Talangkollen: Direktören Misimovic intresserad av ytterback i Österrike
Foto: Wolfsberger AC

Talangkollen: Direktören Misimovic intresserad av ytterback i Österrike

Talangen Adis Jasic jagas av Zvjezdan Misimovic Adis Jasic är en av många talanger från Österrike som är aktuella för Bosnien. Det bosniska fotbollsförbundets direktör Zvjezdan Misimovic har flertal gånger besökt Österrike. Med målet att hitta potentiella spelare till landslaget.

Han har gjort 22 matcher den här säsongen för Wolfsberger AC och nätat två gånger och assisterat sex gånger. En offensiv högerback som också kan spela på vänster, anses som en talang i Österrike. Därmed förväntas det bli en dragkamp mellan Österrike och Bosnien. Jasic har också gjort två matcher för Österrikes U21-landslag. 

Zvjezdan Misimovic håller kontakt med spelare från Österrike med bosnisk bakgrund. Ytterbackstalangen är högst på direktörens lista av österrikiska spelare. Detta efter att ha hämtat spelare som bland annat FC Red Bull Salzburgs Amar Dedic och SK Sturm Grazs Jusuf Gazibegovic. Båda spelarna hämtades från Österrike och det kan bli fler. 

Bosniska landslaget har en ljus framtid på ytterbacks-positionerna och med Jasic kan mer bredd förväntas i försvaret. Enligt Zvjezdan Misimovic har inte talangen från Wolfsberger något bosniskt pass. Något som förbundets direktör fortfarande jobbar på. 

Benjamin Selmanovicbenjamin.selmanovic03@gmail.com2023-03-07 08:19:57
Author

Fler artiklar om Bosnien & Hercegovina

Exklusiv intervju med Armin Gigovic: ''De bosniska fansen är alltid fantastiska''