Manchester City mästare i kavaj
Manchester City mästare på nytt.

Manchester City mästare i kavaj

För tredje året i rad är Manchester City Premier Leauge-mästare. Det blev klart när Arsenal inte lyckades slå Nottingham Forest under lördagskvällen.

Under större delen av säsongen har Arsenal legat i toppen av Premier League. Men under sista fjärdedelen av säsongen har Gunners tappat poäng efter poäng. Något som gjort att Manchester City kunde gå om och ta serieledningen med en handfull matcher kvar.

Arsenal var piskade att vinna lördagens match mot Nottingham för att City inte skulle bli mästare i kavaj och fortfarande ha en matematisk chans till titeln. Men Taiwo Awoniyis mål efter 19 minuter grusade London-lagets sista drömmar om guld.

Pep Guardiola och hans City kunde annars ha säkrat titeln i samband med deras match mot Chelsea på söndag. Om det var några nerver inför den matchen och möjligheten att säkra ännu en titel så är dessa troligtvis helt bortblåsta nu.

Titeln är Manchester Citys sjunde någonsin och tredje raka. Något som inte hänt sedan konkurrenten United tog hem titeln 2006, 2007 och 2008.

Dessutom har City chans att ta trippeln. Först väntar FA-cupfinalen mot just Manchester United 3 juni, och sen Champions League-finalen en vecka senare mot Inter.


TV: Mästerliga Manchester Citys säsong 22/23
 

SvenskaFans.com2023-05-20 20:44:00
Author

Fler artiklar om England