Parc Olympique Lyonnais, 2020-12-23 21:00

Lyon - Nantes

Inför: Lyon - Nantes
Paqueta, MOTM senast, säger att han äntligen är lycklig igen!

Inför: Lyon - Nantes

På lillejulafton spelar vi den sista matchen, tillika hemmamatch, innan jul. Vi har nu spelat 13 matcher utan förlust. Det går bra nu för OL och med lite tur, och skicklighet, så kan vi tillbringa juluppehållet på tabellens förstaplats.

Detta är omgång 17 och den som är uppmärksam undrar då vart omg. 18 och 19 är? För halva säsongen är ju 19 matcher. 
Jo, vi har inte mött Lens eller Rennes än och dom matcherna kommer att spelas i början av januari. Närmare bestämt den 6 och den 10 januari. 

Men nu ska vi ta oss an Nantes. Och nu när vi ligger på andraplatsen på samma poäng som Lille och med endast 1 poängs målskillnad, så vore det väl attan om vi skulle tappa poäng på hemmaplan?

PSG (3) tar sig an Strasbourg (16) på Parc des Princes, och Montpellier (6) tar emot Lille (1) på sin hemmaplan. 
Såg f.ö att PSGs skadelista är lång som en arm... Och Lille som har ekonomiska svårigheter har precis sålts och Galtier fruktar nu att få några av sina bästa spelare sålda. 
Så nu har vi en gyllene chans och det är upp till oss att jobba på nu! 

Lyon
Har Thiago Mendes tillbaka efter 2 matchers avstängning. 
I stället så fattas vi Moussa Dembélé. Tydligen så snubblade han över något träningsredskap på träningen och bröt sin vänstra arm. Han har nu opererats och sägs bli borta 6 veckor. Det är sannerligen inte hans år. 
I hans ställe har Yaya Soumaré kallats. 
Jean Lucas, Camilo och Cenk Özkacar har fått tillstånd att lämna för tidigt jullov och har åkt hem till sina hemländer. De förväntas tillbaka till den 1 januari.

Lyons tre bästa anfallare är nu i fint sällskap i Europas topp 5 högsta ligor och har det tredje bästa anfallet med 22 mål.
Bäst är Bayern Mûnchens Lewandowski, Mûller och Gnabry med 27 mål.
Tvåa är Liverpools Salah, Firmino och Mané med 23 mål.

Lyon är det enda laget där som har tre spelare som gjort minst 6 mål/man (Memphis 8/4, KTE 8/4 och Kadewere 6/2, sista siffran är deras assists). 

Tittar vi på försvaret så har OL det fjärde bästa försvaret bakom Lille, PSG och OM. 
OL har nu endast släppt in 14 mål på 16 matcher och man har hållt nollan i tre av de sex senaste matcherna. Det kan vi väl mest tacka Marcelo/Denayer för. 
De två har spelat 75 matcher ihop sedan augusti 2018, ett gammalt strävsamt par.
Värt att nämna är väl att Denayer spelat 75 matcher och endast dragit på sig 4 gula kort (hoppas inte jag jinxar det nu så han får sitt första röda i denna matchen....)

Kallad trupp:
Lopes, Pollersbeck - Bard, Benlamri, Diomandé, Denayer, Marcelo, Dubois, De Sciglio - Caqueret, T. Mendes, Aouar, Guimaraes, Paqueta - Depay, Cornet, Toko Ekambi, Kadewere, Cherki, Soumaré

Möjlig startelva:
Lopes - Dubois, Marcelo, Denayer, Cornet - Paqueta, Thiago Mendes, Aouar - Kadewere, Memphis (c), Toko Ekambi

Nantes
Hittar vi på tabellens 15:e plats med lika många poäng. 
Tittar man på deras resultat så har dom spelat 8 bortamatcher denna säsongen och vunnit en av dem (mot Lorient (19) samt förlorat fem. 

Nantes sparkade pappa Gourcuff i början av december och har sedan dess kört med en interimtränare, Patrick Collot. Denne säger dock att matchen mot OL kommer att bli hans sista. 
Waldemar Kita, Nantes ägare och president sägs leta efter en ny tränare som kan jobba ihop med den kvarvarande befintliga staben. 
Två namn nämns i skrivade stund, Rolland Courbis (tidigare bl.a Caen samt Raymond Domenech. Den först nämnde ser ut att vara favoriten dock.

Nantes kommer utan sin bäste målgörare, Ludovic Blas (5 mål), han är avstängd.
Inte heller Rafaels tvillingbror Fabio finns med i truppen.

Kallad trupp:
Lafont, Petric - Appiah, Basila, Corchia, Castelletto, Girotto, Pallois, Traoré - Touré, Abeid, Bamba, Louza, Chirivella - Kolo Muani, Coco, Emond, Simon, Ndilu, Coulibaly

Möjlig startelva:
Lafont - Appiah, Castelletto, Pallois, Traoré - Touré, Abeid, Louza - Coco, Emond, Simon

Domaren i denna matchen blir Ruddy Buquet. Det är den tredje matchen han dömer OL i denna säsongen. Tidigare mot Bordeaux (0-0) och borta mot Strasbourg (2-3).

Avspark 21.00 
Matchen visas på Viaplay.se

Allez Les Gones, AHOU!

Birgitta Malmborg2020-12-22 23:44:38
Author

Fler artiklar om Lyon

Inför Europa League: Lyon - Olympiakos
Inför L'Olympico: Lyon - Marseille