Inför: Leicester – Arsenal
Har Leicester något att sätta emot serieledarna?

Inför: Leicester – Arsenal

Ett tufft test väntar då ligaledarna Arsenal gästar King Power Stadium.

Trots en tung förlust senast borta mot formstarka Man United med 3-0 så är det ett klart mycket bättre Leicester som börjat bygga ett bra case för att förnya sitt kontrakt i Premier League.

Spelet var bra senast mot Man United, men hemmalaget var mer kliniska när Leicester forcerade. Man kunde bara önska domaren var lika skarp(synt) med ingen åtgärd på Marcel Sabitzers dobbar mot Wout Faes knä.

Dessförinnan United-matchen två förlösande segrar mot Aston Villa och Spurs med totala målskillnaden 8-3.

Inför matchen råder frågetecken över Leicesters tveklöst bästa spelare och kreatör James Maddison genom känningar i knäet, ett väldigt tungt avbräck om han skulle sakna matchen. Annars är det lugnt på skadefronten.

Gästande Arsenal har gjort en väldigt fin säsong som resulterat i att klubben i allra högsta grad är i titelstriden med de två Manchesterklubbarna.

The Gunners har nått en stabilitet och positivitet under Michel Arteta som man inte nått på flera år, vilket syns på spelet liksom resultaten.

Formsvackan, om man får kalla den så, har man lite olägligt åkt på nu en bit in på de nya året med två förluster på de fyra senaste matcher, därutöver en seger och en oavgjord.

Inför matchen saknas anfallaren Gabriel Jesus fortsatt genom skada, men Thomas Partey och Bukayo Saka återvänder dock.

Matchinfo: 
Vad? Premier League Omgång 25
När? Lördag 25/2, kl. 16:00.
Var? King Power Stadium, Leicester.

TV: Rashford bakom allt när United nollade Leicester
 

 

Adam Bills2023-02-24 21:34:00
Author

Fler artiklar om Leicester