Stade de la Mosson, 2021-04-10 21:00

Montpellier - Marseille
3 - 3

Mandanda stod på huvudet, men Laborde ville annat
Trots att Steve Mandanda fick se bollen passera mållinjen tre gånger, gjorde han en av sina bästa insatser under säsongen 2020/2021

Mandanda stod på huvudet, men Laborde ville annat

Det var två lag med ambitioner om europaspel nästa säsong som gjorde upp på Stade de la Moson. Montpellier tog ledningen redan i matchens första minut. Därefter kom Marseille tillbaka och efter 45 minuter var Marseille i en 1-2 ledning. I 62:a minuten blev Caleta-Car helt korrekt utvisad. Trots det lyckades dock Marseille ta ledningen och OM gick mot ännu en seger under Jorge Sampaoli. Tyvärr för L’OM ville dock Gaetan Laborde annat när han med matchens sista spark tryckte in 3-3.

När klockan under lördagskvällen visade 21:00 riktades större delen av fotbollsvärldens blickar mot mötet mellan Real Madrid och Barcelona. Samtidigt några mil nordöst om den spanska huvudstaden startade även rivalmötet mellan Montpellier och Marseille. Givetvis går det inte att jämföra dessa två matcher i tyngd och dignitet, men faktum är att Montpellier – Marseille bjöd på ett mycket större underhållningsvärde. Och visst är det lite fint att det fortfarande kan få vara så, att spelet fotboll fortfarande avgörs på planen.

Tre punkter:

Pape Gueye …
Den defensive mittfältaren har, precis som övriga laget i stort, haft en säsong med höga toppar och djupa dalar. Oavsett vad Gueye har presterat under tidigare matcher så var hans insats mot Montpellier den klart bästa för säsongen. Han räddade upp situationer, spelade fram medspelare till målchanser, täckte av ytor samt hittade nätet. Han var överallt under kvällens match.

Samtidigt som det alltmer ryktas om att mittfältskollegan och stjärnan Boubacar Kamara eventuellt ska flytta i sommar, så visar Pape Gueye prov på att han skulle vara mer än redo att axla en större roll under nästa säsong.

Matchen!
När Jorge Sampaoli tog över som tränare trodde jag aldrig att en match likt Montpellier – Marseille överhuvudtaget skulle ske. Bilden av argentinaren som tränare och hans sätt att se på fotboll har tidigare varit: stäng igen bakåt och med snabba omställningar försöka såra sina motståndare. Därför var kvällens insats både någonting förvånande och uppmuntrande. Det var två lag som gjorde allt i sin makt för att vinna, oavsett pris, vilket bidrog till underhållningen. 3-3 blev det som slutresultat och matchen innehöll både röda kort och träffar i ramverket.

Röda kortet
Duje Caleta-Car’s satsning på Stephy Mavididi bör ifrågasättas, hur tänkte han egentligen? Istället för att störa och täcka ut britten samt låta bollen gå till ett inkast eller en inspark väljer mittbacken att trycka sko-sulan med alla dess dobbar rakt på Mavididis fotled, det röda kortet var ingenting att diskutera.

Kort efter tog visserligen Marseille ledningen efter en perfekt boll från Dimitri Payet till Lucas Perrin. Men det hade lika gärna kunnat bli förödande för Marseille. Nu väntar en avstängning på minst två matcher för mittbacken.

Montpellier – Marseille i siffror:
Mål: 3-3
Skott: 20-13
Skott på mål: 7-8
Bollinnehav: 43%-57%
Frisparkar: 17-12
Gula kort: 2-2
Röda kort: 0-1
Hörnor: 6-3



 

Olof Vännmanolof@vannman.com@SFOlofV2021-04-11 01:11:39
Author

Fler artiklar om Marseille