City Notiser från veckan som gått

Släkten är värst

Damlagets vecka
Startade med en vinst i ligacupen (conti cup) mot Liverpool med 4-3. Gareth Taylor roterade i startelvan och många spelare som normalt sitter på bänken fick chansen. Bland annat så startade Filippa Angeldahl och Jess Park matchen och bägge blev målskyttar tillsammans med Chloe Kelly som hoppade in i halvlek. Kelly har tagit stora steg under inledningen av säsongen och är i nuläget Citys vassaste anfallsvapen.

Under söndagen så ställdes City mot Brighton på hemmaplan i Womans Super Leauge. Brighton har hämtat in ett antal nyförvärv och det tyngsta är Vicky Losada som inte platsade i City utan som i januari månad lämnade för Roma.

Matchen var spel mot ett mål där City dominerade matchen totalt mot ett lågt stående Brighton som spelade med en 5-backslinje. Avsluten var för svaga under hela matchen. Det var lösa skott rakt på målvakten, skott utanför eller i virket. Det som var mest slående var att i stort sett alla inlägg var i form av "luftpastejer". Det var få inlägg efter marken mot stolparna eller snett bakåt till spelare som kommer in med fart i boxen. Noterbart var att City inte fick fram fler spelare in i boxen i avslutslägen. Många gånger var det 3 City spelare mot 7-8 motståndare. Att matchen förloras med 1-0 sätter verkligen press på Gareth Taylor inför derbyt kommande helg. Taylor har en stark trupp till sitt förfogande men får inte riktigt ut det som krävs för en topp tre position som minst ger kval till Champions Leauge.

Champions leauge
Är något som Citys herrlag spelar för att om möjligt försöka försvara sin titel från i våras. Under tisdagen stod Young Boys från Bern på nytt från motståndet. City dominerade matchen fullständigt från start men det var först efter 25 minuter som Håland kunde skicka in 1-0 via en straffspark. Därefter gjorde Foden 2-0 före paus och efter pausen så dundrade Håland in trean. Därefter får Young Boys Lauper utvisad efter en kapning av Nathan Aké som gav honom sitt andra gula kort. Matchen utvecklades därefter till någon form av passningsövning liknande Guardiolas favorit Rondo. Utöver passningar blev det en hel del byten av spelare. Noterbart var att Rodri helt vilade men att Pep valde John Stones som defensiv mittfältare för Phillips och när Stones utgick på grund av skada klev Nathan Aké in i hans ställe.

Chelsea borta
Under gårdagen spelade City borta mot Chelsea i en match som passade åskådarna på plats och vid TV:n helt perfekt. Som anhängare av ett effektivt försvarsspel blev man dock en smula förvånad över vad som bjöds på.
Dock var Citys insats framåt mycket bra där laget skapade många målchanser och stod för mål efter bra prestationer som Bernardos inlägg till 2-2 eller Alvarez fina inspel till Hålands 3-2 mål.

Tyvärr bjöd City till rejält bakåt. Dels var laget många gånger för långt så man bjöd på ytor framför backlinjen som framförallt Sterling kunde operera i och sätta in bollar bakom Citys backlinje. Att sedan Gvardiol missar bollen och bjuder på 2-2 var en smula dråpligt men att sedan Ederson inte styr ut skottet innan 3-3 målet åt sidan utan rakt ut i planen var inte så roligt. Men värre var nog den för dagen vilsne Dias som kastar sig för att täcka ett skott som inte finns. Står han upp så kommer han vara först på returen. Att sedan olycklige Dias slår till på nytt efter 90+5 genom att komma "inslajdande" och kapa Broja fullbordade verkligen bjudningarnas afton.

Nu fick den gode Palmer kliva fram och slå in kvitteringen mot klubben som han spelat för sedan 5 års ålder. Roligt för honom att det gått så pass bra och att han tagit en tröja i Chelseas gigantiska trupp. Något som var dråpligt var när City stod i ring vid ett avbrott och hade en taktisk överläggning. Vem kommer dit och ställer sig och lyssnar om inte Palmer tills Håland kommer och skickar bort honom.
Snopet att tappa segern på övertid men det var inte helt orättvist.

Skadeläget
Pep gav under veckan en uppdatering avseende rehaben för Kevin De Bruyne som går bra och att han kan vara tillbaka i träning med laget redan efter landslagsuppehållet. Vidare så är John Stones nya skada inte så allvarlig och han beräknas vara tillbaka i träning i god tid till Liverpool matchen.

Domarna och VAR
Domarna har inte ett enkelt uppdrag i dessa dagar. Med all teknik förväntas dom vara ofelbara vilket är helt omöjligt när dom gör bedömningar av situationer löpande under hela matchen. Men nu har någon form av häxjakt startats genom först och främst Klopp som tuggar fradga och skäller i parti och minut. Sedan kommer Arteta och säger att han blir äcklad av domarnas beslut. Rätt kraftiga ord även om Newcastle inte skulle ha fått sitt mål godkänt. Troligen är bägge herrarna helt ofelbara.

Därför var det ganska trevligt att höra Ange Postecoglous lågmälda kommentrarer efter matchen mot Chelsea i måndags där domaren inte hängdes ut som en satansdyrkare. Ja och naturligtvis sist men inte minst Pochetino glömde bort att tacka Pep för matchen igår och skälet var naturligtvis för att han var upptagen med att skälla på kvällens domare Anthony Taylor som man inte gillar i Chelsea lägret.

Det ska inte vara enkelt att vara domare!