Lagbanner
Arsenal - Aston Villa 0 - 2
19:e Premier League-målet för säsongen för Ollie Watkins.

Arsenal - Aston Villa 0 - 2

Niklas Ohlsons önskan om att inte få några 15 minutes of shame bönhördes. Vi kan vara rejält stolta över våra grabbar efter en synnerligen väl genomförd match på ett bibliotek där bara folk från Aston lät sig höras.

Det ska sägas att Arsenal kanske var det bättre laget i första halvlek även om det märktes att Unais startelva var väl förtrogen med den matchplan som hade presenterats. Arsenal hade sina lägen och Emi Martinez var som vanligt på tå och avvärjde samtliga. 

I sin intervju efter matchen hävdade den svåromtyckte Mikel Arteta att hemmalaget borde haft ledningen med minst 3-0 i halvlek och hugfäster därmed att han fortfarande är kvar i tävlingen om att vara den mest verklighetsfrämmande managern i Premier League. I tävlingen kämpar också losers såsom Erik ten Hag och Mauricio Pochettino. Det är väldigt jämnt i tävlingen så här långt. 

För Aston Villas del var det ett stolpskott från Ollie Watkins som var den hetaste chansen och i andra sköt Youri "jag kan inte göra fula mål" Tielemens längs hela målramen utan att få bollen över linjen.

I andra halvlek trivdes Villa-spelarna bättre och bättre på gräset i norra London och när matchuret stod på 84 klev den nyss inbytte Leon Bailey in och satte 0-1 och som grädde på moset rann Sir Ollie igenom och lobbade in 0-2. Spiken i kistan och undertecknad som är gift med en Arsenal-supporter fick uppbjuda alla tänkbara krafter för att inte jubla högt och därmed riskera att tillbringa natten i garaget...

Detta är naturligtvis en laginsats men jag vill ändå framhålla Diego Carlos, Ollie Watkins, Morgan Rogers, Leon Bailey och John McGinn lite extra. På tal om John McGinn så kommer vi att få träffa hans motsvarighet från 1982-laget på fredagskvällen på medlemsresan. Can´t wait...