Bordeaux - Metz
3 - 1

Bordeaux tog det sista halmstrået

Vände underläge till 3-1-seger i söndagens måstematch mot Metz.

Bordeaux var nästan uträknade inför söndagen. Efter ännu en fin matchinledning och en Guilavogui som missade öppet mål så kom offensiven mot nästjumbon Metz av sig.

Gästerna hade en organiserad offensiv sekvens, med två chanser, i första halvlek. Då gjorde man förstås mål.

Sterilt bollinnehav och ett lag som provar ett avancerat spel man inte behärskar, det har vi sett förr. Metz accepterar i stället rollen som bottenlag. Man gick in hårt i duellerna, slog ifrån sig och tog vara på chansen. I första halvlek.

***
Sedan hände något. Helt plötsligt satt löpningarna, bollarna gick fram (främst på vänsterkanten) och det var logiskt när Mangas fick avsluta ett vackert anfall för att sätta kvitteringen till 1-1. Obegripligt men sant: målet var Bordeaux första sedan den 27 februari, eller det första på 488 minuters spel.

Metz försökte sticka upp men saknade skärpan. I stället kunde Niang styra in 2-1 innan Hwang nickade in spiken i kistan till 3-1 i slutminuterna. Det var helt plötsligt inget snack.

***

David Guion vågade sig på flera otippade förändringar i elvan. Nästan alla föll väl ut. Niang på topp, Guilavogui i backlinjen. Till och med tidigare genomskinlige Dilrosun stod för en väl godkänd insats. Endast Pembélé var en besvikelse men han tvingades utgå i första halvlek, med vad som såg ut som en allvarlig skada.

Bäst under söndagen var Ignatenko – äntligen en riktig sexa – Mangas och Hwang.

I och med segern är Bordeaux ny nästjumbo, en poäng bakom Saint-Etienne på kvalplats. Just ASSE är nästa motståndare på hemmaplan. Däremellan väntar Lyon borta.

Även då får laget klara sig utan sin bäste spelare det senaste halvåret. Alberth Elis stod över i dag, med beskedet att hans knäproblem med största sannolikhet håller honom borta resten av säsongen.

Ett stort avbräck, men i dag gläder vi oss för tre poäng, nytt hopp om att hänga kvar och en helgjuten laginsats i andra halvlek .

Bordeaux – Metz 3-1 (0-1)
0-1 Lamkel Zé (21)
1-1 Mangas (52)
2-1 Niang (68)
3-1 Hwang (88)

Bordeaux: Poussin – Ahmedhodzic, Guilavogui, Gregersen (Mensah, 63) – Pembélé (Lacoux, 30), Ignatenko, Onana, Mangas – Dilrosun (Mara, 83) – Niang (Adli, 83), Hwang.