Båstad – Dag 3: Veteranen utgick skadad

Båstad – Dag 3: Veteranen utgick skadad

SvenskaFans är på plats i Båstad för att bevaka damlandslagets träningsläger inför sommarens mästerskap.

Första dagen i Båstad med tunga regnmoln i luften och mörkare blev det när Lina Hurtig och Linda Sembrant kolliderade under det första träningspasset. Den sistnämnda blev liggandes och tvingades utgå, vilket oroade skaran åskådare som hade trotsat vädret. Sembrant missade OS-slutspelet ifjol på grund av korsbandsskada och hade återhämtat sig under året för att nu ha blivit uttagen till EM-truppen.

– Det handlar om en stukning, men den är lindrig, förkunnade lagläkare Houman Ebrahimi på en extrainsatt presskonferens.
– Hon trampade snett på en annan spelare och blev såklart orolig med mästerskap framför sig och höga förväntningar.

Ebrahmi kom dock med lugnande besked. Chansen att hon kan vara tillgänglig i genrepet mot Brasilien på tisdag är god. Även Stina Blackstenius friskförklarades efter att ha dragits med känning i muskeln under de tidigare dagarna, hon medverkade för första gången under hela träningen.


Jonna Andersson stod för flera hörnor från vänster.

Dagens träning gick främst ut på inläggsspel, för såväl försvarande som anfallande lag. Inlägg och hörnor pressades in från ytterbackar som yttermittfältare och stundtals blev det ett aggressivt duellspel i straffområdena.

Även målvaktstrion Hedvig Lindahl, Zecira Musovic och Jennifer Falk fick nöta luftspel. På frågan hur målvakterna sinsemellan jobbar, förklarade Lindahl att samarbetet är bra.

– Vi har varit ett team nu ganska länge, känns som vi respekterar varandra väl och målvaktstränare Leif är bra på att få ihop gänget.

Musovic är inne på samma spår.

– Det har varit vi tre nu i fyra år och vi är tillräckligt professionella och vet om att det inte är vi som tar besluten. Vår roll är att själva göra det så bra som möjligt för att ge de bästa förutsättningarna för den som ska spela i slutändan.

Kan ni till och med ta lärdomar av varandra?

– Absolut, det är klart att man tittar på de andra och ser vad man själv kan göra bättre.


Zecira Musovic, till vardags målvakt i Chelsea.

SvenskaFans fortsätter under veckan sin rapportering från Båstad. Följ oss gärna på Instagram och Twitter och i vår app för att ta del av ytterligare innehåll.

Philip Semmlerphilip.semmler@svenskafans.com@philipsemmler2022-06-22 17:00:00
Author

Fler artiklar om Landslaget – dam