Europakollen: Braga

Europakollen: Braga

I en artikelserie kommer vi ta tempen på lagen som i februari går in i Champions League, Europa League samt Conference League-slutspelet.

Christopher Palmer – Portugalskribent

Hur är läget i laget just nu?

- Braga ligger bra till just nu. Trea i Primeira Liga och laget har spelat bra både innan och efter uppehållet. Bland annat med en 3-0-seger mot Benfica. Vitinha lämnade för Marseille senast under fönstret, vilket lämnar laget utan en målskytt för de där lite svårare mötena, då i bland annat ECL. Laget har varit utan sin största stjärna, Ricardo Horta, nu i några veckor nu, och det påverkar lagets offensiv men han ska vara tillbaka snart.

Hur skulle du summera lagets väg fram till slutspelet?
- Något trasslig väg fram, Braga är ett av lagen som kommit till ECL via EL, där de slutade trea i sin grupp. Laget hamnade i en tuff grupp med två andra formstarka lag under hösten i Union St Gilloise och Union Berlin men var lite för svaga i matcherna, främst mot de förstnämnda. Så laget har inte riktigt någon erfarenhet från cupen i sig men kan nog kalla sig själva ett av de bättre i turneringen.



Ni lottades mot Fiorentina. Dina spontana tankar kring det?
- Känns helt okej. Svårt o sia om hur det ska gå på förhand. De har flera fina spelare men inte riktigt fått det och funka. Kan Braga låsa Amrabat och inte låta Ikone och Gonzalez få spela för fritt så kan det nog gå bra.

Vad ger du laget för chanser att ta sig vidare?
- Goda chanser. Laget är i bra form och möter ett i sämre. Man behöver nog att med sig ett par mål från första mötet för att känna sig säkra, men stora förhoppningar finns.

Vilka ser du som favoriter att ta hem turneringen och hur långt går ni själva?
-
Djurgården. Oliver Berg avgör i finalen. Nä, inte direkt men kanske AZ Alkmaar. Jesper Karlsson blir turneringens spelare och får sig en flytt till en toppklubb i sommar.
 

SvenskaFans.com2023-02-16 16:00:00

Fler artiklar om Portugal