Jätteviktig ödesmatch i botten mot Luton. Kickoff 16.00 lördag på Kenilworth Road Bottenerverna följs på Viaplay

Inför:
Luton ledde med 3-0 i halvlek mot Bournemouth i veckan.
I det läget låg Forest för första gången den här säsongen under strecket.
Matchen svängde helt otroligt och slutade 4-3 till Bournemouth.

Läget blev på dem 45 minuterna helt ändrat inför lördagens jätteviktiga 6-poängsmatch.
Nu är det ett ännu mer stukat Lutonlag med 8 matcher utan vinst.

Läget i bortalaget är dessvärre inte mycket bättre.
Senast förlorad Forest mot Brighton, återigen med uddamålet.
Som vanligt var det ett försvarsmsstag som fällde avgörandet och som vanligt var det en dommartabbe riktad mot Forest.

*Nunos inledande anfallseffekt är som bortblåst.
Skadeläget är betydligt bättre och samtliga anfallskanoner tillgängliga.
Trots detta såg anfallsspelet riktigt uddlöst ut och vi var aldrig riktigt nära att skaka ett ganska blekt Brightonlag.
Nuno har nu bara marginellt bättre poängsnitt än vad Steve Cooper hade den här säsongen.

*Domarinsatser har minst sagt inte gynnat Forest. Nu senast var det återigen en grovmiss där Brightons Moder satte dobbarna i Neco Williams och fick enbart se det gula kortet i 67e minuten.
Detta dessutom efter den helt inkompetenta VAR studion kollat närmare på situationen.
Det hade ju givetvis kunnat ändra på matchen.

*Istället var det ett grovt försvarsmisstag som avgjorde matchen när den annars stabile Omobamidele först gav bort en helt onödig frispark. Sen på något sätt tillsammans med den annars också stabile Sels i målet lyckas göra självmål på frisparken.

Bottenstriden:
Evertons avdrag sedan tidigare på sex poäng borde vara lite vägledande på stundande avdrag för Everton och Forest. Leker vi med den tanken ser tabellen omräknat ut som följer: