BK Häcken vs IFK Göteborg. Del 1.

Sektion G jämför lagdel för lagdel, spelare för spelare inför det kommande derbyt.

Derbyt mellan BK Häcken och IFK Göteborg närmar sig med stormsteg. Redan nu marknadsför Häcken matchen med bl.a. affischer runt om i stan och en egen derbylåt som kommer spelas i Radio City varje dag ända fram till den 22:a juni.

Själv längtar man till derbyt som bara den. Bara tanken av att dräpa lejonet i sin egen kula får en att fyllas av ett glädjerus vilket gör att man börjar gå igenom duellerna i huvudet och gissa hur det ska gå.
Jag har valt att skriva lite om dessa dueller lagdelarna sinsemellan. Jag ger varje spelare en poäng mellan 1-5.



Målvakterna

BK Häcken:

Christoffer Källqvist

Född: 1983-08-26

Christoffer, eller Krickan som han också kallas är given som förstemålvakt i BK Häcken. Trots sin ringa ålder har han spelat över 100 A-lagsmatcher i den gulsvarta tröjan och det kommer säkerligen bli många fler. Även i det svenska U-21 landslaget har Krickan en given plats, där han har spelat 15 matcher totalt. Krickans styrkor är att han är väldigt duktig i närspelet och på distansskott. Han är också väldigt reaktionssnabb. Något som drar ner på betyget är hans ålder. Även om det är bra att han är ung så behövs rutin. Speciellt bland målvakter som blir bäst när dem är runt 30. Så Krickan har absolut framtiden för sig!

Betyg: 3/5


IFK Göteborg:

Bengt Andersson

Född: 1966-08-11

Ja, tro det eller ej, Bengt spelar fortfarande. Vid en ålder som närmar sig 40 spelar Bengt fortfarande fotboll i IFK. Men det kanske är lättare som en äldre målvakt än som en äldre utespelare att hålla sig i form. Vissa påstår till och med att Bengt, eller Bengan som han också kallas är vid toppen av sin karriär. Och vem kan säga emot? Vem kommer inte ihåg dundertabbarna som gamle Bengan drog på sig titt som tätt bara för ett par år sedan. Men nu, är de bortblåsta som vinden. Rutin från såväl proffsspel samt landslaget väger tungt. Bengan har en väldigt stor del utav IFK´s väldigt få insläppta mål så här långt i serien. Bengan kommer dock att sluta inom en snar framtid vilket gör att han inte är något att satsa på. Men i nuläget vinner han duellen.

Betyg 4/5


Fortsättning följer…

Patrik Ghazarian2005-06-15 21:05:00

Fler artiklar om Häcken