Dubbeln till Olympiakos som plockar in M´Vila
Torosidis tackar för sig som spelare och börjar jobba på en annan post inom Olympiakos.

Dubbeln till Olympiakos som plockar in M´Vila

Det blev tredje gången gillt för cupfinalen som sent om sider avgjordes i Volos. Olympiakos tog hem segern med 1-0 i Vasilis Torosidis sista match i hans karriär efter ett tidigt mål av Lazar Randjelovic och säkrade på så vis dubbeln för säsongen 2019-20. Vidare har storklubben från Piraeus gjort klart med Yann M´Vila som ska förstärka Olympiakos centrala mittfält.

Äntligen är cupfinalen avklarad. Efter många om och men och rejäl komik från bland annat förbundet blev det tredje gången gillt och vi fick ett avgörande under lördagskvällen (12/9) i Volos. Olympiakos besegrade AEK med 0-1 och detta efter ett tidigt mål som var snyggt inprickat av Lazar Randjelovic. Olympiakos gjorde den starkare insatsen i matchen och var vid ett par gånger nära att göra 0-2 (El Arabi missade bland annat en straff) men även AEK hade sina små möjligheter att få till en kvittering, [Highlights]. Bäst för Olympiakos var Mady Camara som gjorde en helgjuten match på mittfältet. Målskytten Lazar Randjelovic ska också ha beröm. Den 23-årige serben är en truppspelare som när han fått speltid ofta bidragit med goda insatser och en debut för serbiska landslaget ligger nog inte alltför långt bort för honom. Unge målvakten Konstantinos Tzolakis gjorde en fin match mellan stolparna och ligaskyttekungen Youssef El Arabi stred också på bra i anfallet men hade dock inte den riktiga skärpan i avsluten denna afton i Volos. För AEK:s del var målvakten Panagiotis Tsintotas bäst för kvällen och de skulle kunna väntat sig mer av spelare som t.ex. Marko Livaja och Nelson Oliveira som dessutom är på jakt efter nya mer lukrativa kontrakt från ”Enosis”.

Finalsegern som var deras första cuptitel sedan säsongen 2014-15 och den 26:e totalt sett medförde ett perfekt avslut på den väldigt fina 2019-20 säsongen för Olympiakos del. Finalen var dessutom Vasilis Torosidis sista match i hans spelarkarriär. ”Toro” kommer nu att sadla om för att istället finnas på en post inom storklubben från Piraeus. Det blir troligen en form av lagledarroll med huvudsaklig uppgift att fungera som en länk mellan spelartruppen och styrelsen. Torosidis har haft en fin karriär och är både en spelare och person att beundra. Han har över 100 landskamper på kontot och är upptill det en Olympiakos legendar. Det var roligt att han fick avsluta med att ta hem en dubbel.

Vidare för Olympiakos del väntas värvningen av Yann M´Vila offentliggöras antingen idag eller imorgon (14/9). Den landslagsmeriterade 30-årige fransmannen ansluter på free transfer och har tecknat ett 2+1 års kontrakt värt närmare 1,8 miljoner euro per säsong. Chefsscout Francois Modesto och sportdirektör Christian Karembeu är hjärnorna bakom övergången men även Mathieu Valbuena har spelat en roll. Tränare Martins gav såklart också sitt gröna ljus innan övergången slutfördes och och M´Vila kommer in för att förstärka upp det centrala mittfältet och försöka fylla upp det tomtum som uppstått efter att skicklige Guilherme lämnat för ett extremt lukrativt kontrakt ekonomiskt sett i Qatar. Det kommer fortsatt att hända mer på transfermarknaden för Olympiakos del framöver men deras nästa uppgift spelschemamässigt sett är ligapremiär på fredag (18/9) mot Asteras Tripolis på Karaiskakis. Ligan har som bekant startat upp under helgen parallellt med cupfinalen.

För AEK var finalförlusten faktiskt den fjärde raka förlusten i cupfinalspel vilket såklart inte är något roligt facit för de gulsvarta. AEK har även dem sin ligapremiär nästa helg och det på lördag (19/9) borta mot Panetolikos.

Andreas Mitsis2020-09-13 09:30:00
Author

Fler artiklar om Grekland