Så gick lördagens EM-kvalmatcher

Under lördagen spelades flera matcher i EM-kvalet. Här kommer en kortare summering av kvällen.

Grupp A:
Norge tog emot Skottland på hemmaplan. Norrmännen ledde länge efter Haalands mål efter ungefär en timmes spel. I slutminuterna av matchen rasade dock Norge och Skottland kunde vinna med 1-2. I gruppens andra match gästade Georgien Cypern. Det blev en händelserik tillställning med en hel del skott från båda lagen, mål från båda håll och straffsituation. Till slut fick gästerna med sig tre poäng från ön.

Norge - Skottland, 1-2
Cypern - Georgien, 1-2

TV: Norsk kollaps – Skottland nätar dubbelt i slutminuterna

Grupp E:
Redan efter en kvart hade Tjeckien tagit ledningen borta mot Färöarna. Hemmalaget stod dock upp bra och hade bara två mål i baken. Men Tjeckien ångade på och fick med sig ytterligare mål. En ännu jämnare tillställning blev det i matchen mellan Albanien och Moldavien. Jasir Asanis mål efter 51 minuter såg länge ut att bli matchens enda, innan Nedim Bajrami utökade efter 76 minuter.

Färöarna - Tjeckien, 0-3
Albanien - Moldavien, 2-0

Grupp G:
Det var en händelserik första halvlek i matchen mellan Litauen och Bulgarien. Efter 15 minuter hade hemmalaget tagit ledningen genom Girdvainis. Två minuter senare drog man på sig ett rött kort och tio minuter efter utvisningen hade Bulgarien kvitterat. Några fler mål blev det dock inte efter det. I grupp G hittar vi kvällens enda mållösa match. Den spelades mellan Montenegro och Ungern.

Litauen - Bulgarien, 1-1
Montenegro - Ungern, 0-0

Grupp J:
Luxemburg och Lichtenstein brukar ofta ses som två kvalspelets slagpåsar och blåbärsnationer. Lichtenstein hade sina chanser i matchen, men fick till slut se sig besegrade med 2-0 och noll poäng i tabellen. Island kämpar också på i tabellen. Kämpa fick man även göra i kvällens match mot Slovakien. Gästerna tog ledningen efter 27 minuter, men Island kunde kvittera innan paus. Dock återtog Slovakien ledningen genom Suslov efter 69 minuter. En ledning man höll matchen ut. Portugal hade inga större problem att slå Bosnien på hemmaplan. Silva öppnar målprotokollet strax innan halvlek och Fernandes utökade ledningen, två gånger.

Luxemburg - Lichtenstein, 2-0
Island - Slovakien, 1-2
Portugal - Bosnien, 3-0

Grupp F:
Azerbadjan och Estland kom till match med noll poäng var i tabellen. En på förhand jämn match med andra ord. Och jämnt blev det. Varsitt mål i varsin halvlek och lika många skott säger en del om hur jämnt det var i Azerbadjan. En av kvällens kanske största och mest spännande matcher var den mellan två giganterna i Sveriges grupp: Belgien och Österrike. Efter ett snöpligt självmål efter 20 minuter revanscherade  sig Belgien genom Lukaku i den 61:a minuten. 1-1. Ett resultat som ändå får ses som rätt bra, ur svensk synvinkel.

Azerbadjan - Estland, 1-1
Belgien - Österrike, 1-1

TV: Lukaku sätter kvitteringen mot Österrike