Lagbanner
Talanger får A-lagskontrakt
Robin Quaison flyttas, tillsammans med Jobarteh, upp till A-laget

Talanger får A-lagskontrakt

De båda talangerna Robin Quaison och Sal Jobarteh belönas för sina fina försäsonger. AIK väljer att skriva kontrakt med 19-åringarna.

Mittfältaren Quaison, född 1993, har stundtals imponerat stort under försäsongen, och belönas därför med ett A-lagskontrakt
- Robin är i dagsläget en spelare som är aktuell för en plats i startelvan efter en stark försäsong; han kommer ofta till avslut och löser många svåra situationer offensivt, säger Andreas Alm till AIKfotboll.se

Jobarteh, också han född 93, har under försäsongen används som ytterback och AIK väljer nu att ge även honom ett kontrakt med A-laget.
- Sal har trots en ny position som högerback i träning och match visat att han klarar av att utvecklas på alla tänkbara sätt som spelare, säger Alm.

Båda spelarna kommer från AIK:s egna ungdomsled, och spelade under förra säsongen i samarbetsklubben Väsby United. Både Quaison och Jobarteh tillhör U19-landslaget.
- Det är givetvis både inspirerande och kul att flytta upp två spelare från vår egen ungdomsverksamhet. Det är åter ett bevis på att vår egenproduktion av spelare till a-laget fungerar i konkurrens med både nationella och internationella spelare på marknaden, säger sportchef Jens Andersson till klubbens hemsida.

 

Micke Widerberg2012-03-14 15:55:19
Author

Fler artiklar om AIK

Hoppet om Europa lever trots derbybaksmällan
Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen