Stade de la Mosson, 2021-09-22 19:00

Montpellier - Bordeaux

Inför Montpellier-Bordeaux: ”Något rör sig i rätt riktning”

Inför Montpellier-Bordeaux: ”Något rör sig i rätt riktning”

Säsongens första seger kom i helgen. Dags att upprepa bedriften i Montpellier.

Så där, vi har vunnit en fotbollsmatch igen. Bordeaux lämnade i lördags jumboplatsen efter en gedigen, men långt ifrån bländande insats, på Saint-Etiennes stundtals översvämmade gräsmatta.

Ett tecken på att något rör sig i rätt riktning.”, menade tränare Petkovic på presskonferensen inför onsdagens veckoomgång.
Vi vill gärna tro honom. Många var bra i lördags. Nye Onana visade framfötterna på mittfältet, Hwang fick göra två mål och Pembélé tog plats i L’Equipes ”veckans lag”.

Det finns även saker att jobba på. Nyförvärven Gregersen och Dilrosun kom inte till sin rätt. Det har varit lätt att förstå varför Petkovic behövt testa sig fram och snurrat ordentligt både vad gäller spelsystem och startelvan.

Nu kliver vi in i omgång sju – det är dags att börja bestämma sig: tre- eller fyrbackslinje, två centrala anfallare eller en?

Den här gången reser les Girondins till Montpellier. Man gör det bland annat utan skadade lagkaptenen Koscielny och efterlängtade sommarförvärvet Elis. Den senare har i alla fall börjat träna med boll i veckan.

Mensah har både klivit ur karantänen och börjat träna med gruppen, vilket gör att vi äntligen kan glömma efterspelet till landslagsuppehållet.

Onsdagens värdar Montpellier har en seger mer än Bordeaux och parkerar då tre poäng före i tabellen. Det ofta sevärda laget har till den här säsongen tappat sin två bästa anfallare: Delort och Laborde.

Germain har ersatt och spelar nu ofta som ensam anfallare framför klubben riktiga sevärdhet – den ofta geniale Savanier. Här får Bordeaux se upp mellan mittfält och backlinje.

När tränare Dall’Oglio presenterade sin trupp under tisdagen visade det sig att hemmalaget saknar två ordinarie mittbackar. Varken Sakho eller Thuler finns med. Det innebär att Bordeaux inte blir ensamt om att behöva bygga om sin backlinje snart sagt varje vecka.

Jag kan inte klaga på spelarnas karaktär.”, sa en nöjd Bordeaux-tränare i helgen. Dags att visa samma inställning på onsdag – gärna med Onana från start som senast. Med honom på planen kan Adli ägna sig åt det han ska: att vara klubbens playmaker.

Kanske en startelva: Costil – Kwateng, Mexer, Mangas – Pembéle, Onana, Otavio, Mensah – Adli – Hwang, Dilrosun

Avspark: 19:00 onsdag 22 september på Stade de la Mosson i Montpellier.
TV: Sportexpressen.
 

John Cederblad2021-09-21 22:30:00

Fler artiklar om Bordeaux