Polis arresterar ordförande för inblandning i spelhärva *Uppdaterad*
En av de stora huvudpersonerna i härvan, Achilleas Beos på väg till domstolen.

Polis arresterar ordförande för inblandning i spelhärva *Uppdaterad*

Grekisk polis har arresterat flertalet personer för inblandning i uppgjorda matcher. Detta efter ett par månaders utredning av fallet som är baserat på uppgifter ifrån UEFA. Bland de som arresterats finner vi Achilleas Beos och Stavros Psomiadis.

Ordföranderna av bland annat två Super League klubbar Achilleas Beos i Olympiakos Volou och Stavros Psomiadis i Kavala är två av flertalet män som greps av grekisk polis under onsdagen (22/6). Polis och andra myndigheter har de senaste månaderna hållt på med en utredning baserat på den lista som UEFA skickat över misstänkt uppgjorda matcher (majoriteten i Beta, Gamma Ethniki och Cupen). De som blivit gripna är alltså är det på exemplevis någon av grunderna: Inblandning i eventuell match-fixing/uppgjorda matcher, inblandning i kriminella verksamheter, penningtvättning eller illegal spelverksamhet/vadslagningsbedrägeri.

Polisen har bekräftat att de gripit tio män som i skrivande stund (11.50) och under dagen (23/6) besöker en åklagare. Förutom Beos och S.Psomiadis är bland de gripna även ordföranden i Ilioupoli Giorgos Tsakogiannis. Bilder och videos på de åtalade vid ankomsten till domstolen [Bilder] [Video] Två av de tio sade något vid ankomsten och det var Beos och Tsakogiannis. Den förstnämnde valde att nämna PASOK som svaret på frågan varför han var där idag medan Tsakogiannis valde att skylla hans närvaro på advokaten/ordföranden i Panachaiki Alexis Kougias. Kougias (inte guds bästa barn han heller) är en av männen som tog fram materialet kring Calicopolis skandalen tidigare i år, som dock lades ner utav EPO:s fotbollsåklagare Andreas Fakos. Läs mer om den här.

Internetbetingen som slog igenom för 5-6 år sedan blev och har blivit rena guldgruvan för illegal spelverksamet med att beta på over/under resultat med mera. Beos ska vara spindeln i nätet i härvan där han i Beta Ethniki ska ha styrt och ställt över en hel del, för att sedan i Super League skapat nya kontakter o.s.v.

Uppdatering av fallet "Koriopolis" 19.05
Förutom dessa ska dessutom även personer vara under bevakning, vänta på förhör eller gripna för inblandning i härvan däribland exempelvis spelare, tränare, domare och spelaragenter. Totalt ska det handla om 83 personer som väntar åtal där de 10 som besökt domstolen idag ska vara de som troligtvis kommer straffas hårdast. Bland namnen på den totala listan över 83 personer finns även Olympiakos ordförande Vangelis Marinakis  samt Olympiakos landslagssförsvarare Avraam Papadopoulos. Domarnamn som ska finnas med på listan är exempelvis Dimitris Kalopoulos och Spryros Trifonas som var negativa förgrundsfiguerar i skandalderbyt mellan Olympiakos - Panathinaikos under februari månad. Andra namn på listan är t.e.x föga överasskande Makis Psomiadis (far till Stavros), spelaren Kostas Mendrinos, Asteras Tripolis ordförande Georgios Borovilos och PAS Giannenas ordförande Georgios Xristovasilis.  Hela listan kan ni läsa här. Länken är på grekiska.

För att läsa sammanställningar av olika dialoger som ska ha förts med åtalade inblandade, tryck här. (Länk på grekiska!)

 
Det ageras! Förhoppningsvis får de inblandade äntligen och för en gångs skull de straff dem förtjänar. Efter Parangan kommer nu Koriopolis och se nu till att det blir rejäla och kännabara straff för de som förtjänar det och mildare för dem som eventuellt inte gjort några större grövre företeelser. Straffen måste i alla fall avskräcka personer från att i framtiden hålla på med sånt som inte hör fotbollen till. Detta är en gyllene chans som måste tas till vara på till att få bort herrar som inte har inom fotbollen att göra.

Andreas Mitsis2011-06-23 19:10:00
Author

Fler artiklar om Grekland