Varbergs BoIS sommarsilly: Sadiku åter i BoIS
Mer lokal prägel i laget behövs enligt Thomas Askebrand, välkommen hem!

Varbergs BoIS sommarsilly: Sadiku åter i BoIS

Koll på transferläget hos Varbergs BoIS.

Följ länk för aktuell truppstatus och sammanställning av transfers

23 augusti
Erion Sadiku lämnar Örgryte och återvänder till BoIS utan övergångssumma skriver HN. I avtalet har dock ÖIS fått in en vidareförsäljningsklausul så man kan väl säg att det är en typisk "varbergare" de gör. Kontraktet är skrivet för resten av säsongen med en option på ytterligare 2 år. -Vi har inte möjlighet att skriva längre kontrakt med tanke på ekonomin det här året säger sportchefen Thomas Askebrand till HN. 

18 augusti
Nyförvärvet Liam Olausson har inte fått så mycket speltid i år. Nu lånas han ut till Norrby IF, för närvarande på tredje plats i division 1 södra. Sportchef Thomas Askebrand kommenterar utlåningen på BoIS hemsida.
 
15 augusti

Nu är det klart att BoIS bärvar ytterbacken Emil Hellman på fri transfer. Hellman har skrivit på året ut med en option om förlängning på 2 år och kan även agera mittback säger Thomas Askebrand till hemsidan. Han kommer dock inte att vara spelklar till morgondagens match skriver HN. 

13 augusti
Enligt Sportbladets Daniel Kristoffersson har BoIS gjort klart med Helsingborgs tidigare ytterback Emil Hellman. Han presenteras imorgon om läkarundersökning går som den ska. Hellman kommer närmast från spel med danska Naestved som i våras åkte ur danska andraligan. 23-åringen har totalt gjort 572 allsvenska minuter fördelat på 11 matcher för HIF och även representerat Roar Hansens tidigare klubb Ängelholm 2022. 

30 juli
Varbergs BoIS meddelar nu på sin hemsida att mittfältaren Albin Winbo återvänder till klubben! Winbo har skrivit på ett kontrakt som gäller säsongen ut. Efter sin korsbandsskada har Winbo spelat 57 minuter med Östersund i superettan i våras. Han var nyligen även och testade med Örebro SK. I kontraktet finns även en option om förlängning säger sportchefen Thomas Askebrand i HN. 

25 juli
Varberg har gjort klart med mittfältaren/försvararen Kevin Kustovic från slovenska FC Koper. Kustovic har tidigare spelat för Västerås SK och gjorde det så bra där att han såldes till danska Vejle säger sportchefen Thomas Askebrand som också beskriver honom som en mångsidig spelare som kan spela på flera positioner. 

16 juli
Trots lite speltid i Hammarby ska det finnas fortsatt intresse för tidigare varbergsspelaren Montader Madjed från holländska Herenveen skriver Fotbolldirekt. Madjed värderas i nuläget till ca 10-15 miljoner kronor. Vid en övergång ska Varbergs BoIS ha rätt till 30 % av övergångssumman enligt uppgift. Den höga vidareförsäljningsklausulen ska då ha samband med att Varbergs släppte Madjed utan övergångssumma sommaren 2022. 

15 juli 
enligt @_simonsays på X är Varberg på jakt efter blåvitts högerback Emil Salomonsson som har ett utgående kontrakt.                                                                    

8 juli
Sportchef Thomas Askebrand berättar nu i HN att det inte blir några kontrakt för de tidigare provspelarna, yttermittfältaren Wilhelm Ärlig och försvararen Antonio Jankulowski. Efter den senaste tidens värvningar har BoIS inte möjlighet att göra något mer rent ekonomiskt även om man gärna skulle vilja ha in  en ytterback och en innermitt till med tanke på skadorna på Marc Tokich och Isak Vidjeskog. På Ärligs position har man inget behov i nuläget. Situationen kan ändras om något annat händer under sommarförnstret säger Askebrand. Det kan även bli aktuellt att låna ut fler spelatre som behöver speltid om någon möjlighet öppnar sig. 

3 juli
Varbergs BoIS har idag gjort klart med anfallaren Kevin Appiah Nyarko som i maj bröt sitt kontrakt med IK Brage efter någon slags kontrovers. Nyarko gjorde också enda målet när BoIS föll i premiären i Borlänge. 2022 öste han in mål i för Gottne IF i division 2 och värvades till Brage inför fjolåret. Där har speltiden varite lite av och till och på drygt 1100 minuter har han stått för 5 mål i superettan. Nyarko beskrivs som en ganska kraftfull forward som är tung att möta med sina 185 cm. 

2 juli
BoIS förstärker försvaret med den 22-årige mittbacken Gustav Broman som ansluter från Skövde AIK. Broman hade bara ett halvår kvar på kontraktet och Skövde släpper honom utan övergångssumma. 

1 juli
Oliver Silverholt lånas ut till Falkenberg resten av säsongen skriver BoIS på sin hemsida. Silverholt har haft svårt att få speltid under Tobias Linderoth i år och bara fått göra 5 inhopp i superettan. Bland annat har mittbacken Joakim Lindner gått före på högerbacken så det har varit ganska tydligt att Silverholt inte värderats så högt av Linderoth. 

24 juni
Varbergs BoIS lånar in anfallaren Alexander Johansson från BP under resten av säsongen. Johansson har inte fått så mycket speltid i år men stod för 16 mål på 25 matcher för HBK i superettan säsongen 2022. Anfallaren lär dock vara spelklar först efter sommaruppehållet då transferfönstret öppnar 2 juli. 

12 juni
Tidigare falkenbergsyttern Wilhelm Ärlig är på väg tillbaka från sin korsbandsskada och tränade 3 dagar med BoIS förra veckan skriver HN. Varberg vill dock se mer av spelaren för att kunna ta beslut om en eventuell värvning. Ärlig drar nu istället vidare för en veckas provspel med en klubb i norska andraligan. Kanske får han en ärlig chans där?

22 maj
På gund av det prekära tabell- och skadeläget behöver Varbergs BoIS förstärka skriver HN. 20-årige ytterbacken Antonio Jankulowski provtränar nu med laget. Jankulowski är son till före detta målvakten Dime och har senaste säsongen gjort 17 framträdanden för Vélez CF i spanska fjärdedivsionen. Ytterback är dock inte den position som är prioriterad enligt sportchef Thomas Askebrand, utan centrala spelare som mittback, innermitt och forward. 

BoIS ska även ha hört sig för gällande anfallaren Pashang Abdulla som helt nyligen bröt med Degerfors efter 5 gjorda mål i seriens inledning. Tveksamt dock om en spelare som inte kan acceptera att bli bänkad en match är rätt karaktär för BoIS i nuläget? 

Tidigare falkenbergsspelaren Wilhelm Ärlig är också på tapeten igen. Yttermittfältaren som rehabar en korsbandsskada tränar just nu med Tvååker men är av fortsatt intresse för BoIS när han är helt fit igen. 

Red. Boisabagen2024-08-23 15:30:00

Fler artiklar om Varbergs BoIS