Transfersagan slut – Bergvall klar för storklubb
Vinterns transferdramatik har fått sitt slut efter flera turer fram och tillbaka.

Transfersagan slut – Bergvall klar för storklubb

Lucas Bergvall nobbar Barca. Detta står klart när han på sin 18-årsdag skriver på för Premier League-giganten Tottenham Hotspur. Affären blir den största i Djurgårdens historia och Lucas är stolt över klubbvalet. - Jag har fått ett otroligt varmt mottagande av klubben, säger han.

FC Barcelona var djupt förtrollade av sin fantasi gällande en framtid med en av Europas största talanger. Den berömda transferjournalisten Fabrizio Romano var nämligen säker på sin sak – att Lucas Bergvall skulle krita på för de regerande spanska mästarna. Men, sent under torsdagskvällen rapporterade The Athletic att Bergvall bestämt sig för Tottenham Hotspur som sin nästkommande klubbadress och att hans plan var att resa  till London under fredagen för läkarundersökning och avtalsskrivning. 

Nu står det alltså klart att Bergvall blir lagkamrat med Dejan Kulusevski i Tottenham när han på sin 18-årsdag skriver på för fem år. Bergvall lyfte, tillsammans med familjen och sina rådgivare, från Bromma till London i en privatjet vid 09-tiden i morse. 

Bosse Andersson om övergången
Djurgårdens sportchef Bosse Andersson har haft en hektisk vinter när ett 30-tal europeiska klubbar velat locka Bergvall till sina respektive organisationer. Bosse säger följande om den färska affären till Djurgårdens officiella kanaler.

– Alla inblandade parter - Lucas, Djurgården, Tottenham, BP och familjen Bergvall - är väldigt glada och stolta över att affären är i hamn. Det har varit en lång process med ett antal intresserade klubbar, som sedan mynnade ut i att Lucas besökte två klubbar för att själv göra sitt val. Vi har sedan dess haft en dialog med båda klubbarna och det känns fint att Lucas själv har gjort sitt val utifrån vad han själv tror på. Han har fått tid på sig att fatta det beslutet tillsammans med familjen, vilket varit en viktig del.

"En fantastisk känsla"
Bergvall själv om övergången:

– Det är en fantastisk känsla att få skriva på för Tottenham och en dröm att få möjligheten att spela i Premier League. Jag har fått ett otroligt varmt mottagande av klubben och känner mig verkligen välkommen, säger Lucas till Djurgårdens hemsida.

Enligt Expressens Thomas Kingdahl ligger den initiala övergångsavgiften på 113 miljoner kronor, men den summan kan stiga till 220 miljoner kronor om ett antal klausuler faller in. 

Fjolåret innehöll allsvensk debut för Bergvall och så sent som för tre veckor sedan gjorde han A-landslagsdebut.

Lucas kommer att spela kvar i Djurgården till sommaren – och lämnar efter det Allsvenskan till förmån för Premier League. 

* * *

Vad tycker du om att Lucas Bergvall väljer Tottenham? Kommentera gärna men tänk på att hålla en god ton. 

Victor Tjärnsvedvictor.tjarnsved@gmail.comTwitter: Vtjarnsved2024-02-02 21:45:00
Author

Fler artiklar om Djurgården