Uppgifter: Dortmund värvar duo från Stuttgart

Uppgifter: Dortmund värvar duo från Stuttgart

Borussia Dortmund ska enligt mycket trovärdiga uppgifter ha gjort klart med både Serhou Guirassy och Waldemar Anton från ligakonkurrenten VfB Stuttgart.

VfB Stuttgart kvalade sig kvar i Bundesliga säsongen 2022/23 och förra säsongen var en remarkabel förbättring då de slutade på andraplats bakom ligasuveränerna Leverkusen. Detta har lett till att deras spelare blivit attraktiva för andra lag och Dortmund sägs ha gjort klart med mittbacken Anton och forwarden Guirassy som gjorde 28 mål förra säsongen. Runt €40M behöver Dortmund betala då båda spelarna innehar fastställda klausuler vilka skrevs in i respektive kontrakt när Stuttgart inte var lika bra som de är nu. Detta är ett väldigt tungt slag för VfB Stuttgart som i höst kommer spela Champions League för första gången sedan 2009/10.

27-årige mittbacken Waldemar Anton är uttagen i Tysklands EM-trupp, men har ännu inte spelat några minuter under turneringen. 28-årige Guirassy som är född i Frankrike, men representerar Guinea sägs ha redan under våren varit på jakt efter nya utmaningar i större klubbar och hans mål ser nu ut att besannas.

Dortmund som i våras förlorade Champions League-finalen mot Real Madrid och slutade femma i Bundesliga skall nästa säsong försöka utmana om ligatiteln och drömmer såklart om ännu en CL-final.
 


 

SVENSKAFANS.COM2024-06-27 14:00:00

Fler artiklar om Silly-bloggen