Stadion Gradski vrt, 2022-10-29 17:30

Osijek - Dinamo Zagreb

Tuff bortamatch
Komigen nu Drmic och Baturina!

Tuff bortamatch

Kan Dinamo Zagreb ställa om efter svidande förlusten mot AC Milan

Ante Cacic är van att ta kritik efter förlust och det har hänt totalt tre gånger den här säsongen. Samtliga förluster har kommit i gruppspelet i CL. Så här svarade han:

”Jag förstår inte sådana tankar på folk som har följt fotbollen länge. Över en natt ifrågasatte de spelarna som gjorde resultatet, inklusive mig, som har varit tränare länge.”

”Vi fick betala stort pris för att passera tröskeln, till skillnad från vissa klubbar som aldrig kommit så lång”


Detta är hur fotbollsfolket tackar Kroatiens mesta mästare och ett av dom starkaste klubbar på Balkan regionen. Man vänder kappan efter vinden. Man inser inte att Dinamo spelar mot Chelsea, Milan och ett otroligt bra Salzburg i Champions League. Men allt detta kommer bara ge mer motivation till spelarna i blått, är jag helt hundra säker på!

Låt oss vända oss till nya utmaningar, Dinamo spelar en viktig HNL-match i Osijek. Varje HNL-match är viktig, påpekar tränaren hela tiden, speciellt när man spelar mot direkta konkurrenter i kampen om pokalen är ännu viktigare.

Hittills har vi spelat 100 matcher med Osijek i ligan och uppnått 66 segrar med 23 oavgjorda och bara 11 förluster. Målskillnaden är 208 - 75. På stadion i Osijek Gradski Vrt, vann vi 27 matcher, spelade oavgjort 13 gånger och förlorade 8 gånger, med en målskillnad på 86 - 41.

Att skissa fram en laguppställning är alltid en lekfull gissning. Jag tippar på 4-2-3-1 formation: 
Livakovic- Ristovski, T.Catherine, J. Sutalo, Stefulj - Misic, Baturina- Ivanusec, Orsic, Spikic- Drmic 

NK Osijek
Hemmalaget kämpar igenom tröskeln, men den tröskeln heter SuperSport HNL. Osijek ligger på tredjeplatsen med 24 poäng på kontot. Det skiljer alltså hela 11 poäng upp till Dinamo. Osijek har 4-0-1 form på fem senaste matcher med en storförlust i senaste omgången med hela 4-1 mot nykomlingen Varazdin! Första inbördes mötet mot Osijek slutade med 3-1 seger till Dinamo. Främsta målskytt den här säsongen är Caktas med sju fullträffar och Drena Beljo med sex.

Transfermarkt värde: 36,5 miljoner €
Dyraste spelare: Ivusic (målvakt) och Drena Beljo (anfallare) båda ligger på 4,5 miljoner €

Den sistnämnde ska man hålla ett extra öga på. Drena Beljo är bara 20 år gammal. Anfallaren är en bjässe som är 1,95cm lång och med den kroppsbyggnad påminner han mycket om belgiske anfallaren Lukaku. Det var just Drena Beljo som kvitterade på Maksimir när lagen möttes första gången den här säsongen. Anfallaren hade man gärna vilja se i blåtröjan en vacker dag. Men den idén känns lite långsökt. 


Tankar inför Osijek
Vi måste påminna oss själva att ligamatcherna är lika viktiga som Champions League! Det är tack vare SuperSport HNL som Dinamo spelar Champions League. Osijeks tröskel är Dinamo och den uppförsbacken är lång. Jag räknar en tuff afton för bägge klubbar. Ett oavgjort resultat hade man tackat ja till som en dåre. Men varför inte plocka hem hela bytet? Frågan är bara om Orsic och gänget hämtat upp krafterna inför en ny drabbning? 

Plats: Gradski Vrt (Osijek)
Tid: 17:30
Datum: 29 oktober
Tips: 1-2 (Orsic, Petkovic) 

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2022-10-29 09:58:00
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!