Inför: Danmark - England
Straight out of Birmingham.

Inför: Danmark - England

Kluriga tillika förra EM:s semimotståndare Danmarl väntar för England.

Det blev inte den stabilaste vinsten när England besegrade Serbien med 1-0 i EM-premiären, men seger är ändå seger och viktiga tre poäng mot gruppavancemang.

Som väntat var det Jude Bellingham som stal showen för engelsmännen. Den snart 21-årige Birminghamkillen låg bakom sitt egna nickmål, mycket likt många han gjort i Real Madrid den här säsongen genom att starta anfallet och sedan avsluta själv i straffområdet. 

Bellingham är frontfiguren i det nya England med en ny era med talanger, många födda på 00-talet. Han är den som höjer hela laget med sin kvalitet och om någon som är nya Golden Balls efter David Beckham

Inför nästa gruppspelsmatch fortsätter Gareth Southgate i sin konservativa anda och förväntas välja en oförändrad startelva. Det är i mitt tycke lite vågat efter flera blekare insatser, särskilt förvånande var Phil Foden som inte hade en bra match på vänsterkanten. 

Bland de som gjorde bra insatser ska Marc Guehi nämnas som såg bekväm ut bredvid John Stones i mittförsvaret. En Stones som under många år haft Harry Maguire bredvid sig. 

Motståndarna är Danmark och som bekant var de Englands 2020-EM:s semifinalmotståndare. Ett jämnbra lag för att vara en relativt sett liten nation, med flera spännande namn. 

Danmark inledde EM med att kryssa mot Slovenien i en match där man hade mest boll och några fler lägen på mål en slovenerna.

Det danska målet gjordes av Christian Eriksen som glädjande är tillbaka på internationella scenen efter sitt hjärtstopp i förra EM. 

Eriksen är den kreativa och speldirigerande spelaren som förbundskapten Kasper Hjulmand förlitar sig på.

I truppen noteras flertalet Premier League- och Bundesligaspelare. En personlig favorit målvaktssidan med nuvarande Leicester målvakten Mads Hermansen tillika Leicesterlegendaren Kasper Schmeichel, idag i belgiska Anderlecht.

Matchstart kl 18.00 torsdag på Deutsche Bank Park i Frankfurt. KERMON ENGLUN.
 

Adam Bills2024-06-20 07:33:32
Author

Fler artiklar om England