Dom vinner Allsvenskan 2024 enligt SvenskaFans besökare

Dom vinner Allsvenskan 2024 enligt SvenskaFans besökare

Allsvenskans 100:e upplaga hade i helgen sin premiär. En rafflande omgång där vi fick drömmål, skrällar och favoriter som höll för trycket. De senaste dagarna har SvenskaFans besökare kunnat rösta på vilket lag man tror vinner Allsvenskan 2024, nu har vi svaret.

Under hela premiärhelgen av Allsvenskan 2024 har besökarna på SvenskaFans kunnat rösta på vilka som vinner Lennart Johanssons pokal 2024. Nästan 1500 personer har sagt sitt och resultatet ger oss en tydlig favorit och en oväntad outsider.

  1.  Malmö FF (42% av rösterna)
  2. Djurgårdens IF (22% av rösterna)
  3. AIK (10% av rösterna)
  4. IF Elfsborg (6% av rösterna)
  5. BK Häcken (4% av rösterna)
  6. Annat alternativ (16% av rösterna)
Favoriten
Att Malmö FF är favprittippade även bland SvenskaFans besökare är inte oväntat. De regerande mästarna har en av de bästa trupperna någonsin i Allsvenskans historia. Förvisso ska man slåss i Europa vilket kan stöka till det en del men sett till logikens alla lagar (och våra besökare) bör Malmö FF jogga hem guldet. 

Främsta utmanaren
Inte heller helt oväntat är det att se Djurgården i toppen. Stockholmarna har värvat spetsigt och har kontinuitet på tränarposten vilket ofta ses som en styrka. Är det några som kan hota de himmelsblå så är det dom om vi ska tro SvenskaFans besökare.

Chocken
Att AIK däremot seglar upp som tredje alternativ får ses som en mindre chock. Solnalaget hade ett rejält tufft 2023. Man slogs i botten av tabellen och undvek med nöd och näppe negativt kval till Superettan. I år gör man en helvändning och ska enligt våra läsare inte räknas bort från ett eventuellt guldrace 2024. 

Besökarna har nu sagt sitt och är det någon som vet bättre än de som lever med de svenska klubbarna varje dag? Det ska bli spännande att följa årets säsong när Allsvenskan firar hundra år och om favpriterna står pall för trycket eller om det blir någon av utmanarna!

SVENSKAFANS.COM2024-04-01 21:38:00

Fler artiklar om SvenskaFans