Stade Bollaert-Delelis, 2022-02-13 17:05

Lens - Bordeaux

Inför Lens: Tränarvakuum för Bordeaux
Jaroslav Plasil på kommandouppdrag i Lens.

Inför Lens: Tränarvakuum för Bordeaux

Petkovic är äntligen petad. Guion dyker upp nästa vecka. Under söndagen leds laget av Plasil

Mitt i den storm som omger les Girondins har det blivit dags för matchen efter, matchen före. För just nu är FCGB i princip tränarlösa.

Bordeaux har äntligen petat Vladimir Petkovic. Frågan är inte varför, utan varför det tog så lång tid.

Varken avskedandet av Petkovic eller den kommande anställningen av David Guion, tidigare i Reims, är dock helt klar eller officiell. Det beror egentligen bara på att processen att göra sig av med Petkovic ser ut att bli en långkörare. Mer om det nästa vecka.

Klubbens tidigare manager hade radat upp historiska bottennoteringar, dit vi främst räknar flest insläppta mål i de fem stora europeiska ligorna. Någon gång i skiftet oktober-november stod det klart att han aldrig fått något grepp på truppen. Först under måndagen arbetsbefriades han.

I veckan har spelarna tränats av klubblegendaren Jaroslav Plasil. Det blir också han som ska leda truppen från bänken i Lens under söndagen. Om det var tydligt att spelarna gett upp Petkovic i förra helgens haveri i Reims, så har det sett mer engagerat ut i veckan – på träning. Kan Plasil omvandla det till något kreativt i en matchsituation?

Till sin hjälp får han denna helg, antagligen, både nyförvärvet Marcelo och Onana som är tillbaka från afrikanska mästerskapen i Kamerun. Båda vore mer än välkomna i stället för Medioub i försvaret och hopplöse Fransergio centralt på mittfältet.

Plasil får med största sannolikhet bara en match som huvudtränare. Guion väntas presenteras på måndag. Det blir därmed något av ett kommandouppdrag i Lens, även om allt talar för att Guion redan är aktiv i kulisserna.

Lens är på alla sätt ett bättre och friskare lag än Bordeaux den här säsongen. Att möta dem på Stade Félix Bollaert är aldrig en lätt uppgift. Den här gången får hemmalaget dock klara sig utan Gradit och Saïd och man har två raka förluster i ligaspelet med sig i bagaget.

Möjlig Bordeaux-elva: Poussin – Kwateng, Marcelo, Ahmedhodzic, Mangas – Guilavogui, Onana – Elis, Adli, Oudin – Hwang.
 

John Cederblad2022-02-12 18:15:00

Fler artiklar om Bordeaux