Inför Saint-Etienne – Bordeaux: Klassikermöte i Ligue 2
Saint-Etienne-supportrar med Bordeaux-flagga. Klubbarnas supportrar har starka vänskapsband. På planen brukar det dock smälla ordentligt.

Inför Saint-Etienne – Bordeaux: Klassikermöte i Ligue 2

Bordeaux med nyförvärv tar sig an ett ASSE som är bättre än sin tabellplacering.

Då var det dags – första matchen på ”den riktiga” säsongen. Bordeaux har för första gången den här säsongen hela sin trupp registrerad för spel när man reser för prestigemöte i Saint-Etienne.

Ungdomarna gjorde jobbet. Les Girondins toppar, mot all logik, Ligue 2 efter sju omgångar. Detta efter att ha byggt startelvan på sitt ungdomslag. Nu kan halva elvan bytas ut – men ändrar man ett lag som vinner?

Ett är säkert. Hemvändaren och kaptenen Yoann Barbet startar då norske Gregersen är avstängd. Tränare Guion har släppt hintar om att han vill skynda långsamt med resten av inslussningen. Klokt om det blir så.

Kanske räcker det med att även släppa in hemvändare nummer två, Vital Nsimba, på vänsterbacken också? Resten (Michelin, Davitashvili och Badji) kan få nöja sig med inhopp, om redaktionen får bestämma.

Förhoppningsvis väntar Guion även med att ändra spelsystemet. Han vill uttryckligen spela 4-4-2, men har ”tvingats” använda 4-3-3 hittills på grund av den tunna truppen.

Lördagens motståndare ASSE ligger tillsammans med Bordeaux på pallplats i Ligue 1:s maratontabell. Att vi skulle ses här, i Ligue 2, känns fortfarande märkligt.

Saint-Etienne har haft minst lika stora organisatoriska problem som Bordeaux under sommaren. Till skillnad från de marinblå har haveriet tyvärr följt med dem ut på planen i säsongsinledningen. Men det är på sin plats att höja ett varningens finger ändå.

Visst ligger ASSE på en delad jumboplats, men… klubben startade med minuspoäng och har ryckt upp sig spelmässigt de senaste omgångarna. Förra hemmasegern mot Bastia gav fart i maskineriet. Senast blev det bara kryss borta mot Pau. Dock efter utvisning på målvakten Green (hans andra den här säsongen).

Saint-Etienne kan vara på gång och är hur som helst långt bättre än sin tabellplacering.

Redaktionens startelva: Poussin – Bokele, Mwanga, Barbet, Nsimba – Sissokho, Lacoux, Fransergio – Bakwa, Maja, Elis.

Avspark 15:00 lördagen den 10 september på Stade Stade Geoffroy-Guichard i Saint-Etienne.
 

John Cederblad2022-09-09 16:50:00

Fler artiklar om Bordeaux