Stade de la Mosson, 2024-02-11 17:05

Montpellier - Lyon

Inför: Montpellier - Lyon
Cherki, målgörare mot Lille senast.

Inför: Montpellier - Lyon

Denna helgen åker Lyonspelarna till Montpellier och Stade Mosson. Precis som några gånger tidigare (t.ex till CdF-matchen mot Pontarlier) så åker man buss, en liten tripp på 3,5 timme enkel resa. Detta för att man vill visa ett bra miljötänk. Lyon har nu vunnit två matcher på raken (Marseille, Lille) och målet för Pierre Sage och hans män är en tredje vinst! 450 OL-supportar får resa denna gången.

Personligen så tycker jag att det är lite märkligt hur lag som varit topp 3 för en del år sedan, och som räknats, och benämnts, som topplag (inte minst Lyon då) nu ligger så pyrt till. Om man t.ex tittar på La Liga (Valencia, Sevilla, Villarreal) och PL (t.ex Chelsea) som ligger långt ner i tabellerna? Vad är det egentligen som händer?
I Ligue 1 går det också konstigt till. 
I Marseille så har Gattuso precis haft ett möte med supportergrupperna, ett sånt där mysigt möte, som Lyons alla tränare de senaste säsongerna också haft. En förlust till och "tjoff, du är borta". 
I Montpellier inbillar jag mig att Der Zakarian ligger lika skrynkligt till. Här har Michel Mézy, rådgivare till president Nicollin i Montpellier, varit i omklädningsrummet för att tala om några sanningar till laget, efter nederlaget i Coupe de France mot Nice. Han påminde om klubbens mål.... Att stanna kvar i L 1!!
Alla ursäkter och förklaringar låter som alla jag hört tidigare, av Lyons fd. tränare veckorna innan dom försvann.

Med 14 ligamatcher kvar att spela, och 42 poäng, så ligger Montpellier på 13:e plats med 19 poäng, samma som Lyon, fast vi ligger på 15:e plats med sämre målskillnad.
Både Lyon och Montpellier har således 3 poäng mellan sig och laget på närmsta nedflyttningsplats, Lorient. 
Vi kan alltså fortfarande inte ropa hej....vi är inte över bäcken än!

Lyon
I höstas, i mitten av augusti, då laget fortfarande tränades av Laurent Blanc så åkte vi på utskåpning när Montpellier kom på besök. 1-4 slutade matchen och Lacazette gjorde Lyons enda och Montpelliers gjordes av Nordin, Al-Tamari*2 samt Adams.
Lacazette åkte sedan ut med rött kort och blev sedan avstängd i 3 matcher. 
Vad jag kan se på hans statistik så var det hans första direkta, röda någonsin. Han hade 2 gula/rött säsongen 2013-14.

Inför matchen mot Marseille, så sa Sage att: Vi kan bara inte förlora mot samma lag två gånger! 
Den uppskjutna matchen, borta mot OM i december (3-0) var ju Sage's andra med OL. 
Jag hoppades att han skulle tänka samma mot Montpellier, även om det inte var han som var tränare då. Och det gör han!

- Vi måste återställa vår image jämfört med den första omgången, försäkrade Pierre Sage på fredagen på en presskonferens. Vi får inte slås två gånger av samma motståndare. Matchen är lika viktig för dem som för oss!

Sex av startspelarna den dagen, kommer inte att starta på Mosson denna gången, eftersom de kommer att vara avbytare, skadade, åsidosatta eller lämnade: Riou, Kumbedi, Diomandé, Lepenant, Barcola, Jeffinho. Och tränare var Laurent Blanc. 
OL har nu ett helt annat lag och ni har nu sett alla våra nya spelare, förutom Saïd Benrahma, då laget har roterats rejält. 
- Vi börjar nu se ut som laget vi förväntar oss, med det spel vi förväntar oss, säger Sage. Ett flytande spel, med mycket press, kombinerat spel med två eller tre spelare, som rör sig snabbt i attackens riktning.

********
Man menar att vi kommer att ställa Lopes i målet i denna matchen. 
När det gäller backlinjen så kände Big Jake av nån lite "spik" i baksida lår. Så han klev av träningen. Men det ska inte vara något allvarligt, enligt Sage. 
Lovren ser ut att vara tillbaka.
Ainsley Maitland-Niles ser ut att ha hittat sin plats på högerbackspositionen. Vilket nog glädjer Clinton Mata som trivs bäst som mittback. 
Nemanja Matic i mitten ihop med Mangala och Caqueret? 
Inför denna matchen kommer ni även att få se Benrahma. Troligtvis från start. 
En spelare som tittat på Ligue 1 sedan han var liten men som aldrig riktigt lyckades i L1, något som han vill ändra på nu. 
Ihop med Lacazette och Nuamah?

Lepenant är tillbaka i träning men ännu inte redo för A-lagsmatch. Han kommer först att spela med reserv-laget innan han är tillbaka.
Henrique är fortsatt borta med sen-värk. 

Möjlig startelva:
Lopes - Tagliafico, DCC, O'Brien, Mata - Mangala, Matic, Caqueret - Benrahma, Lacazette, Nuamah

Montpellier
Slogs ut från CdF, på hemmaplan, av Nice, i onsdags (1-4). 
Montpellier har vunnit en hemmamatch i ligan denna säsongen, och det var i oktober. Tittar man på de 5 senaste hemmamatcherna så har man förlorat en och spelat oavgjort fyra. 

Tidigare, och ovan, nämnde Al-Tamari (16 matcher/3 mål), som gjorde 2 mål mot oss senast, är inte med i laget nu. Han är iväg och spelar Asian Cup med sitt Jordanien. 
Andremålvakten Bertaud har spelat CAN.
Backen Jullien (12 matcher) och mittfältaren Fayad (16 matcher/2 mål) är skadade.

Kallad trupp HÄR

Möjlig startelva HÄR

Domaren i denna matchen heter Pierre Gaillouste. Han har redan dömt OL en gång den här säsongen. Det blev då en Lyon-seger (3-0).

Avspark söndag kl.17.05.
Vi streamar.

Allez Les Gones, AHOU! 

Birgitta Malmborg2024-02-11 10:08:53
Author

Fler artiklar om Lyon

Inför Europa League: Lyon - Olympiakos
Inför L'Olympico: Lyon - Marseille