Sheffield United- Huddersfield 1-0
Sheffield United och Billy Sharp vann när Championship återstartade efter sitt VM-uppehåll. Härligt när Sharp gör mål och The Blades vinner!

Billy Sharp avgjorde för Sheffield United mot Huddersfield i en match där The Blades dominerade. Sheffield United befäste därmed sin andraplats i Championship.

Så var det då dags för Sheffield United och Championship att på allvar starta igen. På besök idag var tabelljumbon Huddersfield. Mycket var osäkert inför matchen när det gällde vilka som skulle starta. Matchen kom igång inför nästan 28000 supportrar som trotsat kylan i Yorkshire och det var hemmalaget som direkt tog initiativet. I den 3: e minuten sköt Ndiaye ett skott som blockerades av bortalagets försvar och två minuter senare var Billy Sharp framme med en chans som målvakten i bortalaget räddade. En annan spelare som presenterade sig var McAtee som i den 9: e minuten sköt ett skott som blockerades. Norwood stod för framspelningen. Till slut gav offensiven resultat för Sheffield United när "The One and only" Billy Sharp stod rätt i straffområdet och lyckades trycka in 1-0 för Sheffield United i den 15: e minuten. Detta var Billy Sharps första mål för säsongen. Viktigt!

Efter ledningsmålet lugnade sig spelet och det dröjde fram till den 29: e minuten innan hemmalaget genom Osborn sköt ett skott som gick via försvaret till en betydelselös hörna. Två minuter senare spelade Egan fram McAtee vars skott blockerades av bortalagets försvar. Precis innan halvtid hade hemmalaget ännu en möjlighet när McAtee återigen var framme och sköt ett skott som blockerades av försvaret i Huddersfield. Någon minut senare hade bortalaget sin första riktiga chans när Ward sköt ett skott som gick ovanför målet och Foderingham kunde andas ut!

Den andra halvleken började med att hemmalaget tryckte på utan att lyckas skapa några riktigt bra chanser utan istället kom Huddersfield genom Holmes med ett skott som Foderingham räddade. Några minuter senare hade återigen McAtee ett skott som blockerades av bortalagets försvar och några minuter senare hade bortalaget en chans när Haydens skott gick ovanför målet. Spelet böljade fram och tillbaka under den sista delen av matchen. Egan hade två bra nickar som blockerades av bortalagets försvar och Huddersfield kom emellan med någon enstaka ströchans. Det blev aldrig riktigt farligt utan Sheffield United kunde vinna med 1-0 och därmed befästa sin andraplats i tabellen då Blackburn förlorade mot Preston. Laget var mycket bättre och siffrorna visar detta klart och tydligt då man hade mer av bollen och skapade så många chanser. Laget hade 17-4 i avslut varav 4-1 på mål samt att man hade hela 10-1 i hörnor!

En härlig seger som definitivt gör kvällen lite lättare att uthärda då England precis förlorat mot Frankrike i VM!