Sillysvepet: Kane och Grealish på väg till Man City

Sillysvepet: Kane och Grealish på väg till Man City

Fredagens silly season-nyheter sammanfattas.

Harry Kane på väg till Man City
De senaste uppgifterna i följetongen om Kane till Man City kommer från The Sun. Tidningen uppger att Daniel Levy har gett OK för Kane att lämna Tottenham för Manchester City och att prislappen kommer att bli 160 miljoner pund – motsvarande 1,9 miljarder svenska kronor. Dessutom ska Kane vara överens med Man City om ett kontrakt värt fem miljoner kronor i veckan.
(The Sun

Ronaldo till PSG – om Mbappé lämnar
Ett år på kontraktet med Juventus återstår för Cristiano Ronaldo. Men helt säker verkar hans framtid i Juventus inte vara. Marca rapporterar att presidenten Nasser Al Khelaifi sedan länge håller ett väldigt gott öga till portugisen, och att han är förstavalet om PSG tvingas släppa Kylian Mbappé till Real Madrid.
(Marca)

Man City överens med Grealish
Turerna är många kring Jack Grealish och Manchester City. Det är ingen hemlighet att Pep Guardiola är ett stort fan av Jack Grealish och klubben har sagts vara redo att ge närmare 1,2 miljarder kronor (100 miljoner pund) för mittfältaren. Nu rapporterar Football Insider att Man City och Grealish har nått ett genombrott och att man är överens om de personliga villkoren.
(Football Insider

Laporta: ”Griezmann finns på marknaden”
Fransmannens prestationer i Barcelona har varit upp och ner sedan ankomsten 2019. Spekulationerna har varit många i sommar om Griezmann. Barcelonas president bekräftar om att intresse finns för spelaren samtidigt som att han medger att en affär kan bli av.
(Goal)

Genoa villa Pedro från Roma
Pedro lämnades utanför Romas försäsongstrupp av tränaren José Mourinho. Det har väckt rykten om att Genoa nu ser över möjligheterna att värva yttern. Det handlar främst om ett lån eftersom att Pedro fortfarande har två år kvar på kontraktet.
(Goal

Werner öppnar för en flytt
Tysken har haft svårt med målskyttet under föregående såsong. Kritiken för hans avslutsförmåga har varit hög till och från. Det har öppnat upp för Timo Werner att se över sin framtid i Chelsea. En flytt kan bli aktuell.'
(90min)

Brentford signerar Peart-Harris från Chelsea

(Brentfords twitter)

Vlahovic är Spurs topprioritering
Harry Kane ryktas dagligen om en flytt till diverse klubbar i europa. En affär känns idag inte jättenära, men det har inte stoppat Tottenham från att snegla på möjliga ersättare. Fiorentinas anfallare Dusan Vlahovic gjorde stor succé den gångna säsongen, med 21 mål på 37 matcher. Det sägs nu att serben är klubbens högsta prioritet ifall Kane lämnar.
(Firenze Viola)

Dybalas agent i möte om förlängning
Spekulationer om argentinaren har i flera somrar florerat. Tidsvis har hans speltid varit begränsad för den lille eleganten. Senast i raden av spekulationer var ett byte av klubbar mellan Dybala och Griezmann. Goal.com skriver nu om att spelarens agent Jorge Auntun ska ha ett möte med Juventus för att förhandla om ett nytt kontrakt. Det nuvarande kontraktet sträcker sig endast ett år framåt. Stannar han längre i Turin eller kommer Juventus försöka casha in denna sommar, är frågan.
(Goal)

Man United bekräftar Sanchovärvning
”Det här är hemma. Det är här han hör hemma", säger klubben på sitt twitterutlåtande. (Manchester Uniteds twitter)

... Dortmunds ersättare till Sancho klar
Enligt uppgifter är det nederländaren Donyell Malen från PSV som ska ersätta engelsmannen. Affären sägs hamna på runt 300 miljoner kronor för EM-succéen.
(Fotbollskanalen)

Svennis aktuell för grekisk klubb
Enligt Expressen sägs Sven-Göran Eriksson vara nära att ta över grekiska klubben SFK Pierikos från staden Katerini. Klubben storsatsar inför kommande säsongen och vill att svensken ska leda skutan mot framgång. Förhandlingar pågår just nu och kan gå i lås inom de närmaste veckorna.

Klubben ligger just nu i tredjeligan där de slutade på en femteplats förra säsongen. 
(Expressen)

Pogba kan pressa United till försäljning
Manchesterklubben har erbjudit spelaren en förlängning på det kontrakt som går ut om ett år. Han sägs ha nobbat det hittils, vilket kan leda till att man tvingas sälja mittfältsstjärnan i sommar. Klubben kräver 595 miljoner kronor för spelaren som nästa sommar kan gå gratis. 
(Expressen)

* * *  * * *  * * *

TORSDAGENS SILLYSVEP

SvenskaFans.com2021-07-23 18:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans