Hull- Sheffield United 0-2
Äntligen seger på bortaplan! Sheffield United är fortsatt serieledare i Championship efter vinst mot Hull på MKM Stadium. McBurnie gjorde återigen mål och Berge avgjorde matchen.

Säsongens första seger på bortaplan kom mot Hull på MKM Stadium idag. Därmed återtar The Blades serieledningen i Championship. Den positiva trenden fortsätter.

Denna söndag åkte Sheffield United och Heckingbottom till östra kusten och staden Hull för att möta de randiga tigrarna. Inför matchen hade Norwich tillfälligt gått upp i serieledning och Reading hade genom sin vinst mot Stoke tidigare idag placerat sig som tvåa i tabellen. Sheffield United kom till matchen utan segrar på bortaplan medan hemmalaget Hull inte tappat en enda poäng på MKM Stadium. Upplagt för spänning alltså.

Matchen började ganska intensivt och redan i den 3: e minuten kom den farliga anfallaren Estupinan flygande in i straffområdet med en bra nick som Foderingham räddade och bara några minuter senare fick Sander Berge en bra pass från Oliver Norwood och tog sig mot mål men sköt utanför. Några minuter senare hade Doyle ett skott som räddades av hemmalagets målvakt. Efter detta lugnade spelet ner sig ett tag och först i den 18: e minuten sköt Ndiaye ett skott som blockerades av hemmalagets försvar. Sheffield United var lite på gång igen och bara två minuter senare spelade Max Lowe fram McBurnie som snyggt sköt in ledningsmålet i det vänstra hörnet av målet. Mål för McBurnie igen. Härligt! Han har nu gjort 3 mål på 3 matcher. Vi hoppas detta fortsätter.

Efter att Sheffield United tagit ledningen vaknade hemmalaget och hade två bra chanser till kvittering. I den 23: e minuten nickade Jones över målet och i den 26: e minuten sköt Estupinan ett bra vänsterskott som Foderingham räddade snyggt. Sheffield United redde dock ut den anfallsiver som Hull visade upp under några minuter. I den 34: e minuten sköt Ahmedhodzic ett skott som gick utanför efter en fin pass från Doyle och fem minuter senare nickade samme Ahmedhodzic men bollen gick precis utanför. Uddamålsledning i paus för The Blades. Den andra halvleken började med att lagen kände på varandra och det hände inte så mycket framåt. Egan passade Ndiaye i den 53: e minuten men hans skott räddades av målvakten i hemmalaget. Går vi lite framåt i matchen så Longman ett skott som gick ovanför målet i den 64: e minuten och fyra minuter senare hade Coyle ett skott som även det gick utanför. Nu trodde de ca 20 000 åskådarna på läktaren att kvitteringen snart skulle komma. Publiken hade dock väldigt fel eftersom norrmannen Sander Berge snyggt sköt in 2-0 i den 75: e minuten. En fin passning från Ndiaye och Berge gjorde inget misstag utan placerade säkert bollen i det bortre högra hörnet. Matchen var nu mer eller mindre avgjord.

Under slutet av matchen hade inbytte Brewster två bra chanser som gick utanför. Norwood sköt ett skott som gick rakt i famnen på målvakten och på övertid hade hemmalaget några ströchanser genom Smith och Slater. Hemmalaget kom dock aldrig i närheten av Sheffield United och därmed är Heckingbottom och killarna återigen serieledare. En härlig känsla att toppa tabellen även om säsongen är lång. Skönt att få vinna på bortaplan. Förhoppningsvis ger detta en rejäl boost inför kommande bortamatcher och även till nästa lördagsmatch på Bramall Lane mot Rotherham.