Inför semifinal i FA-Cup: Manchester City- Sheffield United
Kan Sheffield United överraska Manchester City och hela fotbolls-England på lördag?

Inför semifinal i FA-Cup: Manchester City- Sheffield United

På lördag åker Heckingbottom och Sheffield United till London och Wembley för att möta Manchester City i semifinal av FA-Cupen. Sheffield United har aldrig förlorat mot Manchester City i FA-Cupen. Kommer denna trend bestå? Om Sheffield United vinner så når man sin första FA-Cupfinal sedan 1936.

På lördag eftermiddag åker Heckingbottom och Sheffield United till Wembley för att möta Manchester City i semifinal av FA-Cupen. Detta blir naturligtvis en oerhört svår uppgift för The Blades och laget kommer inte ha någon press. Nästan alla tror att Manchester City kommer vinna och dessutom göra det ganska enkelt. Det blir ju något av en kontrast för spelarna som är vana vid att oftast vara favoriter i Championship. 

Det kommer vara en stor erfarenhet för flera av spelarna som inte mött lag som Manchester City tidigare. Det kan också vara en bra förberedelse inför hösten om nu laget går upp i Premier League. Att gå från att vara favoriter till att vara underdogs varje vecka. När det gäller laguppställningen så tror redaktionen att Heckingbottom kommer att spela med Foderingham i målet igen. Han är tillbaka efter sin avstängning. I försvaret fortsätter Egan och Ahmedhodzic tillsammans med Robinson. Detta beror ju självklart på om Ahmedhodzic har blivit pappa eller inte? Annars är det ju möjligt att Basham kommer att spela istället. På mitten fortsätter Baldock, Berge, Bogle, Norwood och Fleck. Sheffield United kan ju tyvärr inte spela med McAtee eller Doyle då dessa tillhör Manchester City och därmed inte får spela. I anfallet fortsätter Ndiaye och McBurnie. Inga konstigheter där utan båda bör få chansen på Wembley.

Vi hoppas på en bra insats av The Blades på Wembley! Det är det viktigaste. Vi ska komma ihåg att Manchester City vann mot Burnley med 6-0 i kvartsfinalen så det är ju det tuffaste tänkbara motstånd man kan ha.

Eventuell laguppställning för Sheffield United på lördag eftermiddag:

Foderingham
Egan
Ahmedhodzic
Robinson
Baldock
Berge
Bogle
Norwood
Fleck
McBurnie
Ndiaye

Motståndarna
Ja! Vad ska man skriva? Manchester City ligger just nu på en andraplats i Premier League och jagar serieledarna Arsenal. Laget består ju endast av superstjärnor som Haaland med otroliga 47 mål den här säsongen. Kan Sheffield Uniteds försvar hindra honom från att göra mål så är det en stor bedrift. I övrigt finns ju spelare som Alvares, Mahrez och Foden. Självklart har man ju också passningsspecialisten De Bruyne. Med managern Pep Guardiola hoppas man vinna ligan, FA-Cupen och eventuellt Champions League. Ett troligt scenario är att Manchester City kommer att hålla i bollen och dominera. För Sheffield United gäller det att försvara sig så mycket man kan och hoppas på kontringarna. 


Samtliga möten mellan lagen i FA-Cupen:

2008-01-27.  Sheffield United- Manchester City 2-1
1939-01-21.  Sheffield United- Manchester City 2-0
1914-03-16.  Manchester City- Sheffield United 0-1
1914-03-12.  Sheffield United- Manchester City 0-0
1914-03-07.  Manchester City- Sheffield United 0-0
1906-01-13.  Sheffield United- Manchester City 4-1

Statistik.    6.    4.    2.    0.    9-2


Up The Blades 


UTB 
TV: Ndaye matchvinnare

Ola Paulsson 2023-04-18 09:41:00
Author

Fler artiklar om Sheffield U