Sillysvepet: Rafa Benitez gör den förbjudna flytten – Inatt är Messi fri

Sillysvepet: Rafa Benitez gör den förbjudna flytten – Inatt är Messi fri

Onsdagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

Rafa Benitez presenterad för Everton
Den välmeriterade spanjoren skriver på ett treårsavtal för Everton. 

Rafael Benitez: första intervjun som Evertons manager

”Jag tror på den här klubbens potential att ta sig långt. Jag vill spela en stor del i den här fantastiska klubbens ambitioner”, Rafa Benitez.
(Everton FC)

Blåvitt tappar duo i försvarsleden?
Alexander Jallow och Yahya Kalley kan ha gjort sitt i klubben. De båda spelarna ser ut att fortsätta sina karriärer ute i Europa.
(Sportbladet)

Vieira ser ut att bli ny Crystal Palace-boss
Rapporteringen om att den tidigare Arsenal-mittfältaren kan ta över Londonklubben fortsätter. Men än så länge har inget officiellt besked kommit.
(Sky Sports) 

Leicester signar Daka
Den unga spännande anfallaren har kritat under ett femårsavtal med The Foxes. Nuno Santo på väg till Tottenham
Den tidigare Wolves-tränaren ser ut att bli kvar i Premier League. Spurs långa sökande efter en ny tränare ser ut att ha nått sitt slut.
(Football London)

Mörfelt lämnar Varbergs BoIS 
Mittfältaren är nu officiellt klar för norska Vålerengen. 
(Varberg-red på SF)

Kabak tar farväl av Liverpool
Försvarsspelaren var utlånad från Schalke 04 dit han nu återvänder.
”I natt är han fri”
Det är Marca som drar på stort om att Messis kontrakt med Barcelona går ut vid midnatt. Mindre dramatiskt är det i Katalonien där Sport skriver att förhandlingarna om en förlängning går framåt.
(Marca och Sport)

Andre Silva snart i Leipzig?
Anfallaren är nu nära att bli lagkamrat med Emil Forsberg. Leipzigs förhandlingar med Eintracht Frankfurt är nära en lösning för en övergång på 23 miljoner euro.
(Sky Tyskland)

”Villa hoppfulla om Grealish”
Trots stort intresse från Manchester City tror Aston Villa att EM-spelaren Jack Grealish kommer att förlänga och stanna i klubben.
(Telegraph)

Ingen förlängning för Ronaldo?
Kontraktet med Juventus går ut om ett år, men portugisen uppges inte vilja förlänga det. Något som kan öppna för en flytt under sommaren. PSG-presidenten tar över om Mbappé
Sportchef Leonardo uppges ha kört fast i förhandlingarna som ska ge en förlängning med Kylian Mbappé. Nu tar Al-Khelaïfi själv över och pratar med anfallarens representanter. Kontraktet går ut nästa sommar.
(L'Equipe)

United scoutar Adrien Rabiot
Med Jadon Sancho snart på plats går Manchester-klubbens värvningsförsök vidare. Fransmannen är ett alternativ när klubben vill förnya på mittfältet.
(Daily Star)

... och hör sig för om Goretzka
Bayern-mittfältaren Leon Goretzka är också ett alternativ när Solskjaers United sonderar terrängen inför nästa säsong. Tysken sitter på ett kontrakt i München som löper ut 2022.
(BILD)

Baumgartner trogen Hoffenheim
Det har ryktats om både Liverpool och Manchester United om Österrikes succéspelare. ”Min plan är att spela för Hoffenheim även nästa såsong. Jag tror att jag kan utvecklas bäst här”, uttalar sig Christoph Baumgartner till tysk press. Senast i mars förlängde han sitt kontrakt till 2025.
(Goal)

Ben Arfa ryktas till Lille
Den kontroversiella kreatören och 15-faldiga franska landslagsmannen kan om detta blir av representera sin sjunde franska fotbollsklubb.
(Le 10Sport)

Gilmour utlånas till Norwich? Correas deal till PSG fördröjs
Lazio kräver 45 miljoner euro för mittfältaren, medans PSG vill inkludera Pablo Sarabia i affären för att sänka priset. Det har dragit ut ytterligare på affären. Frågan är vem som till slut kommer ge med sig, eller blir det ingen flytt alls för Joaquin Correa?
(Gianluca Di Marzio)

*** *** ***

TISDAGENS SILLYSVEP

SvenskaFans.com2021-06-30 18:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans