Inför Barnsley-Bolton

Inför Barnsley-Bolton

Det väntar en riktig toppmatch på Oakwell under tisdagskvällen. Tabelltrean Bolton gästar tabellfyran Barnsley. Med "rätt" resultat så har lagen skiftat tabellpositioner med varandra när 90 minuter är spelade.

Det är en riktigt viktigt match som spelas ”under the lights” på tisdagskvällen. Vid seger så går Barnsley förbi Bolton, och upp på samma poäng som tabelltvåan Derby. Och på Derby så har vi dessutom en match tillgodo.

Men att besegra Bolton är ingen lätt uppgift, även om de har hackat lite nu på slutet.
På sina fem senaste matcher så har de två vinster, en oavgjord och två förluster.

Bäste målskytten heter Dion Charles och har gjort 16 mål. Dessutom så har en ful ovana att ofta göra mål mot just oss.
Men det kan vara så att vi slipper möta honom denna gången, då han har haft problem med skador. Skulle han ändå vara med i truppen, så kommer han sannolikt inte kunna spela 90 minuter.
Men Bolton har fullt med andra spelare att oroa sig för. De två bästa enligt mig är Josh Sheehan, speluppbyggaren på det centrala mittfältet. Han får vi inte ge för mycket tid.
Samt Ricardo Santos, ligans kanske bästa mittback. Viktig i så väl uppspelsfasen som i det defensiva för Bolton.

Sist som vi mötte Bolton så saknades Santos, så länge som vi orkade sätta press så hade Boltons försvar jättestora problem med sina uppspel. Även om Santos nu är tillbaka så tror jag vägen till framgång för Barnsley, är att sätta hög press. Bolton vill rulla bakifrån och är lite sårbara just i den fasen.
När vi möttes senast så slutade det förövrigt 1-1. Barnsley tog ledningen, spelade riktigt bra och hade också bud på ett andra mål. Så blev det dock inte, Bolton kvitterade och var sedan laget som låg närmast segern under slutminuterna. 1-1 får därför betecknas som ett rättvist resultat.


I Barnsley så var glädjen stor, efter att vi återigen lyckats vända på underläge, till seger. Denna gången var det mot Wycombe, där 0-1 och 1-2 till slut blev till 4-2 för Barnsley.
Förra säsongen under Duff, så klarade vi inte av vända på en match vid något tillfälle.
Denna säsongen under Niell Collins, så tror jag att det var femte gången som vi lyckades med den bedriften. Det tyder på att det är stark moral i truppen.
Dock skulle jag ju föredra om vi inte släpper upp Bolton i ledning på tisdag.

Igår saknade Nicky Cadden och John McAtee i truppen. Något som Niell Collins mörkade på presskonferensen före matchen. Det kom ut efter matchen att Cadden varit sjuk under veckan, men är sannolikt tillbaka i truppen till på tisdag.
För McAtee ser det inte lika bra ut, han brottas tydligen med ryggproblem, och kommer med största sannolikhet inte att vara tillgänglig mot Bolton.
Det har tydligen gått lite sjukdom inom laget, jag blev förvånad igår när Collins bytte ut Connell med halvtimmen kvar att spela. Men tydligen hade även Luca varit sjuk under veckan, och Collins valde därför att matcha honom försiktigt.

Mitt tips: Detta är givetvis en riktigt svår match, men med vår nuvarande form så tror jag att vi har en jättechans att vinna. Det kommer bli mycket folk på läktarna, och jag tror att merparten av dem kommer att lämna Oakwell med ett leende, efter att The Tykes har besegrat Bolton med 2-0.

Barnsley-Bolton

Matchstart: Tisdag kl 20:45

Visas på: Ifollow Barnsley

Trolig startelva 3-5-2

Roberts
de Gevigney, Pines, Earl
Williams, Phillips, Connell, Kane, Cadden
Cosgrove, Cole

You Reds!!
 

Tony Karlssonbolantony@hotmail.com2024-03-03 18:02:42
Author

Fler artiklar om Barnsley