Emirates Stadium, 2023-02-11 16:00

Arsenal - Brentford

Inför: Arsenal - Brentford
Arsenal ställs mot formstarkt Brentford under lördagen.

Inför: Arsenal - Brentford

Brentford i fin form gästar norra London för att möta serieledarna i ett derby under lördagen

Senaste veckorna har inte varit allt för positiva. Åtminstone inte om man ser det från ett Arsenal-perspektiv. Tidigare avlöste segrarna varandra en efter en och segertåget såg inte ut att ha någon broms. Men nu har segertåget tvärstannat och riskerar att spåra ur om det inte börjar rulla igen. Två förluster på raken är inget vi sett tidigare under säsongen. Borde vi vara oroliga?

Inte riktigt än. Det ska mycket till för att en Gooner ska ropa hjälp och gråta i panik. Vi har varit med om betydligt värre saker än så. Speciellt när det kommer till segerlösa sviter. Men i år är annorlunda. I år har vi chans att åstadkomma något riktigt stort. Därför är det viktigare än någonsin att få ordning på spelet, stoppa blödningen och inte tappa självförtroendet allt för mycket. För visst visste vi att tappet skulle komma? Det kunde omöjligt fortsätta så bra som det gjort. Nu gäller det som sagt bara att komma upp på tåget igen och fortsätta segertåget.

Vad passar då bättre än en match, på hemmaplan, mot ett mittenlag. Förvisso är det ett formstarkt och tufft mittenlag, men med tanke på vad som väntar runt hörnet är matchen mot Brentford ett perfekt genrep och ett utmärkt tillfälle att få ordning på spelet igen. För nej, Brentford är inget enkelt gäng. Men att få igång maskineriet igen innan matchen mot City är inget annat än ett måste. För spelar Arsenal som man gjorde mot Everton så kommer matchen mot City bli en långdragen terrorisering.

Men som sagt, Brentford är inget dåligt lag. Faktum är att laget inte förlorat en match i ligan sedan omgång 13. 23 oktober mot Aston Villa. Efter det har man vunnit mot både City och Liverpool. Lagets fina ligafacit har resulterat i en sjundeplats, sex poäng från en plats i Europa. Helt klart en höjning efter deras trettondeplats i återkomsten efter 74 års frånvaro i högsta ligan.

Thomas Frank och hans mannar kommer göra allt för att förstöra lördagen för alla Gooners. Dock har man inte lyckats vinna på bortaplan mot Arsenal sedan 1938. Men med tanke på deras facit, med nio raka matcher utan förslut i ligan och fyra raka utan att släppa in ett mål, så finns det en risk att Brentford kan överraska och få sin efterlängtade seger i N5 under lördagseftermiddagen. Det kommer med andra ord bli en jämn och tuff tillställning på The Carpet.

På skadefronten är det fortfarande Gabriel Jesus som står för det tyngsta avbräcket. Brassen har förvisso kommit tillbaka till träningsanläggningen London Colney, men kommer inte vara redo för spel på ett par veckor. Även Elneny är långtidsskadad och missar troligtvis resten av säsongen. Smith Rowes skadebekymmer fortsätter och missar matchen mot Brentford åtminstone. Reiss Nelson är tillbaka i träning men inte redo för match.

Potentiell startelva:
Ramsdale; White, Saliba, Gabriel, Zinchenko; Xhaka, Partey; Saka, Odegaard, Martinelli; Nketiah

När? Lördag 11 februari kl 16:00
Hur? V Sport Premium/Viaplay
Vad? Premier League, omgång 23
Var? Emirates Stadium, London
Tips? Seger, 2-1

TV: "Det är spelaren man inte får tappa i Arsenal"
 

 

Sebastian Ahokas2023-02-11 06:00:00
Author

Fler artiklar om Arsenal