteslutas under slutet av transferfönstret.

Anton Gaaei

Den unge danske högerbacken hade en riktigt tuff debutsäsong i Ajax, men har inlett denna positivt inte minst med det avgörande straffmålet mot Panathinaikos. Nu skriver dock tyska Kicker att Hoffenheim har med Gaaei på en lista över potentiella nyförvärv.
20/8: Florian Plettenberg på tyska Sky skriver också att Gaaei är ett namn på Hoffenheims lista och man inlett samtal.

Kenneth Taylor

Den 22-årige mittfältaren är en av få spelare i truppen Ajax verkligen velat behålla. Enligt Transferwatch.nl är dock flera klubbar intresserade av Taylor och en övergång vid ett bra bud utesluts inte.

Jay Gorter

Den 24-årige målvakten återvände till sin ungdomsklubb 2022 efter ett genombrott i Go Ahead Eagles men har aldrig lyckats ta förstaplatsen mellan stolparna i Amsterdam. Enligt Voetbal International och De Telegraaf nu aktuell att gå på lån till Heerenveen i utbyte mot Andries Noppert.
27/8: Enligt Voetbal International tackade Gorter nej till en utlåning till Heerenveen efter samtal med Robin van Persie. Belgiska Het Laatste Nieuws skriver att Gorter också nobbat Anderlecht. Gorter verkar inte vilja lämna Ajax för annat än en plats som förstemålvakt vilket han inte garanterades i någon av de klubbarna.

Avskrivna rykten

Oguz Aydin från Alanyaspor

23-årig turkisk högerfotad högerytter född i Haag som spelade i AZ:s ungdomsakademi innan han flyttade till Bucaspor i tonåren. Hade Farioli som tränare i Alanyaspor. Gjorde 13 mål och 7 assist i ligan förra säsongen. Enligt turkisk press är Ajax intresserade, men det har ännu inte plockats upp av de holländska medier med mest insyn i klubben.
21/7: Klar för Fenerbahce

Jake O’Brien från Lyon

Enligt The Daily Telegraph är Ajax intresserade av Lyons irländske mittback som även följs av Everton. Ryktet har dock inte plockats upp i holländsk press. O’Brien kan kanske stå med på en lista över tänkbara mittbacksalternativ för Ajax men i dagsläget lär han inte stå överst på listan över de nyförvärv klubben vill göra när man väl kan köpa — vilket är först när spelare sålts.
29/7: Klar för Everton.

Amir Richardson från Stade de Reims

L’Equipe nämner Ajax som en av flera klubbar intresserade av den 22-årige marockanske defensive mittfältaren som är med i deras OS-lag. Roma, Fiorentina och Everton nämns också liksom en summa på 12 miljoner euro vilket om den stämmer inte lär var något Ajax kan betala.
13/8: Klar för Fiorentina.

Lovro Zvonarek från Bayern München

Enligt tyska Sky är Ajax en av flera klubbar intresserade av Zvonarek, en 19-årig kroatisk offensiv mittfältare i Bayern Münchens organisation.
27/8: Utlånad till Sturm Graz.

Carlos Andrés Gomez från Real Salt Lake

Enligt RCN Radio är Ajax intresserade av den 21-årige colombianske högeryttern. Gomez spelar för Real Salt Lake i MLS och sägs även intressera Borussia Dortmund. Han gjorde 13 mål och 7 assist på 23 matcher förra säsongen.
27/8: Klar för Rennes.

Sergi Roberto på fri transfer

Den multifunktionelle La Masia-fostrade spelaren lämnade FC Barcelona i sommar då hans kontrakt gick ut. Mittfältaren/backen har gott om intressenter, bland annat West Ham och Aston Villa i Premier League talas det om. Men även Ajax, som enligt Transferwatch.nl försöker ta en chansning på katalanen som vunnit 7 ligatitlar, 6 cuptitlar, 2 Champions League-titlar och en hel del annat med Barca.
28/7: Fabrizio Romano skriver idag att Sergi Roberto överväger flera alternativ och att Ajax är konkret intresserade.
11/8: Romano skriver idag att Fiorentina också är ett alternativ för Sergi Roberto, som tar tid sin tid på sig att bestämma sig.
14/8: Enligt Tim van Duijn på Voetbal International är det 50 % chans att Sergi Roberto kommer till Ajax.
21/8: Verkar istället välja Como. trött på att vänta på Ajax som måste sälja spelare först.
27/8: Klar för Como.

Sebastian Nanasi från Malmö FF

Spanska Sport skriver att Ajax är en av flera klubbar intresserade av Nanasi, även Sevilla, Bayer Leverkusen, Werder Bremen och PSV nämns. I Ajax skulle han kunna ersätta Steven Bergwijn. Men då Ajax inte har råd att köpa någon innan spelare säljs, kan intresset inte vara så konkret från Ajax håll än. Nanasi lär kosta minst 8 miljoner euro.
27/8: Klar för Strasbourg sen några dagar.

Aaron Ramsdale från Arsenal

Plötsligt kommer trovärdiga David Ornstein på The Athletic ut med att Ajax hört sig för hos Arsenal om målvakten Aaron Ramsdale. Arsenal vill sälja Ramsdale men Ajax ska vilja låna in engelsmannen. Transferwatch.nl skriver detsamma. Tydligen vill Ajax ha in en ny målvakt som kan leda backlinjen, vilket man tydligen inte anser Ramaj kapabel att göra (därav Pasveer som förstemålvakt tills vidare).
27/8: The Athletic skriver att de förväntar sig att Ramsdale lämnar Arsenal innan fönstret stänger, att Arsenal helst vill sälja men också kan tänka sig lån med köpobligation. 5 miljoner pund i lånesumma och upp mot 30 miljoner pund i övergångssumma talas det om, och att Southampton och Wolverhampton är intresserade. Ajax nämns också återigen, men summorna låter alldeles för dyra för Ajax.
30/8: Klar för Southampton.

Jayden Meghoma från Southampton

SkySports skriver i liveblogg om transfers att Ajax, Anderlecht, Basel och Red Bull Salzburg är intresserade av Meghoma, en 18-årig vänsterback i Southampton med 4 Premier League-matcher och ett år kvar på kontraktet. Ajax lär vilja skaffa en ny vänsterback i sommar det är sant, men först måste man sälja minst en helst båda av Borna Sosa och Owen Wijndal.
31/8: Klar för Brentford.

Joel Ndala från Manchester City

Enligt Simon Bajlkowski på Manchester Evening News är Ajax och Venezia intresserade av Citys 18-årige vänsterytter Joel Ndala som spelat i U21-laget.
27/8: Transferwatch.nl skriver att Ndala finns med på listor hos både Ajax och PSV, men att det skulle bli aktuellt med Ajax först om minst en ytter säljs först.
29/8: Voetbal International skriver att Ndala är aktuell om Forbs säljs.
3/9: Klar för PSV på lån med köpoption.

In-Beom Hwang från Röda Stjärnan

Enligt serbiska Mozzart News är Ajax intresserade av den 27-årige sydkoreanske mittfältaren. Hwang gjorde 4 mål och 4 assist i ligan förra säsongen för Röda Stjärnan och har redan hunnit med 4 assist på de 5 första ligamatcherna denna säsong. Han har tidigare spelat för bland annat Olympiakos och Rubin Kazan.
3/9: Klar för Feyenoord.
 

William Edströmwilliam.edstrom@svenskafans.com@wyeds2024-09-03 16:15:00
Author

Fler artiklar om Ajax