Copa América: Venezuela 1-0 Mexiko - Dystert spel, dystert resultat
Salomon Rondon sänkte Mexiko.

Mexiko åkte på en knapp förlust mot Venezuela efter straffmål av Salomon Rondon.

Både Mexiko och Venezuela kom till spel från att ha vunnit sina respektive premiärmatcher. Tre viktiga poäng, i hopp om att ta ledningen i gruppen, stod på spel. Mexiko kom till spel utan nyckelspelaren Edson Alvarez. Alvarez som dras med en skada.

Matchen
Det var bra intensitet i första halvlek. Men så var det också var motpoler. Ett Venezuela med frenesi som gjorde vad de kunde för att skruva upp tempot. De bjöd på snabba löpningar, aggressivt spel utan boll och snabbt spel. Mexiko å andra sidan. De försökte dra ner tempot och kontrollera spelet. Ett längre och mer utdraget spel. Yeferson Soteldo var involverad i mycket av Venezuelas anfallsspel. Mexiko använde sig av båda kanterna i det offensiva spelet. Santiago Gimenez såg inte alls ut att vara i harmoni. Tvärtom, så var han ur slag. Han hade Mexikos bästa chans i första halvlek. Det var en krossboll på djupet som Gimenez tog en löpning på. Han fick tag i bollen. Han fick tyvärr ingen ordentligt träff på bollen, som målvakten inte hade några problem med att rädda. Salomon Rondon har varit fantastisk i år i klubblaget Pachuca. Han var inte så framträdande i Venezuelas spel som Soteldo var i första halvlek. Rondon var dock den i Venezuela som var närmast på att göra mål. Han hade ett klurigt skott som prickade den bortre stolpen.

Mexiko behövde en förändring till andra halvlek. Spelet var för statiskt. Det var för dålig rörelse utan boll. Passningsspelet höll för lågt tempo.

Cesar Montes som var en av Mexikos bättre spelare, byttes ut redan i halvtid. Israel Reyes som kan spela på flera positioner, ersatte Montes. 12 minuter in i andra halvlek lyckades Venezuela få hål på Julio Gonzalez i det mexikanska målet. Salomon Rondon stegade fram till straffpunkten och placerade in 1-0 lågt i det vänstra hörnet. Med halvtimmen kvar av matchen gjorde Mexikos förbundskapten Jaime Lozano två förändringar. Guillermo Martinez Ayala och Alexis Vega kom in istället för Carlos Rodriguez och Santiago Gimenez. Två välbehövliga byten. Det var först senare, när även Cesar Huerta hade bytts in, som Mexiko blev hetare framåt. Huerta uträttade mer än vad Uriel Antuna gjorde. Guillermo Martinez Ayala gav tyngd framåt med sin längd. Det hettade till vid ett par tillfällen mellan lagen. Detta syntes till redan i första halvlek, som fortsatte i andra halvlek. Domaren hamnade i rampljuset och hade en ganska svår match att döma. Med fem minuter kvar hade Mexiko ett ypperligt läge att jämna ut siffrorna. Ett skott från en mexikansk speare hade blockats av en hand på en venezuelansk spelare. Domaren dömde straff efter videogranskning. Inhopparen Orbelin Pineda slog straffen som Romo räddade. Det var en mediokert slagen straff, även om Romo valde rätt hörn. Mexiko lyckades inte få in en kvittering trots ett bra tryck framåt i slutminuterna.

Mexiko stod för en svag insats samtidigt som Venezuela gjorde det bra. Venezuelas ytterbackar imponerade.