Alexander Blessin klar för St. Pauli
Alexander Blessin blir St. Paulis nya huvudtränare.

Alexander Blessin klar för St. Pauli

St. Pauli presenterar Alexander Blessin som ny huvudtränare och blir därmed Fabian Hürzelers efterträdare.

Det var i torsdags som klubben bekräftade nyheten. Alexander Blessin, 51, tar över som ny huvudtränare och kommer senast från en säsong i belgiska Union SG. Där gjorde han stor succé och slutade på andraplats i ligan. Dessutom blev det ett cupguld, klubbens första sedan 1914. På ett individuellt plan blev han utsedd till årets tränare i belgiska ligan. Tidigare har tysken varit tränare för KV Oostende och Genoa.

Varför man anställde just Alexander Blessin motiverar sportchef Andreas Bornemann som följande:

- Vi började titta på frågan väldigt tidigt och utarbetade en uppsättning krav. Syftet var att se vem som passar oss, laget och situationen eftersom att vi precis gått upp till Bundesliga. Det handlade också om vem som står för en viss typ av fotboll som vi tycker passar Millerntorn. Med "Alex" kan man säga att han faktiskt uppfyller i stort sett alla krav vi ställde på den nya tränaren. Han har också arbetat med lag på den internationella scenen. De inledande samtalen väckte nyfikenhet och intresse hos båda sidor. Vi tog oss tid för ytterligare ett möte på träningsanläggningen för att vara helt säker på att båda parter fattade rätt beslut. Vi var inte helt säkra på Alex kontraktssituation, särskilt efter cupvinsten och att ha slutat tvåa i ligan, men vi visste att vi måste ha bra argument och vara övertygande. Idag sitter han här och vi kan avslöja Alexander Blessin som vår nya huvudtränare, vilket vi är väldigt glada över att göra.

- FC St. Pauli har en otrolig dragkraft inte bara i Tyskland utan även internationellt. Klubben står för tydliga värderingar och ambitiöst arbete inom professionell idrott, så att träna laget i Bundesliga efter lång tid i andradivisionen är ett fantastiskt uppdrag. Vi siktar på att möta denna utmaning direkt med samhörighet i truppen och hela klubben. Jag ser verkligen fram emot att ta mig an de största Bundesliga-klubbarna på Millerntor, säger den nya huvudtränaren Alexander Blessin.

Joakim Erikssonjoakimeriksson299@gmail.com2024-06-29 18:02:00
Author

Fler artiklar om St. Pauli