Silly Season-bloggen: Kagawa klar för Manchester United – Eddie Gustafsson blickar hemåt?

EFTERMIDDAGENS UPPDATERING 17:00

Llorente lockas av England

Athletic Bilbaos stjärna Fernando Llorente verkar likt många andra basker vilja vara kvar i Bilbao. Men han ersätter att han lockas av en flytt till England. – Jag kanske spelar i England en dag, vem vet? Just nu spelar jag i Bilbao men vem vet vad som händer senare. Xabi Alonso och Fernando Torres har berättat mycket bra saker om England, bland annat att fansen har en otrolig passion och respekt för dig, säger Fernando Llorente.
[Goal.com]

På SvenskaFans:

Kagawa klar för Manchester United
Den 23-årige japanen lämnar Borussia Dortmund efter två säsonger i klubben. Enligt uppgifter landar transfersumman på 15-17 miljoner euro. I Kagawa får United inte bara en tröjförsäljare i Asien, utan även en väldigt kreativ mittfältare. För den prislappen känns det som en mycket bra värvning för Manchester United.
[Officiellt: Shinji Kagawa klar för United]

Hoilett till Mönchengladbach?
Enligt SkySports Graeme Bailey så blir Hoilett inte kvar i England när han kontrakt går ut i sommar. Han lämnar på bosman och gör det till tyska Mönchengladbach. Enligt SkySports så har den snabba yttern kommit överens med klubben om ett avtal på fyra säsonger.
[Hoilett närmar sig fölen]
[SkySports]

 Övrig media:

Tim Cahill öppen för flytt till mellanöstern
Evertons rivjärn på innermittfältet Tim Cahill har inte varit särskilt lyckad de senaste säsongerna. Nu ryktas det om en flytt till Saudiarbien och Al Nasr. Där skulle han få £2.5M för en säsong. Cahill förnekar inte heller ryktena utan snarare tvärtom, hävdar att han verkligen älskar mellanöstern och inte alls skulle ha något emot att spela där.
[SkySports]

Eddie Gustafsson till Sverige?
Den 35-årige veteranen Eddie Gustafsson har två år kvar på sitt kontrakt i Red Bull Salzburg men säger sig vilja flytta hem till Sverige. Han är uttalad Djurgårdare men har också ett förflutet i Norrköping. Det ska finnas intresse från båda klubbar. Det sägs även att båda klubbarna jagar Elfsborg förra målvakt Kenneth Höie. Ska vi gissa på att både Eddie och Höie återfinns i var sin av dessa klubbar när transferfönstret öppnar i augusti?
[Sportbladet]

FÖRMIDDAGENS UPPDATERING 09:00

Paris förebereder jättebud på Ibrahimovic?

Enligt Eurosport ska PSG rikta in sig mot Zlatan Ibrahimovic. PSG vill signa ett namn för att visa att man menar allvar. Man har försökt med Higuain och Pato. Även varit på Kaka. Nu ska man förbereda ett bud i klassen 34-40 miljoner euro för att locka svensken som hintat om att en flytt från Milan kan vara aktuellt.
[PSG Silly Season]

På SvenskaFans:

Eden Hazard klar för Chelsea
Efter månader av spekulationer gick Hazard ut på sin twitter med vart han skulle spela nästkommande år. Han valde Europamästarna Chelsea. Igår blev det officiellt. Chelsea är överens med både spelaren och Lille. Nu tillhör Europas kanske mest spännande talang Chelsea FC. Enligt The Guardian ska Hazard kosta cirka £32M och tjäna 170.000 pund i veckan.
[Officiellt: Eden Hazard klar för Chelsea]

Sevilla chansar med Maduro?
Enligt flera spanska medier så kommer Sevilla att värva Valencia extremt skadedrabbade spelare Hedwiger Maduro. Holländaren har varit skadad från 2009 till mars 2012. 27-åringen får ses som ett rätt stor chansning med tanke på sin skadehistorik. Och andra sidan lär det inte röra sig om en större investering.
[Sevillas Silly Season]

Övrig media:

Ronaldinho klar för Atletico Mineiro
En gång i tiden var han världens bästa spelare. Nu har den 32-årige Ronaldinho skrivit på för Atletico Mineiro. Han lämnar alltså Flamengo då klubben enligt Ronaldinho ska vara skyldig honom hela 16 miljoner euro i uteblivna lönecheckar. Kontraktet med Atletico Mineiro sträcker sig året ut.
[Goal.com]

Juventus återigen på jakt efter Bosingwa?
Redan för ett år sedan var Juventus redo att betala upp £10M för Chelsea högerback José Bosingwa. Idag är han en free agent efter att ha släppts av London-klubben. Juvnetus ska vara villig att erbjuda honom ett mycket lukraktivt kontrakt på 100.000 pund i veckan över tre säsonger.
[DailyMail]

Robin Fredriksson2012-06-05 16:55:00
Author

Fler artiklar om Silly-bloggen