PSG kontrade sönder Marseille

Marseille spelade en offensiv och rolig fotboll men det straffade sig rejält. När PSGs snabba offensiv fick hav att kontra på.

Innan det stora matchen började visade läktare sud upp ett helt makalöst vackert tifo!

Marseille visade att dom inte var rädda för att möta ett starkt PSG men det straffade sig rejält.
När matchen stod och vägde hade Marseille mest boll och skapade några halvchanser. Nuno Tavares hade den bästa chansen när han kom i ett halvt friläge ifrån sidan men när anfallet skulle avslutas snubblade han lite på bollen. Det som var ett riktigt bra läge och mycket väl kunde slutat med 1-0 blev bara tillslut en hörna.
Några minuter senare vann PSG boll på egen planhalva och då brukar det gå fort och det gjorde det nu också när Messi frispelade Mbappe som är snabb som blixten hade Bailly inte stora odds att hänga med. PSG anfallaren gjorde inget fel när han säkert placerade in 0-1.

Bara minuter senare kom den smällen för Marseille. Ännu en snabb kontring av PSG som denna gången avslutades Messi när han fick en passning av Mbappe som gick igenom Marseilles straffområde och Messi gjorde inget fel och PSG gick till halvtidsvilan med 0-2 ledningen. Men det borde kanske ha varit mer för efter 9-2 var det PSG för hela slanten Messi hade ett liknande läge han gjorde sitt mål på men högerfoten svek den här gången. Mbappe kom i ett nytt friläge men Pau Lopez kunde stoppa han den här gången. Även Marquinhos hade ett friläge ifrån sidan men bollen smet precis utanför stolpen.
Alexis skulle få en sista chansen innan domaren blåste av en frispark som Donnaruma inte hade några större problem med.

En ledning som dom inte skulle tappa utan i början av den andra halvleken kom den sista smällen och spiken i kistan när Messi fint spelade fram Mbappe med en liten lob. Mbappe gjorde inget fel pp avslutet som linkar det han gjorde i VM finalen på volley.
Marseille kom aldrig riktigt nära när PSG gasade.

Gillar att Marseille inte var rädda och vågade gå offensivt men den här gången kanske lite för offensivt och lite dumt när man tappar boll på känsliga ställen och PSG är livsfarliga i sitt kontringsspel. Det fick Marseille känna på nu när PSG verkligen kontrade sönder hemmalaget.

Resultat 0-3 (0-2,0-1)