Tuff lottning i EM-kvalet där Nederländerna och Frankrike väntar
Det väntar rejäla tester för landslaget i kommande EM-kval.

Tuff lottning i EM-kvalet där Nederländerna och Frankrike väntar

Det blir en minst sagt en utmaning för landslaget att försöka kvalificera sig till EM genom EM-kvalet eftersom bland andra Nederländerna samt Frankrike föll på lotten. I andra hand finns som tur är chansen att istället via Nations League playoffen nå avancemang till slutspelet i Tyskland.

Lottningen till EM-kvalet ägde rum igår söndag (9/1) i Frankfurt. Resultatet blev en mardrömslottning. Undertecknad ogillar att tala om mardröm/drömlottningar men att få Nederländerna och Frankrike ur pot 1 respektive 2 var inget annat än tuffast tänkbara scenario i teorin. Dessutom väntar också möten med Irland och Gibraltar. En grupp beståendes av hela trea tidigare EM-vinnare. Ingen annan grupp har fler än en tidigare mästare. Dock väntas härliga publikmatcher som samtidigt blir stora, intressanta utmaningar för förbundskapten Gustavo Poyets manskap. Det är bara att ge allt för att se vart det kan bära i gruppen. De två bästa nationerna kvalificerar sig för EM-slutspelet i Tyskland.

Det positiva i sammanhanget är att landslaget genom att vinna sin grupp i Nations League tidigare i år har en livlina att utnyttja. Blir det ingen kvalifikation genom EM-kvalet kommer Nations League playoffen att ge oss den möjligheten. Där väntar sannolikt ett singelmöte på hemmaplan med Turkiet (om de ej kvalificerat sig via EM-kvalet). Vinnaren möter sedan den segrande nationen ur det troliga mötet mellan Georgien - Kazakstan.

Landslaget EM-kvalpremiär sker fredagen den 24 mars nästa år. För motståndet står Gibraltar på bortaplan. Den åttonde och avslutande matchen i kvalet sker på hemmaplan mot Frankrike i slutet på november. Hela spelschemat ser ut enligt följande:

Andreas Mitsis2022-10-10 16:00:00
Author

Fler artiklar om Grekland