Parc des Princes, 2020-11-28 21:00

PSG - Bordeaux

Svårt att plocka poäng på Parc des Princes

Svårt att plocka poäng på Parc des Princes

PSG storfavoriter, men ser ut att ha tappat fart inför Bordeaux besök.

Bordeaux kommer närmast från en karaktärsstärkande bortaseger mot storsatsande Rennes. Förhoppningsvis har det gett ny energi i truppen. För nu väntar säsongens tuffaste möte, PSG på bortaplan.

Paris har sett allt tröttare ut under november. Förra helgen tappade man, väldigt otypiskt, en 2-0-ledning till 2-3-förlust i Monaco. Därefter har man hunnit med att besegra Leipzig i Europaspelet. Spelmässigt gjorde man ingen glad då. Tre poäng hämtades på grund av en billig straff och oskärpa i det tyska anfallet.

Å andra sidan, PSG är aldrig så nära en brutal överkörning som när man ställts mot väggen. 4-0 känns minst lika rimligt som 0-0 för de som tippar.

Hemmalaget saknar fortsatt flera spelare. Nytt är att båda mittbackarna Diallo (avstängd) och Marquinhos (lätt skada) uppges stå över. I det senare fallet för att PSG nästa vecka har en med största sannolikhet avgörande CL-match mot Man United på agendan. Kan man önska lite tappad fokus på lördag?

På plussidan har man en tidigare saknad Verratti tillbaka på mittfältet. Det blev ett kort inhopp i veckan och Tuchel menade att italienaren "kan få en halvlek på lördag".

***

Bordeaux största huvudvärk inför matchen är Samuel Kalu. Genombrott och kontringsfotboll – då finns det ingen vi hellre har på planen. Anfallaren klev dock av senast med en lättare skadekänning. Om tränare Gasset väljer att ta det säkra före det osäkra och vila Kalu, det vet vi inte än. Valet kan bli avgörande för hur les Girondins angriper matchen.

I övrigt fortsätter vi att hylla Ben Arfa som förutom att ta tag i taktpinnen på planen och avgöra mot sitt gamla lag Rennes (han har spelat i PSG också) även ser ut att ta för sig ordentligt i omklädningsrummet.

Förhoppningsvis är frågan om vem som spelar med Koscielny i mittförsvaret nu besvarad för en bra tid framöver. Med Pablo avstängd senast stängde Baysse till och laget höll nollan. Pablo är tillbaka men måste starta på bänken?

PSG brukar kunna innebära nervösa motståndartränare och fembackslinje. Ska vi se till veckans träningar funderar Gasset inte i de banorna. Snarare kan valet bli ett förstärkt centralt mittfält.

Allez!

***

Möjlig Bordeaux-elva: Costil – Kwateng, Koscielny, Baysse, Benito – Zerkane, Otávio, Basic – Ben Arfa – Kalu/Hwang, Maja

Avspark: 21:00 lördag 29 november på Parc des Princes i Paris.
TV: Viaplay / V Sport Fotboll
 

John Cederblad2020-11-27 16:30:00

Fler artiklar om Bordeaux